• Travelush
  • ···
Coffin Bay - Dyreliv og østers tur 😍

Flinders Ranges – Outback, the light version

 

Vi har lige været på en skøn detour fra kysten og ind i landet. Ved Port Augusta drejede vi fra og satte kursen mod Flinders Ranges National Park ca. 200km væk. Nærmere betegnet Rawnsley Park Station.

Rawnsley Park Station

Rawnsley Park ligger 10km udenfor parken og er en gammel fårefarm, der nu primært tjener penge på turister. Der er dog fortsat 1000 får på deres gigantiske grund og det er ret sjovt. De har alt fra store eco villas til en campingplads – alt sammen med udsigt til det helt store trækplaster herinde – Wilpena Pound. Vi bookede 2 nætter og havde det stort set for os selv. Det er absolut lavsæson pt. Da der er meget varmt! Vi havde hhv. 40 og 43 grader på vores 2 dage herinde og det er virkelig varmt. Fordelen ved, at det er varmt er dog at der ingen mennesker er, og vi elsker at have alle attraktionerne for os selv.

Vi valgte et spot til camperen med udsigt op mod Wilpena Pound og fandt hurtigt ud af at der også her er et fantastisk dyreliv. Her går får rundt på pladsen, der er kænguruer, farvestrålende papegøjer og store firben.

Vi har dedikeret vores brødform til vandskål og det har vi fået mange gode oplevelser ud af. Dels er det jo dejligt at se tørstige dyr få slukket deres tørst, men der er også god underholdning at hente f.eks. Fra papegøjerne 😂 Det var hurtigt at se hvem der bestemte af de forskellige arter! Rangordenen indenfor kænguruerne kom også på plads, med adskillige dask der blev delt ud fra en mor kænguru da en anden kænguru ville nærme sig🤣

Der er rigtig mange hikes man kan gå udenfor National Parken fra Rawnsley og man får udleveret et kort når man tjekker ind med forskellige ruter. Vi tog Alison saddle for at se solnedgang og Rawnsley Station lookout for solopgang. Det var så smukt! Generelt set er morgenerne helt vildt skønne da temperaturen kun var på de ca. 25-28 grader 😂

4WD tur igennem National Parken

Vi har som bekendt dsv. Ikke 4 hjulstræk på vores camper, så der er steder hvor vi simpelthen ikke kan køre. Der er asfalt hele vejen ind tværs igennem National Parken, men hvis man gerne vil ind på afstikkerne i selve parken skal du have en anden bil end en camper. Vi bookede derfor en 4 timers tur igennem Rawnsley Park. Og surprise! Vi var de eneste på turen, yay! Vi blev hentet af den sødeste guide Rick, som kørte os rundt igennem de forskellige landskaber det meste af dagen.

Wilpena Pound er bedst set fra oven for at få en fornemmelse af hvad det egentligt er. Men vi synes ikke vi ville bruge penge på både 4wd og flyvetur, så vi valgte 4wd turen. Her er et billede fra nettet så i kan se hvad Wilpena er og hvordan det ser ud ovenfra og hvor i Australien det ligger.

Yellow Footed Rock Wallaby

Vi så igen masser af dyr, kænguruer, emuer, masser af vilde geder, får og firben og ikke mindst deres meget specielle wallaby – Yellow Footed Rock Wallaby. En Wallaby er mindre end en kænguru, men minder ellers meget om dem.

Denne meget specielle wallaby lever kun i få områder af Australien og den har været helt udryddet i denne park. I 20erne og 30erne da det var moderne med pels til de fine damer, blev alle de her Wallabys skudt og pelset fordi de har en meget smuk og usædvanlig pels. For 12 år siden lavede de et rehabiliterings program og satte 20 hunner og 20 hanner ud her og de er nu over 300 søde Wallabies 🙂 Havde vi ikke haft vores guide med havde vi aldrig fundet dem! Når det er så varmt som det er nu, sidder de og gemmer sig inde i små huler i klipperne og kommer meget nødigt ud i solen før ved aftentid. De har en meget lang hale med flotte striber, 1.5 x længere end dens krop! Og den kan svinge sin hale fra side til side, hvilket en kænguru f.eks. Ikke kan.

Bunyeroo og Brachina gorge

Vi kørte rundt nede i de vildeste kløfter med flot flot sten og bjergmateriale på siderne af bilen. Man forstår slet ikke hvor gammelt det er det her sted, men man får ret meget viden af sin guide eller via skiltene der er stillet op. Meget af denne tur er en speciel geologi rute, hvor mange meget interessante naturfænomener er opstået. Mange af de her fund og fossiler i parken er over 550 millioner år gamle. Det er lidt svært at indstille sin hjerne på de her tal!

Vi fik f.eks. vist nogle af verdens ældste fossiler også omkring 550 millioner år gamle. Vi havde heller aldrig selv fået øje på dem uden vores guide, så en tur her kan virkelig anbefales! Han puttede vand på stenene, så kunne man meget tydeligere se de forskellige aftegn af underlige sea-creatures fra gammel tid.

Wilpena Pound Hike

1. december hvert år lukker de fleste hikes omkring Wilpena Pound da der simpelthen er for varmt. Vi gik det eneste hike der var åbent, nemlig homestead og Wangara lookout. De anbefaler 3 timer ialt, vi gik de næsten 8km på 2 timer. Du går igennem mange flotte træer, masser af dyr og dyrelyde, op ad røde flotte sten og ender ud med en super flot udsigt inde i selve Wilpena Pound.

Vi så simpelthen så mange emuer, kænguruer og ikke mindst vilde geder med kæmpe horn imens vi gik!

Gederne hører ikke normalt til i Australien men blev bragt hertil for 100 år siden da tyskerne, hollænderne, englænderne osv. Kom hertil og slog sig ned. Australierne så helst at gederne ikke var her, da der så ikke er nok mad til alle de oprindelige dyr – så hvert år i februar lukker de parken ned så jægerne kan gå ind og bringe bestanden ned. De kommer dog aldrig af med dem da der er virkelig mange men holder blot niveauet nede.

Det har været skønt med en tur til outbacken og taget i betragtning af, hvor tæt det faktisk ligger på kysten er det et rigtigt godt alternativ, hvis du ikke lige har lyst til at køre de 2500km en tur ind til Ayers Rock ville kræve ift. dette. Det har været skønt at have det hele for os selv og det ville du heller aldrig opleve inde ved Ayers Rock. Så vi var så glade for endelig at få set Flinders Ranges og det er bestemt en anbefaling værdig! Nu sætter vi kursen mod Yorke Peninsula og glæder os meget til at se hvad det har at byde på 🙂

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coffin Bay - Dyreliv og østers tur 😍