Drinks på toppen af Barcelona!

Henne Kirkeby Kro – en gourmet oplevelse for livet!

 

20160528_205620

Det har stået på min ønskeliste ligeså lang tid som jeg husker at være så heldig at få lov til at spise på Henne Kirkeby Kro. Min mormor og morfar bor kun 10 km derfra og vi kørte altid forbi den fine kro på vej ud til stranden, som altid er blevet omtalt som et fint sted, hvor man ikke bare sådan lige svingede ind forbi en tilfældig eftermiddag. Da vi blev gift for snart 2 år siden (som tiden dog går!) ønskede vi os gavekort til et ophold her og det samt vores forventninger blev indfriet i weekenden.

image-0.02.01.9f69e146f70308293dc247ecf3c85e16b2b5fa1fe505b2fd0d873157e7f5e27c-V

20160528_155816

Vi fik den mest fantastiske modtagelse af den sødeste tjener, som viste os ned til vores helt absurd lækre junior suite. Der er kun 12 værelser på stedet og alle værelserne er spredt ud over 3 forskellige bygninger. Junior suiterne som der findes 2 af, ligger i samme bygning som restauranten – dvs. det er den oprindelige kro. De resterende værelser ligger i andre bygninger. Suiten var stilet indrettet med Hästens seng, B&O Tv, lækkert stort fritstående badekar, stilede badeværelser alt sammen lukket inde bag sorte skydedøre. Vi kunne åbne døren op ud til en lille terrasse med udsigt over deres enorme køkkenhave, herude er der plads til at nyde minibaren fra værelset som er inkluderet i prisen, samt det fine lille frugtfad der var på værelser med lækre kirsebær, ferskner og æbler.

20160528_16111520160528_160453

Vi gik en tur i den fantastisk flotte køkkenhave hen ad eftermiddagen. De dyrker selv rigtigt mange forskellige urter, grøntsager, bær og frugter og det var simpelthen så dejligt bare at kunne gå rundt og kigge alt det vi ville. Jeg havde med vilje valgt at vi skulle besøge stedet her i for sommeren, for at se det hele friskt og grønt, men også for at få nogle af de lækre forårsgrøntsager i retterne så som hvide asparges, rabarber osv.

20160529_08512020160529_08515220160528_16220120160528_16261720160528_16263020160528_162527

Der var fuldt hus ved de 12 borde de har i restauranten og det er jo forståeligt nok på en lørdag aften lige efter en Michelin stjerne. Vi var glade for at vi allerede havde bestilt værelse + bord i december måned, da jeg kan forestille mig der er rift om weekend pladserne fremover. Stemningen er virkelig speciel og intim og vi kunne mærke på alle ansatte, hvor meget de brænder for at arbejde på stedet og hygger sig i deres egen lille Henne familie.  Vi var lidt skuffede over at Paul Cunningham ikke var til stede, men kokkekonkurrence på Samsø skal jo selvfølgelig også passes;)

20160528_210109

SNACKS

Vi blev budt velkommen af den sødeste tjener og fuldt til vores bord. Restauranten er opdelt i 3 forskellige rum, så man føler absolut ikke man sidder tæt og der er god plads ved bordene. Vi startede ud med lækre snacks bestående af lækre italienske store grønne oliven kombineret med små umodne ferskner. De lignede oliven og smagte rigtigt godt! Når fersknerne er så små har de ikke fået en sten endnu, så det var en lidt speciel oplevelse. Vi fik ligeledes små lækre hjemmelavede chips af kartofler fra haven med urtesalt.

20160528_190427

Vi gik videre i snacks afdelingen og fik serveret de lækreste grønne asparges med mormor dressing og hø ost. Her kunne man sidde og snacke de lækre danske asparges fra lokalegnen med lækkert flødeskums fluffy dressing og ost på toppen.  Den næste lille snack var de lækreste små Hamlet kartofler fra køkkenhaven med løvstikke smør til. De smagte så meget ligesom hjemme ved min mormor, hun koger altid kartofler med løvstikke og det har en virkelig god og karakteristisk smag:)

20160528_191534

3.  snack var Henne skinke som havde modnet i 3 år! Serveret på en pude af kiks, ovenpå et champagne glas med tomatvand og olivenolie. Virkeligt lækkert og sindssyg god skinke:)! Mmmmm!

20160528_190854

Normalt er jeg ikke super fan af østers, men når de nu serverer det på Henne så skulle det da prøves! Jeg blev glædeligt overrasket for det her smagte helt suverænt. De havde lavet en vinaigrette af helt spæde marinerede rabarber som lå oveni de flotte Limfjordsøsters:-) Rent faktisk en af aftenens bedste retter efter min mening.

20160528_190805

Vores Helena brød! Ahhh restaurant brød er bare noget af det bedste (og farligste, da man jo enormt hurtigt kan blive mæt!) – Da Paul havde sin Michelin restaurant i Tivoli var Helena Christensen stamgæst og derfor er brødet her på Henne lavet med et brændt H på toppen, til minde om Københavner tiden;)! Brødet er lavet i en kasserolle med friskkværnet ølandshvede og lækre urter i bunden og serveret med friskrullet smør med purløg og morgenfruer indeni. Vi måtte bede dem om at fjerne brødet efter et par retter hvor vi var lige ved at indtage brødet som vores hovedretter fordi det var så lækkert!:)

20160528_192810 20160528_192848

FRA HAVET

Efter snacks, kommer fisk – sådan er det! vi fik 3 fiske retter ind 1 af gangen og vi startede ud med en af mine absolut forårs favoritter – Asparges mousseline og Rømørejer. Jeg ELSKER hvide asparges og de små pillede rømørejer er et perfekt match. Serveret med skovmærke, ristede mandler, salturt og urtesalt på toppen.

20160528_193412

Vi smuttede direkte videre til stegt sandart med citronconfit, stegte hestebønner, små ærter og ramsløg. De får deres fisk fra den lokale fiskeauktion i Hvide Sande og det smager bare lækkert! Virkelig god kvalitet og perfekt stegt fisk – så kan man ikke gå galt i byen med en ret som denne:)

20160528_195520Jeg elsker fisk og skaldyr og denne røde kongekrabbe var SYGT lækker! Den lå i en katsubushi suppe kogt på bonitotun, var rullet ind i grønt tang med en krabbe salt til der skulle drysses over. De komponenter smagte simpelthen så godt sammen og det var en kæmpe smags oplevelse.

20160528_201918

Efter så mange dejlige retter havde vi brug for en lille pause. Sommervejret var perfekt og man kan sagtens sidde udenfor med sit vinglas imens man venter på næste ret. Det gjorde vi et par gang i løbet af aftenen og det var helt vildt hyggeligt.

20160528_205701

Kødet

Vi gik videre i retterne til hovedretterne med kød. Første servering var kalv fra Grambogård, en kød pusher på Fyn,  som Paul har brugt de sidste 21 år. Vi fik en skive tyk carpaccio, bare lige hurtigt grillet på ydersiden toppet med en sprødstegt brissel, grønt og 50 mdr lagret parmesanost. Jeg er ikke vild med brisler normalt, da jeg ikke er super vild med konsistensen – men i denne sammenhæng, hvor den var stegt sprød smagte det virkeligt godt!

20160528_204042

Sidste ret inden vi gik til det søde køkken var kalvekæber. Det er et stykke kød som skal tilberedes i mange timer og derefter får du det møreste kød som smelter på tungen. Denne ret var alt for tung efter min smag, jeg manglede virkeligt noget grønt til at opveje den intense smag, men mæt heden spillede nok også ind her:)

20160528_211612

Vi havde brug for at samle appetit inden desserterne så vi tog endnu en pause udenfor. Det var så skønt med en lun og lys sommeraften, det er bare det bedste ved Danmark!

20160528_205906


De søde retter kom ind i et rask tempo og vi startede med ingefær mælke is, på et sprødt lag af marengs samt sprødt rabarber bolche lignende lag. Det smagte virkeligt godt!

20160528_220128

Herefter gik vi videre til peanut vand med kaffe creme med varm salt karamel på toppen som kom ind i de sødeste små kobber gryder 🙂

20160528_221526

Efter de to lækre desserter blev vi spurgt om vi ville nyde kaffe og petit fours inde i stuen? Det ville vi gerne så vi blev taget ind i den hyggeligste stue i opdelt sofaer, hvor de serverede kaffe og små lækre søde hapsere.

20160528_223245

Her serverede de blodappelsin & fennikel “pate” som smagte som en hjemmelavet vingummi og en hjemmelavet chokolade karamel, virkeligt lækkert og en dejlig afslutning på en perfekt aften. Vi gik glade og mætte i seng og havde ingen ide om hvad der ventede os næste morgen til morgenmaden.

Morgenmaden

Næste morgen vågnede vi op, godt trætte og mætte endnu over aftenens festmåltid. Der serveres morgenmad i en tilbygning til kroen hver morgen fra 8-10. Vi prøvede at strække den længst muligt da vi ikke havde den store appetit og smuttede derover ved 9.30 tiden. Her blev vi igen budt velkommen af det sødeste personale og placeret ved et fint bord ude i siden af restauranten.

20160529_091003

Første servering var en lille frugt skål med citrusfrugter i små stykker, marineret med Mynte og Ristede pinjekerner. Virkeligt lækkert. Herefter startede den store buffet på vores eget bord med de lækreste ting. Hjemmelavede pølser, hjemme røget bacon, en kurv med blødkogt æg, yoghurt med hjemmelavet granola og tørrede frugter man selv kunne sidde og blande, hjemmelavet rullepølse, salami og steg. Ost, frisklavet purløgsost, 4 forskellige slags brød og en sjov kage til afslutning som hed “gummibrød” og smagte som honningkage i skiver som skulle spises med smør på.

20160529_09064420160529_090648

Vi prøvede virkeligt at finde appetitten frem og i det mindste smage på alting, men vi kunne langt fra spise det hele. Optimalt havde vi fået dette til frokost istedet.

Morgenmaden gjorde virkeligt helhedsoplevelsen fuldendt og det var virkeligt en fantastisk oplevelse. Dette er noget vi aldrig kommer til at glemme og vi takker vores søde venner for at give os denne fantastiske oplevelse til vores bryllup:)

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

   

4 kommentarer

  • Hold op hvor ser det fantastisk! Tak for dit gode blogindlæg! Jeg vil gå i krig med nogle af dine andre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Travelush

      Tak Emma. Det var så lækkert og jeg håber at få muligheden for at komme dertil en anden gang:)!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Det ser jo alt alt for lækkert ud. Er glad for at kunne være med til at i fik denne skønne oplevelse 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Travelush

      Ahmen det var SÅ mega lækkert. Vi var helt oppe at køre over det, det var bare så fuldendt en oplevelse:) TAK!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drinks på toppen af Barcelona!