Fleurieu Peninsula - Vin paradiset med smukke strande

Murray River ❤️ Fra Coorong til Mildura

Vi har begivet os ud på en lang tur langs Murray River, hvor vi starter fra bunden ved flodens udmunding og fortsætter langt ind i landet oppe i bjergene. Murray er perfekt, hvis du har en self-contained camper som vi har (det betyder at du selv har toilet/bad og køkken ombord) for så kan du stoppe og campere de mest fantastiske steder langs floden helt nede ved vandkanten og endda helt gratis!

Vores første 5 nætter var gratis og de næste 2 var på en rigtig campingplads med strøm und alles og kostede ca. 220kr per nat. Dvs man sparer virkelig meget i det store billede ved at vælge de gratis campsites.

Vores rute den første uge var:

Langhorne Creek
Mannum
Morgan
Renmark
Mildura
Mungo National Park

Vores første par dage var fyldt med regn, hyggelige små flod byer, museer, fugleliv, smukke solnedgange og flotte lookouts til floden.

Lookoutet i Big Bend er utroligt flot og jeg ville virkelig gerne have haft det set på en solskinsdag! Selv i regnvejr var det flot 😍

Vi stoppede i Mannum for at spise morgenmad og tog senere på deres visitor center, som har et rigtigt fint museum, der viser hvordan flod livet fungerede i gamle dage. De har en gammel tør dock, her har været gang i smedjen, bådene blev repareret og floden var et vigtigt handelskammer for denne del af Australien i sin tid.
Virkelig fint museum med en masse sjove detaljer, og der er også forskellige informationer og lege for børn og barnlige sjæle 🙂

Banrock Station Wetland Centre & Winery 

Der er nok mange af jer, der kan se vinene fra Banrock Station på vinhylden i Netto for jer 🙂 Det er en af Australiens største vinproducenter og de eksporterer langt det meste af deres vin ud af Australien. Selve Banrock produktet er nok mere kvantitet frem for kvalitet, men alligevel en fin flaske vin ift. prisen. Grunden til at vi besøgte Banrock var at de har et kæmpe vådlands område, som er åbent for offentligheden.

Der er 3 forskellige ture at vælge imellem og vi tog den længste af dem på 8 km, som går i en cirkel rundt om deres Cellar Door og restaurant. De kalkulerer med Ca 3 timer,  men vi gjorde det på 2. Man går igennem mange forskellige områder og noget af turen er over vand, på et område hvor de har lavet et boardwalk igennem de våde områder, hvor man kan se sorte svaner, pelikaner, hejrer, alle mulige ænder osv. Der er også tørre områder, hvor der er masser af døde træer og ikke mindst kænguruer. Vi talte omkring 60 på vores gåtur. Det er super flot lavet og virkelig fedt at det er åbent for offentligheden. Det eneste de gerne vil have til gengæld er 2 dollars per mand i donation til vedligehold. Man skal registrere sig inden man går og man får også en walkie talkie med sig, hvis man har brug for hjælp undervejs. Så fint!

Vi fandt ud af at hver flaske vin man køber, donerer de noget af beløbet til natur projekter rundt omkring i verden – især i de lande de eksporterer meget til. Ja der er endda 2 projekter i Danmark de støtter! Både i Egå og på Langeland har de støttet vådlands projekter. Der begyndte jeg lige at kunne lide Banrock lidt bedre 😉 Efter en hurtig vinsmagning kørte vi videre – vi var ellers virkelig fristet til at købe frokost her og nyde den med en fantastisk udsigt. Men camperen er helt fyldt op med mad, så fornuften tog over selvom det var svært 😂

Vejside boder

Jeg elsker små hyggelige vejside boder med friske grøntsager og dem er der mange af på disse kanter. Normalt plejer det altid at passe med at vi lige har været inde i en by og købt det halve af et supermarked og bagefter der en bod. Men lige inden vi nåede Mildura og havde planlagt at handle ser jeg en bod! Vi stopper og de har de lækreste ting til ingen penge. Jeg snollede en 10$ seddel op og var nok ligeså begejstret som et barn i en slikbutik. Alle de lækre grøntsager 😍😍🔥🔥 Vi købte 2 net tomater, 1 net med squash, 1 net auberginer og 1 net med skole agurker for 48kr! Wow 👌👌

Mildura

I Mildura bookede vi en rigtig campingplads da temperaturen meldte 40 grader de 3 dage vi var her. Vi tjekker altid vejrudsigten og hvis det ikke køler tilpas ned om aftenen magter vi simpelthen ikke at freecampe da det er for varmt. Man har brug for aircon i de situationer hvis du spørger os 🙂 Vejrudsigten melder 31 grader helt indtil midnat og det er simpelthen bare for varmt når der samtidigt ikke er en vind der rører sig. Vi bookede Buronga Riverside park og bestilte en riverfront plads. Det var så meget pengene værd! Både pga. Strøm og vand, men mest af alt at vi igen boede helt nede ved floden.

Det er meget populært og normalt her at leje en husbåd og Cruise op og ned af floden. Det gad jeg dælme godt have gjort med 10 venner! Det må blive en anden gang,  da det ser mega hyggeligt ud. De kommer allesammen sejlende forbi os. Vi har også fået mange nye venner. Igår var 5 store sorte svaner forbi for at hilse os velkommen, 2 pelikaner svømmede også forbi for ikke at tale om alle ænder, kakaduer og andre fløjtende fugle 🐦

Det er også helt perfekt her til vores SUP board. Vi tager en tur op og ned af floden når vi har lyst, sammen med pelikaner, svaner, åkander og masser af ænder:)

PS Melbourne – .Hjuldamper på 108 år! 

Vi kan hver dag se på at  PS Melbourne, den gamle flotte hjuldamper sejler forbi os og ligger til lige på den anden side af floden. Vi blev fristet til selv at tage en tur og det var en super god oplevelse. Man sejler i 2 timer og ser livet ved floden på nært hold. PS Melbourne drives fortsat af den originale dampmaskine – det er stort set det eneste skib i området hvor dette er tilfældet – så med en maskininteresseret mand var dette et stort hit:)

Mungo National Park

Jeg har I flere år gerne ville til Mungo National Park og det er også en af grundende til at vi kørte denne vej. Mildura er nemlig kun Ca. 100km fra parken. Stort set hele vejen derind er grusvej/løst sand, så der var ingen mulighed for selv at tage vores camper med derind. Vi bookede derfor en guidet solnedgang tur fra Mildura.

Hvad vi dog ikke lige havde skænket en tanke er at himmelen har et tykt lag af gråt røg hængende over sig og som dækker meget for solen så den solnedgang jeg havde drømt om kom dsv. ikke til at ske. Det er utroligt hvor langt bushfire røgen flytter sig. Vi er mindst 500km væk fra brændende så det er virkelig utroligt!

Mungo er et meget helligt sted for indfødte Aboriginals og det er et sted hvor storartede arkæologiske fund er gjort for Ca. 40 år siden. Mungo Woman og Mungo Man kaldes de 2 skeletter som de har gravet frem og de spår dem til at være 30.000 år gamle! Det er slet ikke til at forstå.

Dyrelivet herinde er fantastisk og Mungo er meget kendt for en speciel kakadue, som på dansk hedder Inkakakadue. Når den rejser sin hanekam ligner den virkelig en indianer! Så flot. Jeg fik dsv. Ingen skud med hanekam en oppe, men flotte er de alligevel 🐦

Her er også masser af kænguruer, både røde og grå og vi så også flere emuer. Jeg ville helt klart have haft foretrukket selv at køre rundt herinde og have god tid – men det må blive en anden gang i en 4wd 🙂

Walls of China i solnedgangen blev dsv. ikke den røde oplevelse vi havde håbet på. Flot var det dog stadigvæk og havde vi ikke haft en guide med kunne vi ikke have gået rundt herinde. Så det er endnu et plus ved at booke en tur. Formationerne er meget specielle og super flotte – vi må herind igen på et andet tidspunkt og gense det hele ❤

Vi har forlænget vores ophold i Mildura med 3 dage fordi vi elsker det her sted (og har fået nogle virkelig søde naboer som vi hygger os med:) ) – Derefter følger vi floden lidt mere mod øst inden vi stikker snuden mod Melbourne.

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fleurieu Peninsula - Vin paradiset med smukke strande