Lucky Bay - Stranden med kænguruerne ❤️🇦🇺

Øst Eyre Peninsula – hidden gems i Syd Australien

Vores eventyr på Eyre Peninsula er startet og det er et område jeg har glædet mig helt vildt til at opleve. Selvom man tænker at 7 mdr er rigtig lang tid at have i Australien, så er det alligevel ingen tid da det her land er så sindssyg stort. Dobbelt så stort som hele Europa. Tænk lige lidt over det 🙂 Så det er hele tiden en kunst at fravælge ting vi ikke kan nå at se og lave research på hvad vi absolut skal se. Eyre Peninsula skal vi absolut se og jeg har udvalgt de bedste steder til denne tur. For første gang i en måned er dette et område vi aldrig har været i før så det er i sig selv meget spændende for os 🙂

Point Lowly lighthouse

Vores første stop på denne tur rundt var Whyalla. En industri by der ligger tæt på naturen med masser af jernmalm og derfor også mange miner. Selve byen var som en jysk provinsby om søndagen – der var ikke et øje og det var nærmest en ghost town. Søndag er alt også lukket her.

Vi besøgte deres visitor center som har et gammelt krigsskib i baghaven som vi købte en rundtur på, det var rigtig spændende og vi var de eneste på turen – yay! Private tour! Rigtig meget fra skibet er bevaret fra det blev bygget i 40’erne. Der er et museum og en model jernbane ved siden af som er med i prisen. Vi kørte 30 km ud af byen til Point Lowly for at overnatte ved vandet.

Sikke et sted 🙂 Vand til begge sider, et fyrtårn fremad og 9 kænguruer lige uden for døren. De bor her på et græsstykke og de er såååå søde. Vi holdte øje med dem hele aftenen og det var super hyggeligt. Vi lavede et lækkert Tapas bord og drak lækker lokal vin til fra Adelaide området.

Tumby Bay ❤

Videre sydpå stoppede vi for natten i Tumby Bay. Det var virkelig en god overraskelse! På vej ind i byen står en kæmpe silo med flotte malerier på, det gør der mange steder rundt om i Australien og jeg er vild med det! Sådan en silo er ikke det pæneste i verden, men det hjælper da gevaldigt med et smukt maleri på. Det må have taget 100 år at male det her – så flot!

Vi havde brug for at få ordnet mange praktiske ting, så da jeg læste om en lille bitte campingplads midt i byen, som tilbød strøm, vand, fri vaskemaskine og vandudsigt for 25$ slog vi til. Det er MEGET billigt! Vi fik vasket alt vores tøj, sengetøj, håndklæder osv og da det samtidigt blæste helt vildt og solen skinnede tørrede det på ingen tid 🙂 Perfekt! Vi fik udforsket byen, handlet ind og var på den lokale tømrer handel efter nogle træklodser til under hjulene på camperen når vi parkerer ujævne steder.

Street art

Vi har efterhånden oplevet mange australske byer, der går op i streetart. Jeg synes det er mega fedt! Her er mange bygninger bare grimme og de har ikke gamle huse som vi har i Europa, så at de lader lokale kunstnere udfolde sig på hussider og lagerbygninger synes jeg er så fint. De detaljer de formår at putte ind i malerierne er fantastiske!

Strand og jetty

Tumby Bay har en fantastisk strand med lækkert vand og sand. Dsv blæste det helt absurd meget da vi var her, så det trak ikke rigtig med en svømmetur. Havde vinden været mildere havde jeg 100% hoppet i.

Deres mole ved stranden er meget lang og berømt for at man kan fiske alt. Vi er virkelig i seafood haven her omkring med fisk og skaldyr overalt. Jeg ville ønske vi var fisker typerne der selv havde grej til at hive lækre fisk op af vandet.

Lunch i Port Lincoln

På vej ind til National Parken stoppede vi i Port Lincoln for at købe et National Park pass som gælder i alle parker i 2 mdr. Så kan vi køre ind og ud ligeså meget vi vil. 44$ I alt, 1 Park koster 11$ men da vi ved vi mindst skal i 4 kunne vi ligeså godt købe dette.

Vi stoppede ved The Fresh Fish Place på vej ud af byen for at spise frokost og købe noget fisk med til køleskabet. Vi fik deres Fish & Chips med flathead fisk. Det var sindssygt lækkert og det er en meget anbefalelsesværdig butik med rigtig søde ansatte 🙂

Lincoln National Park

Vores favorit strand er September beach. Smukt smukt vand og sand der virkelig indbyder til en svømmetur!

Vi tog vores paddleboard ud og pustede op så snart vi kom. Det vindstille vejr og blå vand skreg på at få boardet i vandet og dronen I vejret 🙂

Vi fik taget nogle gode billeder og lå og slappede af og solede resten af dagen…

Fantastisk dyreliv!

Vi spottede delfiner og søløver imens vi lå på stranden. De jagede fisk og nærmest patruljerede stranden op og ned og op og ned igen.

Det underholdte de med I næsten 2 timer og det var fantastisk! En haj spottede vi også i det blå vand, heldigvis først efter jeg var kommet op 😂 Vi så også masser af krabber og pelikaner – så det var en god naturlig zoologisk have vi fik her 😍

Da vi sad og spiste i camperen gik der lige pludselig en emu mor og hendes 4 unger forbi os. Som i lige forbi ude på stien! De var da lige på vej en tur ned på stranden! Så sødt. De vandrede lige ned midt i klitterne og gik en lille aften tur – mega sødt!

Man kan campere ved September Beach på nogle gigantiske pladser. Der var helt klart plads til 3 campere på vores site Nr. 8. Så fedt sted! Vandudsigt og til kun 12.5$ per nat 🙂

Nu er det slut på østkysten af Eyre Peninsula og glæder os til at opleve vestkysten 🙂

 

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lucky Bay - Stranden med kænguruerne ❤️🇦🇺