Maldiverne er for fedt - Go there before it's too late!

Tips til Paris og Champagne

Weekend getaways kan man aldrig få nok af og da slet ikke en smuttur til Paris. Jeg har efterhånden været i Paris 5 gange og tænkte derfor, at der på denne tur skulle ske noget nyt. Jeg var afsted med min champagne elskende veninde og vi blev derfor enige om at et smut til Champagne distriktet var en oplagt mulighed.

Vi fløj afsted Torsdag aften med SAS og efter en kort flyvetur landede vi i Paris CDG lufthavn. Herfra tog vi toget til Gare de L’Est og bagefter en hurtig metro mod hotellet. Vi boede lige i hjertet af Montmatre og det var en skøn beliggenhed.

2015-10-23 10.25.01

Vi havde besluttet os for at udforske Paris på cykel den første dag. Det er en skøn frihed at kunne cykle rundt i byen og man ser så meget mere end når man sidder fast i metroen langt under jorden. Hjemmefra havde vi registreret os hos Vélib, som er Paris svar på bycyklen vi kender fra KBH. Man kan enten købe en 24 timers billet for 1,7€ eller en 7 dags billet til 8€. Der er stationer OVERALT i Paris, så det er aldrig et problem at finde en cykel eller komme af med den igen. De første 30 min er gratis (efter dagsbilletten er betalt) og herefter koster det 2€ per time. Det passede med at vi fandt en cykel, cyklede mod vores destination og afleverede cyklen i nærheden og udforskede det vi gerne ville – SÅ smart.

2015-09-24 08.23.56

2015-09-24 08.24.38

Selvom jeg har set Eiffel tårnet mange gange er det et must see for mig hver gang. Det er jo SÅ imponerende og flot. Denne gang droppede vi dog at gå op i det da køen var enorm, men sad blot i parken og nød en kop kaffe og beundrede vidunderet.

Vi var afsted ifb. med grundlovsdagen og Paris var VARM. Vi snakker 34 grader og det var virkeligt varmt på cyklen. Siden jeg var i Paris for første gang da jeg var 10 år tog min mor mig ind på Berthillon is cafe og siden da har jeg husket den helt fantastiske vaniljeis fuld af ægte vaniljekorn jeg fik for 20! år siden. Hvornår er jeg blevet så gammel at jeg kan huske noget 20 år tilbage:)? Isen er lidt små prebret derinde men ohh my den er god! Det er virkeligt et must visit i Paris. Mange andre cafeer sælger også isen rundt omkring i byen og jeg vil helt klart kalde det den bedste is i Paris.

berthillon

Vi cyklede videre rundt langs Seinen og drejede ind mod Marais – afleverede cyklerne og spiste frokost på den hyggeligste franske restaurant med ægte pariser fortorvsstemning på Au Bourguignon du Marais. Her var det skønt med et hvil i skyggen udenfor på fortorvet, et koldt glas hvidvin i hånden og ikke mindst bare at sidde og observere alle forskellige typer af mennesker omkring os.

2015-10-23 10.24.04

Servicen var super god og til trods for vores manglende Fransk kundskaber var tjeneren rigtigt sød til at prøve at forklare, hvad der var på frokost menuen (som iøvrigt var super billig). Vi startede ud med en lækker bund af kold avocado/aubergine pure med lækre krebsehaler ovenpå. Vi havde luret at rigtigt mange fik denne forret og vi pegede blot og sprang på det samme – good choice:)

laks

Hovedretten kunne vi næsten ikke spise da den var så stor:)! En typisk Fransk frokost ret med en veltilberedt laks med æg og Augustin salat til.

Efter at have cyklet det halve af Paris rundt smuttede vi hjem på hotellet og slappede lidt af i baren. Her var gratis vin så vi hang ud her i en times tid.

Sacré Coeur er SÅ smuk – vi boede i gå afstand herfra så vi kunne ikke dy os for at gå op i turistmylderet. Gang på gang slår det mig, hvor vildt mange mennesker der er her – men det er jo også en flot kirke og et tilløbsstykke uden lige. 2015-09-24 08.26.05

Omkring kirken er der masser af  turistfælder at falde i og at finde et ordentligt spisested kan være en jungle. Vi spiste på en lille og virkelig hyggelig Italiensk restaurant – Babalou med super lækre pizzaer! Vi sad på fortorvet og nød aftensolen gå ned over byen inden det kulminerede i et ordentligt brag og et seriøst regn/tordenvejr:)

Næste morgen tog vi toget mod Reims, som er stationen omkring Champagne distriktet. Togturen tog ca. 1 time og det kostede ca. 80€ per person for en retur billet, så det var halv pebret at komme dertil. Vi havde booket en champagne tur hjemmefra igennem France Bubbles Tours så vi dels kunne få lidt viden omkring champagnen og ikke mindst selv være fri for at køre rundt i bil og ikke rigtigt at kunne smage de forskellige champagner. Vi blev hentet på stationen og kørte ud mod nogle af de første Champagne marker. Heldigvis var vejret igen super godt og solen forkælede os med 28 grader og en skyfri himmel.

2015-09-24 08.29.18

Vores guide var super god, hun vidste alt om Champagne, vinmarkerne, druerne, fremstillingen osv. Hun var selv vokset op i området og hendes mor har stadigvæk vinmarker som leverer de bedste druer til de store champagne huse. Der laves champagne af 3 forskellige druer, 1 hvid som er Chardonnay og 2 røde som er Pinot Noir og Pinot Meunier. Nogle gange blandes de røde og hvide druer og andre gange er det lavet på enten helt hvide druer (så hedder det en blanc de blanc champagne) eller helt på de røde og så kaldes det en blanc de noir. Her tænker I måske at rød+hvid drue giver rosé champagne? Men nej, de røde druer presses kun meget mildt så syren omkring skallerne ikke kommer med og champagnen er derfor lys uanset om det er røde eller hvide druer, der er brugt.
2015-10-23 10.25.26

Champagne fremstillingen er vanvittig kompliceret og det tager virkeligt lang tid at lave en flaske champagne. Vi fik fuld respekt for Champagne producenterne og især, at det koster en del ekstra for en flaske champagne sammenlignet med en almindelig flaske vin. Her er en super god guide til dem der er interesseret i selve fremstillingen. Priserne hernede for en god flaske bobler er dog væsentligt billigere end hjemme (15-25€) så havde vi haft vores egen bil med os havde vi fyldt hele bagagerummet op 🙂 Vi måtte nøjes med 5-6 flasker i vores kuffert. 2015-09-24 08.32.43

Vi var i 3 forskellige champagne huse og blev hver gang lige imponeret over de helt absurd lange underjordiske gange der er under et hvert champagnehus. Udefra har du ingen anelse, men hele området omkring Champagne er klistret til med underjordiske gange, hvor produktionen finder sted, her opbevarer de flaskerne inden de er klar til at blive sendt ud og her gemmes der også mange flasker af hver årgang til samlinger og udstillinger. Her er der flere kilometer af underjordiske gange per champagnehus og de har absurd mange flasker champagne liggende og vi snakker champagne for flere hundrede millioner, der ligger her. kæld kæl

De forskellige byer man kører rundt imellem ligger ikke super idyllisk ift. hvad jeg havde forventet. Hvis man f.eks. er på vinsmagning i Australien kører man rundt fra den ene flotte bygning efter den anden med vinmarker og idyl så langt øjet rækker. Her ligger champagnehusene ud til vejen, imellem industribygninger osv så ja ikke lige hvad vi havde forestillet os – men da Champagne området er så småt er der selvfølgelig heller ingen mulighed for at flytte ud og købe sig til et større sted – for så hører det jo ikke til Champagne mere og du kan ikke kalde din mousserende vin for champagne medmindre det er i dette område du har til huse.

Moët & Chandon (som i øvrigt udtales med t Altså MO-ET hvor man udtaler t’et, ikke noget stumt fint fransk ord her) har de fineste paladser på gaden i Champagne – dette var deres sommerresidens i sin tid: 2015-09-24 08.30.08

Her har de en kæmpe have og også en rigtig tacky butik med alverdens Moët flasker, hvide badekarer fyldt med champagne, læderpunge som russerne elsker at flashe med champagnelogoer på osv. 2015-10-23 10.26.48

Vores yndlings champagnehus var hos Bouché Père et Fils som er ejet af den sødste familie. Manden som nu havde overtaget direktør rollen efter sin far (ALLE steder går i generationsarv og det er stort set umuligt at købe sig ind på et champagne sted) var selv til stede og gik med rundt på rundvisningen og var super sød og ydmyg omkring det hele. Deres dyreste champagne som er en 6 års super lækker champagne af 75% chardonnay, 20% pinot noir og 5% pinot meunier – hånddrejet HVER dag nede i deres kælder – 28€. Det havde nok været en anden pris herhjemme. Han havde iøvrigt ingen forhandler i DK endnu, så skulle du sidde med en lille champagne-butiks-drøm i maven er der et lille hint her – værsgo’:) champ

Næste sommer tager vi bilen til Champagne så vi kan ture rundt i blandt de forskellige huse, smage lækre champagner og fylde vores lager op så vi er klar til flere aftner som denne med vores kommende naboer:)

Kh Maj

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maldiverne er for fedt - Go there before it's too late!