Similan Islands - Et spoleret paradis

Vilde orangutanger i Sumatras jungle

Fra kridhvide strande til Indonesisk kaos 

Det var lidt af en kontrast at lande i Medan på den nordlige del af Sumatra. Efter i 5 uger primært at have været ved de lækreste strande og levet livet ved kystsiden af Thailand stod vi nu i Indonesisk kaos i Medan. Imens vi stod udenfor lufthavnen og ventede på vores chauffør stod der en kæmpe flok Indonesere og ventede på deres egen chauffør og de  synes at vi var MEGET spændende! Så spændende at de alle ville have taget selfies med os og dem, der ikke turde at spørge om de måtte få et billede tog selfies i smug foran os. Det var lidt crazy og noget af en velkomst, vi følte os som superstjerner 😀

img_20170506_190146_551

Herefter havde vi 5 timers kørsel til vores Eco Lodge på den mest hullede vej vi nogensinde har kørt på – det var helt ekstremt!

Eco Lodge-Bukit Lawang 

Vores Lodge ligger idyllisk ned til Bohorok floden, der er forskellig aber overalt i den flotte og frodige have og der er en super fin restaurant på stedet. Vi snakker ikke en 5* Lodge, men et super fint sted hvor der er rent og pænt og masser af geckoer på badeværelset 😉 Vi har boet her i 2 nætter og jeg vil til hver en tid anbefale stedet 🙂

20170506_165136 20170506_142835 20170506_164925 20170506_142858


Trekking I junglen 

Grunden til vi var her var for at se om vi kunne være så heldige at få set en orangutang i det fri og ohh my! Vi fik i den grad valuta for pengene. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at vi allerede efter en halv time fra vores lodge ville støde ind i en kæmpe han orangutang som gik rundt på jorden!

img_4011

De er seriøst store hannerne! De kan veje op til ca. 90 kilo, men pga. den lodne pels ligner de seriøst en gorilla på 400 kilo. You don’t wanna mess around with him!

img_4005

Vores guider var super professionelle og vidste fuldstændig hvornår vi kunne gå tæt på og hvornår vi skulle holde os på afstand og det var virkelig betryggende. Jeg havde seriøs ikke forestillet mig nogensinde at komme så tæt på en orangutang!

20170505_110636

Vi fulgte langsomt efter hannen og han ledte os hen til 2 hunner  – June og Sepi, samt Sepis baby. Hold nu k! Hvor var de søde og fuldstændig fantastiske. Det er helt absurd så meget de minder om os, eller som vi minder om dem. De har negle, hænderne ligner fuldstændig et menneskes og seriøst – Sepi nyste og holdte sig for munden imens den sagde atju! Det var det sødeste ever!

img_4064img_4061img_4090img_4111img_4121img_4133

Overnatning i telt i junglen

Vi var ret spændte på hvordan denne del af turen lige ville gå eftersom vi er ved at være pænt mætte af at sove på mærkelige værelser. Forventningerne var skruet helt ned og det var nok godt de var det – der var et telt til os under et halvtag med en yoga måtte som madras ovenpå et stengulv. Vi ankom til campen efter ca. 7 timers trekking op og ned i junglen fuldstændig svedige! Den klare flod med meget indbydende vand var et klart plus og der gik ikke 5 minutter før vi lå og slappede af i det lækre vand. Det var den skønneste fornemmelse!

20170505_15184720170505_152106

Heldigvis sørgede de mega godt for os med maden og både undervejs til frokost diskede de op med lækkert fried rice, der var frisk frugt hele tiden og til aften fik vi lækre retter lavet over bål 😉

20170505_13021120170505_181834

Baby boy med mama Minna

Efter en nat i den hårdeste seng vi nogensinde har prøvet var vi alligevel klar til en ny dag med flere orangutanger – hvis vi altså kunne finde flere? Der er jo ingen garanti for at du ser en eneste så vi var meget spændte da vi gik afsted fra campen. Efter ca. en time nåede vi til vores frokost sted fra igår og skulle til at have en frugt snack pause da guiden spotter Orangutangen Minna med sin baby. Minna har noget af et ry i parken da hun ofte kan være aggressiv når hun har en unge og ikke vil have man, forståeligt nok, kommer for tæt på.

img_4241

Fodringsplatformen – godt og skidt 

I mange år har der været en fodringsplatform i parken hvor de supplerede orangutangerne med mad, hvis de ikke fandt nok selv og hvor turister kunne få et closeup af dem ved fodringstid, hvis man ikke så nogle andre steder i junglen. Den er nu lukket ned fordi de kan se at de er ved at få gjort orangutangerne for tamme – en helt vild orangutang kommer ikke ned på jorden! Fordi de nu ikke bliver fodret fast der mere er der et par af hunnerne, der ikke rigtigt vil acceptere at de ikke får mad når de møder guiderne – så de fodrer fortsat er par af orangutangerne for vores skyld og for orangutangernes skyld – men skal det være helt efter bogen skal det stoppes for at genskabe balancen i junglen. Heldigvis er der mange orangutanger de ikke fodrer som sidder højt oppe i træerne som de skal!

Minna og hendes søde baby boy gav den vildeste oplevelse og det er virkelig noget vi aldrig kommer til at glemme, det var total surrealistisk på den gode måde 🙂

img_4258

img_4243img_4266

img_4264

Vores oplevelser i Bukit Lawang var den vildeste start på vores Indonesien eventyr de næste 1.5 måned – som jo også betyder at vi snart skal indstille os på ikke at have flere lande tilbage på denne fantastiske tur 🙂 Next stop elefanter i Tangkahan som vi glæder os meget til!

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Similan Islands - Et spoleret paradis