Western Australia - Part 2

Western Australia – last part

600 KM og en hel køredag senere ankom vi til Tom Price – lille mine flække med meget få indbyggere midt inde i landet. Her bor udelukkende mine arbejdere og deres familier og det er derfor ikke en by man gider at stoppe i for andet end at købe ind i deres supermarked og lige sove 1 nat inden man er klar til Karijini Nationalpark – områdets juvel som tiltrækker mange turister hvert år.

28

Efter en nat på et lidt ligegyldigt campsite kørte vi de ca. 100KM til Karijini NP. Det havde regnet helt vildt de sidste par dage og havde vi ikke haft Brutalis havde vi aldrig kørt herind i disse mængder vand! Jorden er meget jernholdigt i dette område, så inden længe var ALT jernrødt og vi fandt senere ud af, at det er helt umuligt at vaske rent:) I øjeblikkene synes vi det var pænt sjovt at køre igennem vandet med høj fart og gøre bilen så beskidt som muligt, senere hen da bilen skulle gøres rent og det var helt umuligt at få af var det knap så sjovt:D!

30

Karijini NP er et helt magisk sted! Der er så smukt, at det er ubeskriveligt og igen har man det helt for sig selv. Her er 2 forskellige campsites, 1 med meget basic faciliteter og et andet hvor du kan bo på Karijini Eco Retreat med fede og meget private campsites in-the-middle-of-nowhere eller bo i deres luxuriøse ecotents. Jeg havde booket Eco Retreatet hjemmefra og det var vi SÅ glade for! Hjemmefra havde jeg fundet ud af at der var en festival herude, som afholdes 1 gang om året og mange af disse events foregik præcist på dette sted.

33

 

Vi gik mange af de forskellige trecks og endte f.eks. her med en fantastisk udsigt over en smaragdgrøn sø med et lille vandfald:)

kar

Her er rigtigt mange muligheder for vilde walking trecks, kølende vandhuller man kan tage en dukkert i og parken her er enhver fotografs drøm! Der er smukt så langt øjet rækker og der er bare en hel speciel stemning i Karijini, som er svær at beskrive.

Vi havde booket 2 festival events hjemmefra, det første var med en af Australiens bedste kokke, som er fortaler og forkæmper for, at Australske kokke og restauranter skal sætte nogle af alle deres naturlige råvarer på menuen. Vi var klart de eneste turister til dette event, her var udelukkende folk fra Tom Price som skulle ud på et weekend getaway og det var en vildt fed oplevelse at være sammen med alle de lokale.
34

Vi fik alt fra Kænguru til Emu, Krokodille, lokalt opdrættet kød og alverdens naturlige urter og grønt plukket i naturen. Hertil selvfølgelig lokale vine fra Margaret River, så vi blev taget virkeligt godt af den dag. Det var en vild oplevelse at sidde så langt ude midt i ingenting og få serveret 7 lækre retter som alt sammen var transporteret herind udefra kysten.

32

Fra April til September er der sæson for vilde blomster i Vest Australien og det er virkeligt også et smukt syn! Overalt er der bare hele marker og parker, der er dækket af farvestrålende blomster som står så fint.

35

 

Vores nummer 2 arrangement var “moonrise lounge”  som blev afholdt på en lille airstrip midt i parken. Her sad vi ca. 100 mennesker og ventede på at månen skulle stige op. Jeg ved ikke hvorfor, men det har jeg seriøst aldrig siddet og set før og det var en vildt fed oplevelse at sidde der og vente på, at månen steg op fra bjergene og placerede sig midt på himmelen. Vi havde medbragt øl og snacks og i baggrunden spillede en lokal mand fra Broome, meget Niels Hausgaard agtigt med små sjove historier indimellem hans meget fine sange. Total idyllisk arrangement og virkeligt noget vi aldrig kommer til at glemme.

Efter 3 nætter i Karijini satte vi kursen nordpå mod Broome. En lille smuttur på 1000KM på en dag er jo ingen sag:D Pyha, det var en lang køretur! Heldigvis havde vi Mads og Monopolet med på ipadden og vi hørte 4-5 podcasts undervejs. Det er vores favorit ferie-kørsels-underholdning og vi går hele året og sparer disse podcasts op og hører dem kun på vores ferie – virkeligt god underholdning da man bare bliver træt af at høre radio i længden.

36

På strækningen fra Karijini til Broome foregår der seriøst INGENTING! Det eneste man møder er et par andre biler, der er på vej mod samme destination eller roadtrains (lastbiler med op til 4 lange anhængere) på vej den ene eller anden vej. Her er seriøst bare en vej som går op langs kysten og der er stort set ingen byer undervejs. Det eneste der er her af stoppesteder er “roadstations” som er et lille “spisested” med ekstremt dårlig mad og mulighed for at tanke benzin til vilde overpriser! Derfor valgte vi at tage stykket her i 1 hug for så at have 1 nat mere i Broome inden vi dsv. skulle hjem.

37

Vi ankom lige inden solen var på vej ned og et af Broomes helt store trækplastrer er kamel turene ved soldnedgangen. Nu tænker du, kameler? I Australien? Ja! De har rent faktisk verdens største population af vilde kameler. Ret mærkeligt. Men de har så lavet det til en ret sjov oplevelse på stranden og det er et vældigt fotograferet fænomen da Broome altid er vært for en virkelig flot solnedgang, der aldrig fejler.

En anden ting vi også fik set den dag er et andet meget sjældent fænomen, der finder sted 2 dage om måneden fra Marts til August – Staircase to the moon kaldes det. Dette er igen hvor man ser moonrise, men hvor der samtidigt er så meget lavvande, at månen spejler sig i mudderet imens den står op og det ligner næsten en trappestige – Så fint og flot var det!

38

Broome var meget federe end vi havde forestillet os så vi var virkeligt kede af kun at have 2 nætter her! Vi havde planlagt at aflevere camperen lige inden vi skulle flyve, men ombestemte os heldigvis og ville egentligt gerne bare af med den og sove på hotel den sidste nat. Vi var lidt i tvivl om hvad vi egentligt skulle gøre med bilen, den lignede seriøst noget der havde været for længe i outbacken, men vi gad egentligt heller ikke bruge tid og penge på at vaske den. Jeg ringede ind til udlejningsselskabet og spurgte om vi skulle vaske den hvilket de sagde nej til. Da vi så kom derhen og de så hvor beskidt den var, var tonen dog en anden:D Så vi blev sendt afsted for at skrubbe den ren. Her fortrød vi virkeligt hvor meget vi havde suset igennem vandet i Karijini da det var ret sjovt så meget det sprøjtede op af siderne!

43

Det kostede os et par timers arbejde og 2 ødelagte hvide t-shirts med rødt vand på, da det var helt umuligt at skrubbe af. Vi var dog glade for at dette ikke var den dag vi skulle flyve, så havde vi godt nok fået stress!!! Bilen blev afleveret og vi tjekkede ind på det lækreste hotel ved Cable beach – Cable Beach Club som lå helt ud til stranden omgivet af de flotteste Frangipani træer.

41

Frangipani blomstrer er de flotteste blomster som samtidigt dufter vanvittigt godt. De har dem alle eksotiske steder i verden og kunne vi da bare importere sådan et træ hjem ville min lykke være gjort! Det var fantastisk at få en rigtig seng at sove i efter 3 uger i en lille camper uden plads, så dette var uden tvivl noget af det bedste vi gjorde på denne tur.

Stranden ved Broome er fantastisk og her er turkist vand så langt øjet rækker. Det var et perfekt sted at slutte turen med 34 grader, lækkert hotel, kameler på stranden og ikke mindst fuldmånen som viste sig fra sin bedste side.

42

 

40 39

Vest Australien er og bliver fantastisk og kan virkeligt anbefales hvis du elsker at have strande og turistattraktioner helt for dig selv, unikt marineliv og flotte Nationalparker!

Until Next time Australia – We will miss you:)!

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Western Australia - Part 2