Nu nærmer det sig! 3 dage til vi tager afsted Jorden Rundt

48 timer i Melbourne – City guide

Vi er i Australien, igen igen! Det er slet ikke til at forstå at det er nu? Vi har talt om denne rejse nu i SÅ lang tid og nu er den ligesom startet 🙂 Det er min 7 gang til Australien indenfor 8 år, og vores 4. Gang sammen indenfor 4 år, det er lidt vildt 🙂

Turen herned gik så fint. Vi havde 2 gode flyvninger via Doha og alt klappede virkeligt. Vi flyver altid med Qatar Airways når vi flyver til Australien og Asien – det er klart vores yndlingsselskab og jeg synes de har de hurtigste ruter oveni:)! Udsigten fra flyet da vi fløj over Syd Australien var helt sublim. Her startede smilet for alvor på mine læber , helt ærligt – hvordan kan her være SÅ pænt?

img_20161102_083748

Det var mega fedt at se det område vi kommer til at køre i med camperer senere på måneden 🙂

Melbourne Hotel Jasper 

Når man skal bo i Melbourne oveni Melbourne Cuppen skal man være ude i god tid mht. hotellerne hvis man ikke skal betale overpris. Jeg reserverede Hotel Jasper for næsten et halvt år siden og fik værelset til Ca. 700kr per nat. For nogle måneder siden dobbelttjekkede jeg prisen og her var vi oppe i det dobbelte for samme værelse.

20161102_190709

Jasper var et super fint 4 stjernet hotel med rene og pæne værelser, god service og ikke mindst super lækre produkter fra Appelles (et Australsk mærke a la Aesop). Det ligger super godt, et stenkast fra Queen Victoria Market og med trams, busser og bycyklerne lige uden for døren:) Der er lækre restauranter i nærheden og herfra kan man gå til rigtigt mange attraktioner. Jeg kunne sagtens finde på at bo her igen:)!

Melbourne Cup – Det fedeste galopløb i verden!

Hvis der er et sted der er fed steming er det på Flemington Racecourse imens Mel Cup er igang:) Aldrig har jeg set flere folk samlet et sted i SÅ pænt tøj:) Folk gør virkeligt noget ud af det her og hvis du ikke kommer i kjole med hat eller pynt i håret som pige, eller i jakkesæt og med hat som mand – så føler man sig ligeså meget udenfor som man gør til Oktoberfest i Munchen uden traditionelt tøj på! Torben rejste herned i jakkesæt for at få det med til mel Cup, men også fordi vi skal til bryllup og bruge det der. Lettere besværgeligt:)!! Vi dressede os op hjemmefra og Torben følte sig virkeligt overdressed hjemmefra, men kun lige indtil han satte fødderne på Flemington. Her er der helikoptere som letter og lander uafbrudt med alle dem som ønsker at blive set og har pengene nok til at blive fløjet rundt. Her er der champagne og fancy mad så langt øjet rækker, VIP områder for alle de rich & famous og ja folk i pænt tøj overalt. Cuppen foregår over 3 dage, Tirsdag, Torsdag og Lørdag. Vi var afsted Torsdag som er den mindst crowdede dag, men til trods for det var der godt fyldt op.

img_20161103_225150

20161103_144545

20161103_131429

20161103_103846

Egentligt handler det jo om galopløb og så alligevel ikke. Der er så meget prestige over at være her for folk, så det går ligeså meget op i at drikke champagne, spise kanapeer og ikke mindst at blive SET. Folk tager billeder af sig selv hele tiden og håber på at blive stoppet af en fotograf, som tager et billede af dem til tv eller dagens avis:) Det er hvert år den første uge af November, så er du i Melbourne i denne periode skal du virkeligt tage og købe en billet:)

Bycykler i Melbourne – virkeligt smart!

Jeg er fan af at cykle, især når man er på ferie! Jeg synes man får set så meget mere af byen og uden at blive træt i sine fusser! Jeg havde læst hjemmefra at de i Melbourne har et bycykel system, som vi kender det fra andre storbyer. I Australien findes det kun i Brisbane og Melbourne, ikke i Sydney endnu dsv.

20161103_191952

Man køber en dagsbillet til 3AUD (15kr) som gælder i 24 timer. Hvis du holder dig til cykelture af maks 30 minutter, så koster det ikke mere end de 3AUD, så det er jo virkeligt billigt:) 30 minutter går dog også hurtigt fandt vi ud af, så det er en god ide at downloade appen “Spot Cycle” hjemmefra, her kan du se hvor der er cykler imens du kører og du kan godt bruge det offline. Det er lovpligtigt at cykle med hjelm i Melbourne, så du kan enten købe en hjelm i 7/11 for 5AUD og alternativt er en del af bycyklerne udstyret med en hjelm på cyklen.

img_20161104_191526

Princes Pier – Flot restaureret havn i Melbourne

Vi startede ud med at cykle herud – en god lang cykeltur på 6.5km i alt fra hotellet. Vi stoppede undervejs ved Flinders Street Station for at købe Thai takeway vi ville have med ud til havnen og på den måde kunne vi også skifte cykler så vi ikke kom over de 30 min. Det fungerede rigtigt fint. 6.5km lyder ikke af meget, men på en halv tung bycykel tog det alligevel pænt lang tid! Denne dag havde vi heller ikke downloadet appen endnu med hvor vi kunne ombytte cyklerne, så det blev en anelse stresset på vej derud.

Princes Pier er en gammel mole, som er blevet restaureret og åbnet op for publikum. Jeg havde set nogle vanvittige flotte billeder derude fra og som det oftest bliver til på vores ferier, så jagtes der gode billeder til Instagram:)

Princes Pier skuffede ikke! Så fedt et sted og virkeligt et besøg værd. Husk man altid kan tjekke solopgangs og nedgangs tider på Accu weather, så er der styr på hvornår man senest skal være fremme for at få de billeder man gerne vil:)

img_20161103_222616

St. Kilda på cyklen

Vi startede ud med vores cykeltur om aftenen og fordi billetterne er gyldige i 24 timer betød det at vi have ubegrænsede cykelture på 30 min uden betaling hele dagen efter. Vi startede ud med at tage tram nummer 16 til St. Kilda og kiggede og fotograferede den ikoniske Luna Park. Dette er St. Kildas varemærke – en forlystelsespark, som er åbent i weekenderne.

img_20161104_151704

Vejret var perfekt til en skøn cykeltur! 25 grader, helt tørluft, lidt vind men alligevel lækkert varmt. Vi cyklede langs vandet ind mod Melbourne CBD. Vi cyklede ud på en gammel Mole – St. Kilda Pier, hvor der er et flot restaureret hus for enden og ikke mindst et lille område hvor der er pingviner? Helt tilfældigt vi så det, men de har et lille gemmested i en lille havn herinde. Så Melbourne har altså pingviner i det fri:)!

20161104_113140 20161104_112901

 Offentlig transport – Melbourne  har styr på det! 

Der er styr på det i Melbourne og aldrig har jeg været i en mere turist og lokal venlig by med så meget gratis transport. De har en “free tram zone” I næste  hele indre by og her kan du stå af og på som du har lyst. Virkeligt smart! De har ligeledes rute nummer 35, som kører med de helt gamle trams i en cirkel som er minded på turister. Her kan du komme hele Melbourne rundt, se alle seværdigheder, stå af og på som du har lyst og det koster dig intet 🙂

20161104_140259

Hvis du har brug for at komme ud af den gratis zone skal du anskaffe dig et Myki kort. Det fås på alle stationer, i 7/11, kiosker osv. Det svarer til vores rejse kort og koster sig 30kr at anskaffe. På stationerne (nogen af dem) kan du ligeledes omtanke Credit på dit kort. En tur koster 3.80$, men hvis du rejser flere gange på en dag kan du Maks komme af med 8 i alt. Dog er der ikke optankning på alle stationer og hvis der ingen kiosk er i nærheden er du på den. Det fandt vi ud af da vi gerne ville have taget en team hjem fra Princes Pier. Vi måtte tage cyklerne dsv, men der var heldigvis godt med lys på 🙂

Vores city escape i Melbourne er slut og vi flyver nu til Perth og henter vores camper. Vi glæder os vildt, de lover 36 grader:)

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

1 kommentar

  • Nej hvor ser det bare dejligt ud. Har selv været i Australien i Sydneyområdet for mange år siden. Kan i have en forsat god tur. Australien er et fantastisk land.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu nærmer det sig! 3 dage til vi tager afsted Jorden Rundt