Til koncert med Ed Sheeran OG Keith Urban i New Orleans

Åhhh Kreta altså – hvor er du bare fin ❤️

Ahmen altså Kreta. Eller bare Grækenland generelt. Hvor er her skønt! Af en eller anden årsag har jeg aldrig været i Grækenland?? Det forstår jeg ikke helt pt. For hold nu op hvor er her skønt. Kreta ligger langt oppe på top 10 listen over skønne europæiske steder og 1 ting er helt sikkert – jeg skal helt sikkert tilbage og have mere tid!

Turen var en halv impuls tur sammen med min mor hvor vi egentligt skulle have lavet noget helt andet som blev aflyst og da jeg skulle finde på noget andet fik jeg en ustyrlig lyst til Kreta. Norwegian havde gode afgange og billige billetter og jeg fandt et skønt hotel på havnen i Chania til ingen penge – så over en hurtig beslutning blev Kreta vedtaget 🙂

Captain Vasilis Hotel 

Jeg anede ikke meget om Chania inden jeg bookede dette hotel. Men efter jeg så mange billeder fra den gamle havn og bydel i Chania fik jeg hurtigt lyst til at bo med udsigt over havnen. Jeg fandt et lille skønt sted med 6 værelser som fik rigtigt gode anmeldelser online, og da prisen på ca 450kr per nat inkl morgenmad også bød sig slog jeg til. Det var en lille perle af et hotel! Og virkeligt et hotel jeg sagtens kunne vende tilbage til. Ejeren Vasilis som er en ung og virkelig hjælpsom fyr gjorde seriøst alt for at vi skulle føle os tilpas. Super hjælpsom og serviceminded! Morgenmaden fik vi oppe på tagterrassen hver dag selvom det var relativt bøvlet for dem – det var en skøn start på dagen med udsigt over vandet. Om eftermiddagen brugte vi også ofte terrassen til at sidde og læse og se ud over folkemængden imens svalerne som er en konstant underholdning fløj over os 🙂

Where to eat?

Chania by er fuld af gode restauranter og vi fandt hurtigt ud af at det dagene gik ud på, var hvad vi skulle spise til frokost og aften 🙂 Jeg havde læst ganske få blogs hjemmefra og kigget på lidt restaurant anbefalinger som vi benyttede os af og derudover gik vi tilfældigvis forbi andre spændende spisesteder som vi besøgte. Der er til gengæld også rigtigt mange mega turist fæller og dem vil jeg nødigt havne i. Så en smule research er efter min mening virkelig rart 🙂

Tamam

Tamam læste jeg om på flere blogs og fik den også personligt anbefalet af rejse-venner fra USA som kender ejerne. Vi spiste frokost her den første dag i en meget smal gyde tæt på havnen. Maden var meget meget lækker og smagfuld. Mængden af turister der gik forbi imens vi spiste trak dog lidt ned – det føltes lidt weird. Vi fik en tallerken med forskellige starters – kyllinge ruller og squash og tomat kager med æg og en masse krydderier. Vi fik også grillet blæksprutte med black eyed beans og tzatziki til. Meget smagfuldt og helt vildt lækkert!

Salis

Salis var min favorit restaurant. Her var simpelthen så lækkert. Med udsigt til havnen med solnedgangen i baggrunden var der disket op med lækker mad de havde anrettet pænere end på en alm. Turist restaurant og ikke mindst helt vild god service.

Jeg bestilte grilled octopus og min mor fik tuntatar. Tunen var lidt weird da den var røget og det passede ikke super godt hertil men blæksprutten 🦑 ej hvor var det lækkert! Aldrig i mit liv har jeg spist så meget sprutte som på denne tur, lækkert var det. Selvfølgelig med en græsk salat som tilbehør som vi nærmest også har levet af hernede ❤🇬🇷 Til alle måltider, selv frokost – får du altid et eller andet sødt og ofte noget raki når du beder om regningen. Raki er noget frygteligt lyst alkohol der smager forfærdeligt. Tager du et lille shot og skyller det ned med kagen eller frugten du også fik, er det mere tåleligt. Grækerne er heller ikke vilde med det, så bare rolig – det er ikke bare dig der ikke bryder dig om det 🙂 Det er det du ser med de 2 shots glas og den lille kande 🙂

 

Portes Restaurant 

Portes lå lidt vest for havnen ud mod Chanias egen badestrand. Vi havde læst om stedet hjemmefra og fået anbefalet kylling badet i figner som skulle være helt ekstremt mør. Vi bestilte kyllingen og nogle squash/feta fritter og selvfølgelig den obligatoriske græske salat! Dsv blæste det ret meget da vi var her – ellers havde vi 100% sat os udenfor ved et af bordene med udsigt til vandet.

Kyllingen var super lækker og anbefalelsesværdig!

La Bodega

På den mest turistede havnefront i Chania finder man La Bodega som er en vin og Tapas bar og de har virkelig lækker mad! Vi spiste der flere gange og var helt vild med deres tuntatar som smagte af mere! Jeg prøvede også deres blæksprutte carpaccio som nærmest var et kunstværk i sig selv at se på. Meget smukke retter og virkelig god betjening.

The Well of the Turk

Er en mellemøstlig/tyrkisk restaurant i den smukkeste baghave fuld af farverige blomster. Her kan du sidde og køle af en varm sommeraften og få lækre mezze retter serveret. Vi fik vandmelon og feta salat, en salat med svinekød, appelsiner, granatæble valnødder og spinat og nogle lækre filodejspakker med squash og feta. Stedet her er meget populært og generelt set for alle restauranter havde vi bestilt bord et par dage i forvejen.

Til trods for at havnen er virkeligt turistet kan stedet altså bare noget. Der er super smukt om morgenen og om aftenen, vandet er helt klart og var det ikke for alle de små sorte søpindsvin havde jeg lyst til at hoppe i!

Billeje

Efter 3 hele dage i Chania besluttede vi os på den sidste dag at leje en bil. Vi havde hjemmefra bestilt en taxa til at hente og bringe os i lufthavnen igennem https://taxi4crete.gr/ og det fungerede upåklageligt! De var der til tiden, super lette at kommunikere med og vi betalte 25eur per vej for Ca. 45 min. kørsel. Vi lavede om i den oprindelige plan og bad dem hente os kl. 9 om morgenen hvor vi blev kørt ud til Hertz hvor vi havde lejet en bil på nettet igennem autoeurope. Manden der ejer taxi selskabet kørte os derud og gav os en masse tips til strande og steder i nærheden vi kunne besøge.

Første stop var et kloster Ca. 5 min fra lufthavnen. Det kostede 2.5 eur per person at komme ind og du skal have dækket sine ben til hvis du vil ind. Jeg havde korte shorts på men lånte et tørklæde uden problemer. Agia Triada Monastery hedder det. Her var virkelig fint og det lå omringet af citrontræer, vinmarker og oliven træer som vi også kiggede lidt nærmere på.

Strandene

Vi kørte rundt på halvøen ude omkring lufthavnen for at finde nogle lækre strande. Vi spiste frokost ved Marathi som var super lækker men også super crowded. Det var en lørdag vi var der og der var derfor virkeligt mange lokale ude for at nyde stranden. Så vi spiste blot en sidste omgang græsk salat og lækker blæksprutte og lidt moussaka inden vi kørte videre på jagt.

Vi kørte længere rundt og stoppede op ved Loutraki Beach. Her var der også en del mennesker men stranden og hele vand området var super stor. Alle strand stole var taget, men oppe på skrænten ved en restaurant stod der nok 200 parasoller og liggestole som man kunne benytte sig af hvis man købte drikkevarer på stedet – det var helt perfekt for mange andre steder kan en stol sagtens koste 25eur! Vi lå og slikkede sol, badede og læste bøger i et par timer og det var skønt! Helt perfekt afslutning på en virkelig skøn tur til Kreta.

Det er helt klart ikke sidste gang jeg har sat mine ben på Kreta. Næste gang bliver det andre steder på øen og med en leje bil i hele perioden så vi rigtigt kan komme rundt og udforske det hele 😍

 

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til koncert med Ed Sheeran OG Keith Urban i New Orleans