Tips & Tricks til Adelaide og Adelaide Hills

ADVARSEL! Baby koala billeder, der ikke er til at stå for :-)

De Australske dyr er så spændende!

Det er ikke nogen stor hemmelighed at et af de helt store trækplastre for mig i Australien er deres helt unikke dyreliv. Jeg ELSKER australske dyr og især pungdyr som omfatter ret mange af Australiens dyr – Koalaer, Wombats, Possums, Tasmanske Djævle, Kænguruer, Wallabies, Platypus og mange flere. De er så absurd søde når de har en lille baby Joey siddende i pungen og vi har været heldig at se rigtigt mange dyr med en lille en hængende ud af mavsen: Alle australske dyreunger fra pungdyr hedder Joey, sådan er det bare:)

img_2181

Hvor finder man koalaerne?

Koalaer især har jeg virkelig glædet mig til at se på denne tur! Jeg er klar over at der aldrig er nogen garanti for at man ser et bestemt dyr! Vi går ikke i en dyrepark for at se dem, vi kigger efter dyrene i det fri og ja nogen gange er de der man leder og andre gange er de ikke, thats the game.

img_2185
Vi har dog fundet 2 områder på denne tur hvor de var overalt og hvor vi talte mere end 50! Yes du læste rigtigt, 50:) 2 havde endda en Joey med sig, så min lykke var gjort. Overalt i Australien er landet delt ind i specielle områder, hvor der f.eks. næsten kun findes koalaer i det fri i det sydøstligste hjørne. Når man kører herfra er det sjældent at støde ind i dem igen og derfor skal man virkelig vide, hvad man kører efter. Det samme gælder f.eks. Tasmanien, som er det eneste sted med vilde Djævler.

Bimbipark – Cape Otway Nationalpark

Hjemmefra havde jeg læst om denne campingplads, hvor der tilsyneladende skulle bo rigtigt mange koalaer i området og derfor kørte vi helt ned på sydspidsen af denne halvø. Jeg glædede mig som et lille barn til at se en koala og samtidigt var jeg helt vildt bange for at blive helt enormt skuffet, hvis der nu ikke var nogen dernede? Det var der skal jeg lige love for Allerede et par kilometer inden pladsen begyndte de at sidde og hænge i træerne. De kan ofte være ret svære at spotte da de ofte sidder enormt højt oppe i Eukalyptus træerne og ofte sidder de og sover nærmest helt foldet sammen som en uldklump. Det sjoveste er når man kan finde nogen som ikke sidder 50 meter oppe, men som man rent faktisk kan iagttage nedefra i øjenhøjde eller allerbedst på jorden. Det er sjældent man støder på en koala, der rent faktisk er vågen – de sover 90% af døgnet og du skal være ekstremt heldig for at se en koala gå på jorden.

20161124_161216

Området omkring Bimbipark

Vi gik mange ture rundt på pladsen og rundt i området. Alt hvad du ser afhænger af held og tilfældigheder og vi var virkeligt heldige! Man kan sige vi også gjorde meget for at opsøge vores held! Vi så rigtigt meget aktivitet hos koalaerne da vi var afsted. November/december er parringstid og hannerne brøler helt vildt fra træerne. Det larmer ret meget og du er ikke i tvivl når du har hørt det et par gange. Der er til gengæld ikke særligt mange hunner i nærheden og dem der er gider absolut ikke at have noget som helst med hannerne at gøre umiddelbart.

img_2242

Vi gik forbi et træ, hvor der var 3 vågne koalaer på samme sted – det var et særsyn. 2 hunner, der gjorde hvad de kunne for at slippe væk fra en parringsglad han koala og 1 meget aktiv og ihærdig han der gjorde hvad han kunne for at få fat i en af de to hunner. Det var ret underholdene at se på faktisk:D En af hunnerne hængte sig helt ud i den tyndeste gren hun kunne finde og holdt fast med begge ben. Stakkel.

img_2232

img_2227

Løbetur med koalaerne

Det er som om det er sjovere at løbe en tur når man ved der er chance for at spotte koalaer! Vi løb op mod fyrtårnet for at se om der skete noget spændende og vi kom forbi denne koala, der sad i øjenhøjde. Den så SÅ groggy ud. Jeg havde lyst til at banke på og spørge om der var nogen hjemme – det der fuldstændige blanke blik de har vidner virkeligt om at der ikke er for meget at flytte rundt med. Koalaer er de eneste dyr, der har en hjerne som er mindre end deres hjerneskal. Deres hjerne er som en valnød, der flyder rundt inde i skallen i noget væske og ja, de er ikke de hurtigste knallerter på havnen. Heldigt at de blot sidder højt oppe i træerne – ellers skulle der ikke meget til at fange sådan en størrelse for et større dyr;)

 

Great Ocean Road – et turisthelvede uden lige

Strækningen er flot og ikonisk for en grund, men hold nu fast! Der er så mange kinesere og andre turister at man næsten ikke kan rumme det. Vi startede fra Vest mod Øst og thank god for that. Alle andre starter nemlig fra Melbourne siden og der er ingen tvivl om at der er flere turister jo tættere du kommer på Melbourne. Great Ocean Road består af rigtigt mange stoppesteder med fine parkeringsforhold og hvor der så enten er flot kystlinje at se på eller store klipper og sten ude i vandet. Det er flot ja og et must see, men forbered dig på horder af mennesker og biler på vejen på denne strækning!

20161123_14115020161123_12592220161123_13113320161123_115902

Kennett River – Dyreparadis uden lige

For 3 år siden holdte vi jul på lige netop denne campingplads og den skuffer altså ikke. De har koalaer i træerne inde på selve pladsen, ligesom der er fyldt med eukalyptustræer omkring pladsen så du er 99.9% sikker på at se en koala her på et eller andet tidspunkt. Her flyver også flotte papegøjer rundt i hobetal, ret eksotisk for en dansker at kigge på og vi var ligeså fascineret i år som for 3 år siden. Vi vidste fra sidste gang vi var her, at man kan købe små poser med fuglefrø inde i receptionen og så snart du har det i hånden rygtes det blandt fuglene og inden du har set dig om har du fugle overalt. Dette er ikke noget for nogen med fuglefobi!!

20161124_185654

20161124_18464920161124_18564420161124_184504

Men hold nu op, hvor havde vi bare en sjov eftermiddag med de her skønne papegøjer og kæmpe store og halv aggressive kakaduer. De er overalt og er ikke bange for lige at nippe lidt til en for at få nogle flere frø. Det var virkelig sjovt:)

Face to face med en koala

Oppe bagved Kennett River går der en grusvej og på hver side er der eukalyptustræer overalt. Vi tog camperen med derop og kørte 5-6km ud af vejen. Vi spottede mange koalaer oppe i træerne men alle meget højt oppe. Vi vendte om og kørte tilbage mod pladsen og pludseligt spotter jeg en så flot koala, der går lige ved siden af os på et knækket træ inde i skoven. Vi stoppede med det samme og var ude for at tage billeder. Det er SÅ sjældent at du ser en koala på jorden og denne her var SÅ sød og pæn. Vi fik nogle virkelig fine billeder og det var en kæmpe oplevelse at have den for os selv og helt nede på jorden.

img_2304

Mummy koala with Joey

Vi fandt ud af at der bor en mor koala med sin lille baby på selve campingpladsen. Der gik ikke lang tid inden vi spottede hende højt oppe i et træ krammende med den mest nuttede unge i sin favn. Nååårrrrhhhh hvor mega cute! Det var dog svært at tage ordentlige billeder af hende så langt oppe, så vi gik og holdte øje med dem i løbet af dagen.

img_6080

Som aftenen skred frem får jeg tilfældigt øje på dem og ser at hun er ved at kravle ned af træet med Joey på ryggen – de er på vej til at finde et nyt aftentræ hvor de kan sove. Jeg skyndte mig ud med kameraet og hold nu fast – det er nok noget af det sødeste jeg nogensinde har set.

img_2357 img_2358img_2355

Mummy koala spankulerende med sin baby på ryggen, gik rundt fra træ til træ inden hun fandt det rette som de kravlede op i. Da de endelig kom op fik Joey frie tøjler og han sprang rundt i træet som om det var en abe! Der var virkelig noget energi, der skulle brændes af og det var til stor underholdning for os!

img_2390 img_2417

img_2385
Vi glæder os til Tasmanien, men det værste ved at forlade dette sted er helt klart at der ingen koalaer er på Tassie og vi ved ikke om vi kommer til at se flere koalaer på denne tur. En ting er i hvert fald sikkert – de her koala oplevelser er nogen jeg aldrig kommer til at glemme. Can I take a koala home with me, pleaaassseee???

Er de ikke bare for søde??

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips & Tricks til Adelaide og Adelaide Hills