Barcelona - sol, sommer og sightseeing

Barcelona – en drøm for madelskere

Barcelona har taget mig med storm og hvor er det bare fedt at have fundet en ny by (I Europa!) som jeg synes så godt om! Der er ingen tvivl om at Barcelona topper EU rejselisten pt. dog slår intet Sydney som altså er og bliver min favorit by. Når nu man ikke kan rejse til Sydney hele tiden er det godt at have fundet et alternativ som er lidt mere overkommeligt på en smuttur;)!

Barcelona har fede restauranter seriøst OVERALT! Nogen bedre gemt væk end andre så jeg var virkeligt glad for at have lavet research hjemmefra. Jeg havde hjemmefra lavet et helt kort og plottet alle spisestederne ind, hvilket skulle vise sig at være ret smart når vi stod i en bestemt bydel og var frokost sultne – så kiggede vi på kortet og tog derhen der lå tættest på ift. hvor vi var:)

Plaça Reial – blot en turistmagnet?

20160516_143004

Plaça Reial som heroppe over er en kæmpe plads med restauranter hele vejen rundt. Det er en turistmagnet, men jeg begyndte faktisk at falde for stedet efter at have fundet flere gode restauranter i dette område. Der er en masse gøgl og gadekunstnere her, så der er fuld valuta for underholdningspengene under en frokost, hvor den ene drengegruppe efter den anden laver de vildeste stunts og håber på et par euro når de er færdige.

Les Quinze Nits

Her kan du spise “menu del dia” til frokost fra Mandag til Fredag til den lille sum af 10€ per person. Det er vel at mærke for forret, hovedret, dessert, brød, oliven og en kvart liter vin – per mand! Selvfølgelig snakker vi ikke noma gourmet, men det er virkelig god valuta for pengene plus du kan sidde udenfor og nyde den flotte plads. Der er altid kø, hvis du vil sidde udenfor – men de har mange borde og det går derfor ret hurtigt.

20160513_134924 20160513_141528

La Crema Canela

La Crema Canela er ejet af samme gruppe, som ejer Les Quinze Nits og det ligger lige omme bagved Les Quinze Nits i en lille baggård ud mod Ramblaen. Her er der sol hvis du kommer omkring middagstid og de har et super lækkert menukort med små fine retter, special øl og ok vin:) Vi spiste frokost her en dag og det var perfekt! Det er altid rart at rejse væk fra Danmark og spise ude – bare det at man kan bestille et glas hvidvin til 2-4€ på en frokost restaurant kan man jo ikke andet end at være begejstret over:)!

20160514_144025

Ocaña

Er en fed restaurant modsat side af Les Quinze Nits – hvis du går op i solen er det først på eftermiddagen du skal score dig et bord her fandt vi ud af. Det er både et frokost og aften sted til mad, men i den grad også til cocktails om aftenen. Vi var her blot til frokost, men indretningen indeni var virkelig fed så jeg kan kun forestille mig at der ville være fedt her om aftenen. Oprindeligt havde jeg skrevet ned at vi skulle have drinks her, men det blev altså til en lækker paella til frokost istedet:)

20160516_153849 20160516_144420

I havneomårdet

ELX Restaurant

Min mand havde booket bord til denne skønne seafood restaurant nede på havnen i et nybygget område og det var virkeligt lækkert! Restauranten er anbefalet i Michelin guiden og det var skønt at kunne sidde og kigge ud over vandet imens vi spiste. Vi fik en lækker rose cava til en virkelig god seafood paella. Ikke noget besøg til Spanien uden paella efter min mening – det er mega autentisk og jeg elsker at få en pande ind man kan sidde og dele:) Havde vi været lidt længere henne på sommeren har de masser af siddepladser udenfor, helt ud til vandet! Men lige denne aften var det lidt køligt så vi trak indenfor.

20160513_204917 20160513_201133

Can Paixano – La Champaneria

Helt klart den bedste restaurant oplevelse i Barcelona! Jeg havde hjemmefra læst gastromands anbefaling til dette lille lokale sted tæt på havnen og what a night! Jeg havde læst at man skulle komme tidligt, være forberedt på at stå som sild i en tønde og ikke kunne blive skænket andet end hvid eller rød cava:) Indrømmet vi var virkeligt tæt på at gå igen da vi kom da det føltes som om der var 200 mennesker i et lokale med plads til 100! Vi fik os mast op til baren og fik ligesom en plads der og tænkte – lad os prøve at blive:) Alt står på Catalansk her, så mit handelsskole spansk var fuldstændigt ubrugeligt. Heldigvis snakkede de lidt engelsk og Manchego, Chorizo og Jamon Iberico er jo rimeligt nemme ord at forstå:) Vi startede stille ud med 2 glas rose cava i de små sødeste glas, skænket fuldstændig til kanten!

20160514_175917

20160514_213249Her kan i se hvor tæt man står! Men det viste sig at blive en aften vi ikke glemmer! Efter lidt tid faldt vi i snak med et sødt amerikansk par, som havde mødt hinanden herinde for 4 år siden og lige var blevet forlovet – sødt! Så de var på en reunion tur rundt i gaderne hvor de havde mødtes i sin tid.

Vi fandt ud af at det slet slet ikke kunne betale sig at købe cava i glas – de kostede jo hele 1€ for når man nu kan købe hele flasker imellem5-7€ kunne vi jo ligeså godt starte på det.

20160514_181058 20160514_183843

For hver flaske du bestiller skal man mindst købe 2 stk tapas – hvilket jeg da virkeligt godt forstår ift. at folk får lidt mad i maven oveni alt det cava, men også fordi det må være så minimalt hvad de kan tjene på en flaske cava til den pris. Vi bestilte den ene flaske cava efter den anden og efter en hel aften herinde med lækkert cava og tapas til den helt store guldmedalje blev det til en regning på 40€!! Så billigt og selvfølgelig afregnet på en gammel serviet. Seriøst jeg forstår ikke hvordan tjenerne kunne holde styr på det regnskab. Se herunder hvordan det foregik:)!!

20160514_194135

Ved stranden

Bacao

Er en gourmet burger kæde, som ligger 5 forskellige steder i Barcelona. De kører med økologisk kød, hjemmelavede ingredienser og smager virkeligt godt. Du kan selv bestemme hvilken type bolle du gerne vil have, eller hvis du slet ikke vil have kulhydrater kan de også lave en salatbund! Vi stoppede op her lige ved stranden, hvor du kan sidde på en fin plads med vandudsigt:) Efter vores cava aften havde vi brug for noget snasket mad til frokost – og det fik vi:)!!

20160515_124751 20160515_125515 20160515_135322

Sundt og smukt!

Flax & Kale

Efter en burger til frokost havde vi virkeligt lyst til noget let og sundt til aftensmad og her kommer Flax & Kale ind i billedet. Det er en fin indrettet restaurant, som mest serverer raw food og vegetar retter. De har dog fede fisk på menuen også. De laver de lækreste juicer man kan købe til maden eller til at tage med og alle deres retter så super lækre ud. Jeg fik en tallerken med en masse forskellige grøntsager, hummus, falafel, sunde kiks osv og min mand fik en tun burger i en sort bolle (det er åbenbart det nye sort, haha! Det fik han på flere restauranter). Virkeligt et besøg værd og så heldigt for os at det lå 300 meter fra vores H10 Universitat hotel som jeg skrev om her.

20160515_194233 20160515_191630 20160515_191548

Vi gemmer den flotteste restaurant til sidst – nemlig: El Nacional. Aldrig har jeg været i så flot en kæmpe restaurant! Det er et gammelt parkeringshus inde midt i byen lige ved siden af Mandarin Oriental ved Plaza Catalunya, som blev lavet om for et par år siden.

20160516_201039

Det er så smagfuldt og flot indrettet at vi brugte det første lange stykke tid bare på at gå rundt og se os omkring. Selv toiletterne er mega flotte og intet er overladt til tilfældighederne!

Restauranten er delt op i 4 omårder – et sted med fisk, et sted med kød, et sted med paella og en tapas afdeling. Det samme hører sig til med de 4 forskellige barer. Her er der en bar, som specialiserer sig i øl, i cava, i vin og i cocktails. Det er så overvældende flot herinde at vi slet ikke kunne få armene ned – virkeligt et godt inspirationssted på alle måder.

Vi valgte La Taperia som tapas stedet hedder.

20160516_201843

Her har de et menukort og man kan bestille forskellige retter. Det rigtigt sjove starter først kl. 20.30 hvor tjenerne går rundt med store fade og prøver at afsætte deres retter. Så er der f.eks. frisklavet paella som de går rundt med i små pander og så gælder det blot om som gæst at række hånden i vejret når du ser noget du gerne vil smage:) Det var ret sjovt faktisk og tjenerne var mega sjove. Vi fik en masse klassiske spanske tapas retter og en flaske cava til – så lækkert!!

20160516_201619 20160516_204539 20160516_210039

Vi har haft de lækreste spiseoplevelser i Barcelona og hvis jeg skal summere op og tænke over hvad jeg helt sikkert vil besøge igen næste gang vi skal til Barcelona, så er El Nacional klart på listen (måske endda flere gange på samme tur, fordi her er så fedt!) og Can Paixano, cava stedet kan helt sikkert også godt klare en gentagelse!

Generelt havde vi ikke brug for at bestille bord nogen steder og mange steder tager de slet ikke imod reservationer – så det var rart for en gangs skyld blot at tage det hele som det kommer, men stadigvæk kunne få en plads.

Jeg vender tilbage med mine tips til barer og cocktails steder i næste indlæg – hav en dejlig weekend:)

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

6 kommentarer

 • Annette

  Tak for nogle skønne mad tips som jeg vil benytte til min egen rejse i sept.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Travelush

   Selv tak:) glæd dig, det bliver fantastisk! September er garanteret også fyldt med solskin og lækkert vejr sydpå:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker Flax & Kale og El Nacional er helt klart også et fedt sted at tage hen. 🙂 Jeg har boet i Barcelona flere gange, og bliver altid så glad når folk skriver positivt om min ynglingsby. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Travelush

   Jahhhhh det er virkeligt nogen lækre steder. Jeg vil til Barcelona igen, Nu helst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må klart prøve den sidste du nævner næste gang jeg er i Barcelona. Vil tilgengæld anbefale Tapac 24. Ejeren er tidligere El Buli kok og laver de bedste klassiske tapas.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Travelush

   Åhhh hvor lækkert! Tak den er skrevet på listen til næste gang:) jeg ville også virkeligt gerne have været på Tickets, men fik selvfølgelig ikke bestilt bord i tide 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barcelona - sol, sommer og sightseeing