Skiferie i Sölden - Østrig

Canada – Vancouver

Whistler er en drøm af en skiferie destination for rigtigt mange ski-entusiaster og da jeg foreslog min mand at kombinere Whistler med en i forvejen planlagt tur til USA i påsken blev han svært begejstret! Der er ofte meget kort fra drøm til virkelighed hjemme hos os og jeg gik i krig med at researche og booke det hele:)!

Man flyver til Vancouver i det vestlige Canada. Vi fløj med KLM og det tager ca. 14 timer med en mellemlanding i Amsterdam.

1

Indflyvningen til Vancouver er super flot og meget bjergrig og da min mand så disse bjerge var der julelys i øjnene på ham!!:)

Ingen af os havde før været i Canada, så vi startede ud med 4 nætter i Vancouver – Den største by i det vestlige Canada. Vancouver er en meget overskuelig storby og her er virkeligt hyggeligt! Vi boede på Westin Bayshore, som er et super lækkert hotel der ligger ud til vandet i gå afstand til centrum men også rigtigt tæt på byens åndehul – Stanley Park som vi senere hen fik meget glæde af.

3Byen ligger med vand på begge sider og der er derfor rigtigt meget vandaktivitet, alt lige fra hvalsafarier til mulighed for en flyvetur i et lille vandfly, som vi kunne se lande og lette fra vores værelse:)

2Vi var afsted i påsken og ift. vejret var det perfekt i Vancouver. Det var mindre perfekt i Whistler da det simpelthen var for varmt og sneen derfor smeltede hurtigt og blev til sjap på pisterne senere på dagen, men mere om det senere. Alle kirsebær træerne blomstrede imens vi var afsted og det gør bare en by så pæn med blomstrende træer:)

9

Vi lejede cykler lidt væk fra hotellet og tog afsted på udflugt til Stanley Park. Der er ca. 10km hele vejen rundt og det var en helt igennem fantastisk tur rundt om parken, hvor vi både så fiskehejre, en ørn, en bæver og fantastsik natur. Bestemt anbefalelsesværdigt.


c

4

7 8

Vancouver har en stor blanding af nationaliteter og det er derfor muligt at få mad fra alle ender og kanter af verden. Nu er det jo ikke fordi det er svært at opstøve sushi herhjemme, men dette sushi sted var virkeligt godt! Vi fik frokost herinde en dag vi tilfældigt gik forbi, ude fra ser det ikke ud af meget – men det var virkeligt godt! Momo sushi – Robson street.

sushi

Man kan tage en lille båd over til Granville Island, hvor de har flere spisesteder og et super lækkert mad/markeds område (lidt torvehallerne agtigt) hvor du kan købe de lækreste Canadiske specialiteter. Dette er klart et besøg værd og det er en rigtig hyggelig sejltur derover. Når du skal derfra igen er der adskille stops med bådtaxaen og du kan selv bestemme hvor du vil sættes af.

computer

Det bedste måltid vi fik i Vancouver var bestemt på Forage som er en super lækker restaurant med “farm to table” konceptet. Det betyder, at de går rigtigt meget op i velsmagende ingredienser, handler direkte med farmere og går meget op i at det er bæredygtigt.

for1

Vi havde en skøn aften på Forage, hvor vi havde super sød betjening og de var meget grundige med at fortælle hvad der var på menukortet. Alting er hjemmelavet og vi fik bl.a. et bræt med lækre pølser og garniture til at starte ud på.

for

Ret nummer 2 var en vegetarret med linser, sennepskorn, sprøde ærter og lækre gulerødder.

lentils-forage-984x500

Der er rigtigt meget laks i Canada og det smager fantastisk ift. en opdrættet laks fra Norge! Her med lidt flere linser, radisser, spinat og en kæmpe rogn af en art:)

for2

Tak til Vancouver, next stop – Whistler, ski, flot landskab og dejlig mad:)

Kh Maj

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skiferie i Sölden - Østrig