Nu har MALDIVERNE også sneget sig ind på vores Jorden Rundt rejse:)!

Cappadocia, det ukendte og virkelig oversete Tyrkiet!

Cappadocia, Tyrkiet – så dejligt et sted 

20161002_084448

Jeg bliver nød til at poste det her billede to gange fordi det simpelthen er så ubeskriveligt fedt!! 🙂

Tyrkiet har virkeligt overrasket positivt. Jeg har aldrig været i landet før og vidste egentligt ikke helt hvad jeg skulle forvente. Havde nok forestillet mig lidt mindre civiliseret folkefærd, mere gammeldags tankegang og især i området ved Cappadocia havde jeg nok regnet med at vi ville køre rundt på grusveje overalt. Men nej, det er der ikke noget af. Vi har kun oplevet chauffører der var super punktlige, altid på pletten på præcist aftalt tidspunkt, ikke et minut over! Fine nye biler og busser, der ikke var en finger at sætte på og ikke mindst total hjælpsomme og søde mennesker overalt.

20160930_173908

Pegasus Airlines – NEVER again! 

Eller næsten overalt, må jeg hellere sige, for hold nu fast en træls start vi fik i Istanbul lufthavn. Vi fløj afsted fra København til tiden og landede som planlagt i S. Gocken lufthavnen i Istanbul, hvortil Pegasus altid mellemlander (og altså ikke i Ataturk lufthavnen hvor terror angrebet skete for nogle måneder siden). Vi havde efter planen 1t og 50min til at nå næste fly.
Da vi kom ind i transit området var der total kaos og ingen styr på noget som helst. Der var lige kommet fly ind fra alle hjørner af Europa, hvor alle skulle mellemlande og flyve videre. Der var nok 5 toldere til stede og over 500-700 mennesker i køen. Det rykkede sig i sneglefart og vi stod virkeligt og blev bekymrede for om vi ville kunne komme ombord på næste fly? Efter utallige og forgæves forsøg med at komme ind i køen til diplomater, airline staff og folk der var virkeligt forsinkede og et første møde med total ligeglade tyrkiske lufthavnsmedarbejdere tog vi benene på nakken og smuttede under et hegn og snød os ind i den hemmelige kø. Vores hjerter var ved at springe ud af vores krop, dels fordi vi vidste der var et kvarter til flyet skulle afgå og dels fordi vi kunne høre bagfra at vi var blevet opdaget af de ugidelige damer som vi havde tigget og bedt om at få lov at komme ind i netop den kø. De forbarmede sig over os og lukkede os ind i en 3. hvor der så igen sad en total dvask tolder som bestemt ikke havde travlt. Da vi havde fået vores stempel og endelig fandt op til indenrigs terminalen var kl. 20.25, vores fly skulle være afgået for 5 min siden men til vores kæmpe HELD var flyet en halv time forsinket:) fuldstændigt udmattede af stress, løben rundt og bekymringer over hvis vi nu ikke nåede det, kom vi ombord på Pegasus og landede i Kayseri lufthavn.

Alene tanken om nogensinde at skulle stå i sådan et gedemarked igen, hvor folk kom op at slås i køen, råbte og skreg fordi sådan en kø bare får det værst tænkelige frem i mennesker og hvor man seriøst var klemt inde imellem fremmede svedige og ubehøvlede folk som var man til Justin Bieber i parken – alene det, er nok til at jeg ALDRIG nogensinde flyver Pegasus igen. Så hellere betale et par hundrede kr mere og flyve med Turkish Airlines.

Göreme – så fin og hyggelig en by

Glade var vi da vi så vores chauffør stå med et skilt med vores navne på i ankomsthallen. Vi rejste kun med håndbagage så da vi landede i Kayseri var vi ude i løbet af 5 min. Jeg havde regnet med at Kayseri var en lille prut by ude på landet, men nej her bor over 1 million mennesker og jeg har aldrig i mit liv hørt om byen før? Der tager en time at køre til Göreme så vi var hurtigt fremme på vores lille hyggelige hotel i grotte byen.

20161001_181643

Cappadocia – klippe huler overalt 

Området Cappadocia består af nogle små byer, bl.a. Göreme og en hel masse dale fyldt med de mærkeligste klippe formationer. Det er så mærkeligt at der findes et så specielt område lige her, med huler, dale og grotter overalt og de mærkeligste og meget forskellig formede klipper, bjerge osv. Det er virkeligt fascinerende og enormt turist venligt da man kan komme helt tæt på og gå rundt om eller ind i mange af dem.

Selve byen er virkeligt lille og hyggelig, her bor ca 3000 mennesker og det er virkeligt en by, som er gearet til turister. Alt er turistet! Masser af butikker med rald og souvenirs, små rejsebureauer, der sælger de samme ture rundt i området, atv og cykel udlejning, bil udlejning osv.

Når det så er sagt så er der virkeligt hyggeligt alligevel. Hele byen er en stor labyrint af små snørklede gader, der går op og ned med små søde hule hoteller, der er gravet ind i de sjove spidse klippeformationer. På en måde minder gaderne meget om Sydeuropa, de gror forskellige krydderurter på tagene, hænger vasketøj til tørre, små hyggelige restauranter i ny og næ og en ralde butik på hvert et gade og alle huse /hoteller er holdt i lyse sten farver 🙂20161002_181301 20161002_181344

20161001_182110

Mithra Cave Hotel

Vores hotel lå øverst i Göreme og havde en virkelig god udsigt over alle byens tage og med klippeformationer og bjerge i baggrunden. Hele hotellet er indrettet i klipper, med små hyggelige værelser hugget ud og indrettet med hver sin lille hyggekrog udenfor med stole og borde i solen. Her er små terrasser hvorfra man kan se solopgang og solnedgang og de har også et fladt tag hvorfra man har perfekt udsigt over byen når ballonerne stiger til vejrs hver morgen.

20161001_173236
Morgenmaden bliver serveret helt oppe øverst på hotellet og hvis man havde været her tidligere på sæsonen i foråret eller ca en måned senere, havde det passet med at man kunne se balloner imens man nød morgenmad 🙂 morgenmaden var rigtig fin, en lille buffet med en masse tyrkisk lækkerier. Forskelligt brød, tørret frugt, æg, masser af ost, oliven, tomater, tørrede nødder og ikke mindst silmodne frugter.

20160930_234501

Solopgang

Luftballoner er virkeligt et must do og et must see fra terrassen. Hele området er fyldt med balloner om morgenen inden solen står op og det er en magisk oplevelse både at flyve men bestemt også at se det fra afstand. Vi stod op ved 6 tiden og satte os til rette ude på taget, godt pakket ind i tøj da der virkeligt er koldt først på dagen. Der skyder den ene ballon op efter den anden i takt med at solen står højere og højere op og hold nu fast hvor var det bare flot. Sådan en helt stille morgen hvor vi bare nød den absurd flotte udsigt over byens tage krydret med ca 60 kæmpe balloner. Jeg har kun en ting at sige : try it! 🙂

20161002_084448 20161002_065636 20161002_065026 20161002_064923

Maden i Göreme

Vi havde reserveret bord til en af aftnerne hjemmefra på en restaurant, der hedder Topdeck. Det er en lille hyggelig familiejet restaurant med begrænset antal pladser indenfor, ejeren står i køkkenet og hvis du vil reservere bord er det via Facebook 🙂 Vi delte en masse forskellige små retter, meze som de hedder. Her fik vi alverdens lækkerier til at dele og det var absolut et besøg værd.

20161001_182233 20161001_183756

Prisniveauet er virkelig lavt! Ting her koster ingenting og det er jo virkeligt dejligt når man er turist 🙂 på Topdeck kom vi af med. Ca 140kr for alle dele retter, øl, juice, dessert og kaffe. Det er virkeligt lang tid siden jeg har haft følelsen af at være på ferie et billigt sted:)

20161002_130958 20161002_131520

Her i oktober er der masser af granatæble og appelsinjuice boder. Så du kan næsten overalt få et glas friskpresset juice til Ca 12-15 kr. Mums! 🙂 En almindelig Döner kebab koster 12-14kr, så man kan virkeligt leve billigt her.

Se med næste gang når jeg skriver om hele højdepunktet for turen – vores tur i en luftballon, som var en fuldstændig absurd fed oplevelse:)!

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu har MALDIVERNE også sneget sig ind på vores Jorden Rundt rejse:)!