Nytårsaften i Sydney - min yndlingsby!!

Den bedste nytårs aften ever! Fra champagne sabel til gourmetmad fra Ricky’s køkken


Happy-New-Years-Eve-Tumblr-01

Godt nytår alle sammen:)!! Skiftet fra 2015 – 2016 blev fejret med stil hos os. Vi fejrede nytåret hos min svoger og svigerinde i Værløse – bare os 4 og det var en af de bedste aftener jeg længe har haft. Min svoger og jeg elsker begge at lave mad og vi havde egentlig forestillet os at stå i køkkenet selv på denne aften. Det ændrede sig da jeg fik et nyhedsbrev i min indbakke fra Ricky’s køkken omkring deres nytårsmenu.

Ricky lavede helt fantastisk mad til vores bryllup forrige år og vi har også spist ude i hans restaurant adskillige gange og det skuffer aldrig! Så vi bestilte 4 kuverter hos Ricky og lod dem om at bruge adskillige dage på alle de lækre små detaljer, der kom til hver ret og vi købte god vin, pyntede op og slappede af imens:)

IMG_0898

IMG_0875

IMG_0848

Vi afhentede maden kl 14 i Herlev og det var et tilløbsstykke uden lige:)! Det var super godt organiseret og vi fik vores mad efter 10 min. ventetid. Her fik vi en kasse med alle del elementer til hver ret og der var en super grundig beskrivelse med så du vidste, hvad du skulle lave til hver ret. Vi skulle f.eks. selv bage brød i ovnen og stege bøfferne, men udover det var alting stort set klaret for os.

Vi startede ud med hjemmelavede snacks imens Daisy holdte sin obligatoriske nytårstale. Åhh hvor var det synd for hende at hun lige kom til at rode rundt i hendes papirer, men vi blev enige om, at det virkeligt var rutineret af hende så godt hun kom igen:)

IMG_0881

Jeg havde selv lavet chipsene og de blev virkeligt gode. Normalt synes jeg ikke at de holder sprødheden, men brug denne opskrift fra FormelB og du får de bedste hjemmelavede chips! Derudover fik vi cashews og mandler, som var stegt på panden med olie, salt og rosmarin og lækre græske oliven.

Min svigerinde er sabel mester og hiver sin champagne sabel frem så ofte muligheden byder sig og hvilken aften er mere oplagt end nytårsaften:)?

IMG_0893Drengene fik nærstuderet sablen imens vi fandt den første flaske bobler frem til snacksene – en super lækker og meget kraftig en af slagsen, helt gul i farven og med masser af smag. De fleste vine købte vi ude hos Saft – Vi har vin og sjældent har vi fået så god vin som passede så ekseptionelt godt til alt den lækre mad.

IMG_1020

IMG_0908

Vi startede ud med forretten og det tog ingen tid at forberede – allerede her var vi fan af konceptet om ikke at skulle stå i køkkenet hele dagen og flere dage i forvejen.

FORRET

HUMMER BISQUE MED JULIENNE URTER I PERNOD OG RILLETTE AF KONGEKRABBE MED NYBAGT FILONEBRØD OG SMØR.

IMG_0923Vi varmede suppen op og placerede de lækre tyndskårne urter i bunden, krabbe på toppen pyntet med karse og hældte herefter suppen på tallerknerne ved bordet. Filonebrødet var sindssygt lækkert og passede perfekt til suppen. Hertil fik vi en lækker fed Chardonnay 2014 fra Ocre Rouge, som passede helt vildt godt til retten.

IMG_0929IMG_0933
MELLEMRET

KULMULE MED GRAPE KAVIAR OG ISBEGONIE BLOMSTER,
BAKSKULDSAUCE SKILT MED CITRONVERBENA OLIE.

Ret nummer 2 var en lækker fiskeret med flotte detaljer. Vi stod selv og anrettede hver vores og det var super sjovt. Alle de små fine detaljer som skulle på retten var sirligt anrettet i små bægre med alt fra blomster til rugbrødscrunch og vi fik endda grapegele i en lille sprøjte:)

IMG_0939 IMG_0941 IMG_0943IMG_0950Hertil drak vi en af vores yndlingsvine – en Sauvignon Blanc fra Konrad, Marlborough New Zealand. Den passede perfekt og når vi tager til New Zealand om 2 måneder skal vi helt klart ind forbi dette vinsted:)! Det var en virkelig lækker og meget let ret med de lækreste detaljer og smagsnuancer, der eksploderede i munden på os.

HOVEDRET

300 GRAM ABERDEEN OKSEFILET MED SAUCE DEMIGLACE OG
JORDSKOKKER I VARIATION:
RØGET, FRITERET, PUREREDE I NAPOLEONSHAT, BAGT, SALTET OG SYLTEDE I DOUGLAS GRAN.

Ingen tvivl om at denne ret var den drengene glædede sig allermest til! De her bøffer var gigantiske og vildt lækre. Så store at vi måtte bruge sablen til at åbne op for posen;)

IMG_0960 IMG_0962

På anvisningen anbefalede de at man enten stegte dem på panden 3-4 min på hver side eller i ovnen i 6-8 min. Vi gjorde begge dele og sjældent har jeg set en bøf så perfekt stegt:) Den fik 7 min i ovnen og et minut på hver side på en brændvarm pande bagefter og fik herefter lov til at ligge og trække lidt. Kartoflerne stegte vi på panden inden med lidt krydderurter og ellers var alt andet klar til at blive lagt direkte på tallerknen:)

IMG_0992 IMG_0995

Vi var så vilde med hovedretten alle sammen – bøffen var perfekt rosastegt og alle de forskellige jordskokke variationer var lige i skabet. Vi fik så mange forskellige smagsnuancer og det passede perfekt til rødvinen – en Amarone 2006 fra Villa Rizzardi.

DESSERT

MOJITO ROYAL SORBET MED LIMESTONE OG B52 CHOKOLADE DRØM, CRUNCH PÅ VILDE PUFFEDE RIS MED CITRON MALTO.
B52 er skabt af mørk chokolade med Kalua, mælkechokolade med Baileys og hvid chokolade med Grand Marniér.

IMG_1011 IMG_1014

Desserten var en lækker kombi af mojito sorbet i en flot halvkugle og en B52 kage lavet af mange forskellige lag. Vi lavede en lækker Mojito til og droppede dessertvinen da vi ikke er så meget fan af den slags. Isen og kagen komplimenterede hinanden super godt med noget frisk og syrligt til den lækre søde kage. Crunchen på toppen smagte af karamel og de små syrlige citron puffs vi fik i munden mindede os om barndommens slikposer:)

Vi var klar med kransekage og bobler kl. 24. Jeg havde selv lavet disse guld-kransekage-kugler  med lakridssmag og rullet dem i guldstøv og de var virkeligt et hit serveret med en lækker men mere sødlig flaske bobler fra samme vinhus som de andre bobler kl. 18.

IMG_1028

Aftenen fløj afsted og inden vi havde set os om var kl. 2 og den lille sult begyndte at melde sig igen. Vi havde besluttet os for et ost og pølsebord og heldigvis var der en rest tilbage af det virkeligt lækre brød og smør vi fik med fra Ricky.

IMG_1081

Vi hyggede os helt vildt og havde en super fed nytårsaften med masser af tant og fjas, ekstremt lækker mad og de bedste vine vi har fået i lang tid. En ting er sikkert og det er, at det ikke er sidste gang vi køber nytårsmad fra Ricky’s køkken. Det var SKØNT at få så lækker mad en hel aften igennem og selv skulle gøre så lidt.

Godt nytår fra os alle 4:)

IMG_1069

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsaften i Sydney - min yndlingsby!!