MASH Penthouse på toppen af Tivoli hotellet

Dubai, perfekt til en miniferie eller som stopover i varmen:)

For præcist et år siden var vinterkulden ved at tage livet af os og vi længtes efter sol og sommer! Ingen af os havde før været i Dubai og vi så stedet som den oplagte mulighed for varme, lækker mad og med en flyvetid, der er til at overskue. Vores flytur blev lidt længere end hvis man flyver direkte med Emirates. Vi fløj med Qatar Airways igen igen og mellemlandede i Doha og det tog ca. 8 timer med ventetid og stopover, hvorimod det direkte fly tager 6.20 min. Du kan ofte få super billige billetter til Dubai og vi kom afsted for 2800kr per person.

20

Dubai er en sjov størrelse og virkeligt en speciel by. Mødet med de oldnordiske mellemøstlige traditioner og det helt absurd fancy Dubai er en sjov sammensmeltning. Der kører de sejeste biler rundt i gaderne, der findes de mest vanvittigt fede hoteller, lækre restauranter, vilde natklubber samtidigt med at der gjalder en messen ud i højtalerne på hvert et gadehjørne og kalder folk til moskeerne 5 gange om dagen:)

3

dubai

Dubai har en fin gammel bydel som kaldes Downtown og her bliver bydelen adskilt af en flod. Der foregår en masse hernede, du kan tage ud at sejle med gamle lokale både, købe krydderier på markeder og se lidt af det oprindelige Dubai.

1 2

Dubai er voldsomt stor og det er ikke en by man bare sådan går rundt i til fods:) Den er næsten 50km bred og selv på kortet har man ingen fornemmelse af, at den er så bred. Der er en super god metro forbindelse som man kan tage fra lufthavnen ind til byen og som går fra den ene ende af Dubai til den anden ende. Det er ikke unormalt at det lige tager dig en halv time i metro fra den ene attraktion til den anden;)

Jeg synes klart det hyggeligste område i Dubai er Marinaen. Det ligger i det vestlige Dubai og det er et område med rigtigt mange hoteller og rigtigt mange restauranter.

Her set oppefra:

marina

Herfra tog vi 2 bådture med Dubai Ferry fordelt over to dage. Den første var en sejltur ud til til Burj Al Arab , hvor vi fik set ‘sejlet’ fra vandsiden, hvilket virkeligt var fedt og flot. Der er bare noget specielt over at stå face to face med nogle af de mest hypede bygninger i verden og så elsker jeg bare generelt at være på havet, så denne tur var helt perfekt og kan virkeligt anbefales.

9

Dubai er et shopping mekka uden lige og de har de vildeste shopping malls! Dubai Mall er verdens største shopping center og de har flere end 100 millioner besøgende om året!! Her er SÅ mange butikker, at skulle du nå at besøge dem alle kunne du bruge hele din ferie indendøre:) Ved siden af Dubai Mall ligger også deres berømte springvand (lidt a la Bellagios springvand i Las Vegas, hvis du kender til det) Dubai Fountain, som laver et lys/vand show hver halve time og det er ret fascinerende at se på:)

16

Der er rigtigt mange restauranter rundt om Dubai Mall og vi spiste en af aftenerne på Karma Kafe, som ligger lige ud til vandsiden ved Dubai Mall og herfra kan du se vandshowet, hvis du får en siddeplads udenfor. Vi fik super lækker asiatisk mad, indretningen minder meget om Buddha Bar rundt om i verdenen og stedet kan bestemt anbefales.

Ved Dubai Mall ligger også det enorme Burj Khalifa, som man kan købe billetter til at komme op i. Det vil jeg klart anbefale. Hvis man er ude i rigtig god tid kan man booke tider lige omkring solnedgang, hvor du kan få de vildeste billeder med byen badet i noget af det bedste lys for fotografering:)!

15

Ingen Dubai tur uden en tur i ørkenen tænkte jeg! Efter at have oplevet det ved jeg nu ikke om jeg ikke kunne have været foruden;)! Sikke et turist cirkus UDEN lige!!!

Bevares, ørkenen er flot, men allerhelst ville jeg nok bare selv have lejet en bil og kørt derud for at tage mine ørken billeder;) Vi tog the full monty og blev afhentet inde i byen, kørt ud til ‘the desert’ hvorfra vi blev sat over i forskellige 4WDs for at køre rundt i de kæmpe sand bjerge. Dette var den sjoveste del af turen og Torben var virkeligt imponeret over bilernes kræfter op og ned af sandet:)

10

Herefter startede et turistshow af dimensoner! Kameler, ørne, scootere, mavedansere, tryllekunstnere og arabisk musik og 1000vis af mennesker var samlet inde i en arena og det hele var et stort virvar som bestemt ikke kan anbefales:) Jeg viser istedet nogle dejlige billeder fra ørkenen som jeg heldigvis er glad for at have fået med mig;)!

11

13

14

Dubai har virkeligt meget at byde på og det er perfekt for en smuttur eller et stopover. Vi havde 4 nætter hernede og det kan sagtens gøres på 3 nætter, hvis man f.eks. lige springer en heldagsudflugt over til ørkenen:D!

4

Dubai har super lækre strande, hvor du sagtens kan bade. Langt de fleste hoteller har også pools på taget, hvilket jo heller ikke er helt af vejen;) På Dubai Kite Beach ligger der den fedeste burger bar, som hedder SALT, de har ca. 100K følgere på Instagram og hvis man følger dem her kan man se nøjagtigt hvor deres foodtruck er, den kan nemlig risikere at skifte placering:)

17

Det var en af de bedste burgere jeg nogensinde har smagt og det var super sjovt at være her på stranden efter en burger imens der kommer mænd i hvide kitler, som forretningsmænd nu har på i Dubai, piger i tørklæder og lange hijabs og så alle vesterlændinge i sommertøj!

18

Vi tog ud på endnu en sejltur fra marinaen, hvor vi sejlede rundt om palmen, ud til Atlantis og fik et super godt indtryk af hvor stor den her by er og hvor mange højhuse, der findes! En flot solnedgang oveni på en båd og med et glas champagne i hånden, så findes der vidst ikke noget der er meget bedre:)

5 6 8

På vores sidste aften havde jeg booket en thai restaurant, Pai Thai, som ligger i et kæmpe kompleks ved Madinat Jumeirah. Dette var en kæmpe oplevelse! Hotellet i sig selv er et tilløbsstykke uden lige og det er kæmpestort. Her ligger vildt mange restauranter og Burj Al Arab hører også til her og samtidigt kan du gå og shoppe i små gader og stræder, hvor det nærmest ligner at du er inde i midten af Dubai, men du er altså på hotellet endnu:) Vi havde booket bord hjemmefra og bedt om at sidde udenfor og det kom vi også til. For at komme rundt i området sejler der små søde træbåde fra den ene restaurant til den anden og mange af værelserne på hotellet skal du også tage en båd for at komme til og fra:)

madinat

Det var super idyllisk at sidde her og spise i en lækker temperatur og i vildt flotte omgivelser samtidigt med at få serveret helt fantastisk thai mad. På de her mellemdyre restauranter løber det ca. op i 800-1000kr for 1 forret hver, 1 hovedret hver og 2 øl til hver så det er ikke ligefrem billigt:)!

madinat2

Meget flot er her dog og selvom man måske ikke spiser her vil jeg alligevel anbefale bare at tage forbi, ikke mindst for at fotografere.

Det er bestemt ikke sidste gang vi tager til Dubai og lige her i vinterkulden ville jeg ønske vi skulle afsted i denne weekend;)!

Kh Maj

 

2 kommentarer

  • Camilla

    Tak for et super fint indlæg 🙂 vi har været der et par gange og skal afsted om lidt igen. Men har skrevet mange af dine gode oplevelser og spisesteder ned 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Great Post ! Made me want to visit Dubai!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MASH Penthouse på toppen af Tivoli hotellet