Så er togtet igang 🌴🐢🍍🌺 Moorea skal udforskes!

En drøm af de helt store er gået i opfyldelse 🐳🐳🐳

At svømme med pukkelhvaler

Jeg har i flere år drømt om at komme til at være under vandet og svømme med hvalerne og ikke blot sidde på bådene og kigge på afstand. Det er meget få steder i verden man kan få lov at svømme med pukkelhvaler og da vi nu endelig har ramt den rigtige sæson på det rette sted var det her bare noget der skulle prøves af. Sæsonen løber normalt fra juli til november. I år kom de dog en måned senere end de plejer så vi er meget taknemmelige for at have oplevet dette 😍🐳

Vi fik kontaktet Moorea Activities Center som vi brugte til vores jetski tour sidst vi var her og spurgte om de kunne lave en tur kun til vores gruppe. Det kunne de heldigvis og vi forhandlede lidt om prisen og betalte ca. 750kr per person for en 4 timers tur.

For mange tur både

Jeg er ikke vild med at sejle mange både rundt og halvt jagte hvalerne på samme tid. Det havde vi følelsen af i starten. Det er en super populær aktivitet og i kraft af at der kun er Tonga, Den Dominikanske Republik, Norge og her som sådan tillader snorkel ture med kæmperne, er det klart at mange folk rejser hertil med det formål. Der var 5 – 10 andre både end os som sejlede lidt på kryds og tværs og man ser hurtigt hvis en båd har spottet noget godt.

Der er heldigvis en regel om at bådene skal holde sig mindst 100m fra hvalerne og det respekterer de fuldt ud. Hvis en hval svømmer over imod båden af sig selv er det ok at blive liggende, men man må ikke som sådan jagte hvalerne med bådene. Det bedste er hvis man kan finde en eller flere hvaler som ligger og tager sig en lur. Hvis hvalerne er i bevægelse er de umulige at følge med, men ligger de stille er det en anden sag. Den første hval vi så lå og tog sig en lur ca. 10 meter nede under vandet. Vores guide var en seriøs super spotter og han havde virkelig styr på hvad han lavede. Dsv. var vi ca. 50 mand i alt der lå og gloede på den samme hval og det tog en del af oplevelsen. På et tidspunkt vågnede den op og svømmede op imellem os og forsvandt. Jeg følte ikke rigtigt at det havde været en særlig fed oplevelse og jeg var halv slukøret oppe i båden da vi var ved at vende snuden hjem efter mange forsøg, hvor vi ikke kom tæt på hvalerne.

Mor og baby laver opvisning

På vej hjem mod Atlas igen spottede vi en mor og kalv ude til venstre for båden. Kalven var mega legesyg og den hoppede op og ned i vandet i et væk. Den var total ustoppelig, som sådan en håndgranat der blev fyret af med et halvt til et helt minuts mellemrum.

Moren havde tilgengæld en meget atypisk adfærd, hvor den slammede sin hale op og ned i vandet med kraftige smæk. Det var helt vildt så meget vand der røg med op og ned, nærmest sådan et lille vandfald den fik startet. Dette stod på i mindst 10 min og guiderne mente at der kunne være hajer under dem som ville angribe kalven og at moren derfor var i forsvars position. Efter lidt tid holdt moren op, kalven fortsatte dog sine legesyge spring og det var lige hvad vi havde brug for efter vores tur. Vi var i lang tid den eneste båd hos hvalerne og det var så skønt at se hvor legesyge og samtidigt voldsomme som de er. Vi troede det var slut med at komme i vandet da vi næsten var helt hjemme, men da hvalerne efter deres lange show lagde sig i overfladen for at tage en lur fik vi lov at hoppe i igen.

Magiske øjeblikke med hvalerne

Vi hoppede i 100 meter væk ogs svømmede alt hvad vi kunne for at de ikke ville svømme væk inden vi havde svømmet over og hilst på. Vi var den eneste båd der havde hvalerne her, solen var ved at gå ned så der var magiske solstråler i overfladen og hvalerne blev og sov lige hvor de skulle. Det er utroligt at de kan ligge og sove i overfladen og lige tage sig en powernap, men jeg forstår godt de har brug for hvile efter det show de lige leverede. Vi svømmede helt tæt på og så mor og baby ligge og sove sammen side om side.

Da kalven opdagede vi var der var der ikke tid til lur mere! Kalven prøvede at få moren vækket ved at svømme rundt om og op og ned af den men moren havde brug for mere søvn og lagde sig til rette ca. 5 meter nede under vandet imens kalven legede rundt imellem os. Det er helt vildt så agil den var og hvor hurtigt den kunne svinge sin hale op og ned. Den fløj rundt under vandet og ville lege med os. Guiden legede lidt med den da han lige kender dens bevægelser og mønstrer lidt bedre end os. Inden jeg havde set mig om var jeg 2 cm fra hvalen og ddn fik mig skubbet bagud, Torben fik et lille dask på kameraet af dens hale fordi den var så tæt på os.

Det var en kæmpe oplevelse og er noget jeg aldrig kommer til at glemme. Det var en perfekt afslutning på dagen og jeg håber inderligt at vi møder flere hvaler på vores videre sejladser 🚢

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er togtet igang 🌴🐢🍍🌺 Moorea skal udforskes!