London Baby! Forårsweekend i storbyen, ahhhhh

En foodie i London – ahhhhhh

Research fasen! 

London var simpelthen så fed en by at jeg har lyst til at tage det første fly afsted igen! Der var SÅÅÅÅÅ mange lækre restauranter i det område vi boede i og vi blev ved med at gå forbi det ene vindue efter det andet med de hyggeligste spisesteder, hvor jeg havde lyst til at gå ind på dem alle! London var virkelig svær at lave research på synes jeg da der for det første er absurd mange restauranter og fordi jeg ikke har været i byen i mange år skulle jeg starte fra scratch. Det er dejligt at have andre rejseglade venner så vi fik en del foodie tips af min gode ven Michael og jeg har støvsuget diverse blogs for restaurant og seværdighedstips:)

20160502_100110

Lukketider

Da vi ankom fredag aften havde vi ikke booket bord hjemmefra da vi ikke præcist vidste, hvornår vi kom ind til byen. Vi gik efter et tapas sted, der hedder Copita som ligger i Soho og da vi kom derhen ved 22.30 tiden Fredag aften var der for det første propfyldt men køkkenet ville lukke efter 10 min. Det viste sig at blive vores nye problem at finde et sted som reelt ville tage os ind fordi køkkenerne skal lukke kl. 23! Ikke at jeg normalt spiser ude så sent, men jeg havde slet ikke haft i tankerne at vi skulle have smuttet lidt før afsted hjemmefra. Vi kiggede os lidt omkring og gik forbi den hyggeligste franske restaurant Blanchette som havde 1 ledigt bord og hvor vi godt kunne nå at ligge en bestilling i køkkenet:)

20160429_22261620160429_222657

Her er virkeligt hyggeligt og en meget autentisk fransk stemning og indretning.

Alle retterne er baseret på forretsstørrelser med franske specialiteter. Vi bestilte en god flaske rødvin og delte 7-8 retter fra kortet. Jeg ved ikke lige hvad der er sket, men jeg kan simpelthen ikke finde nogen madbilleder derfra? Det ligner ikke mig men pist væk er de. Vi fik de lækreste sprøde fritter med bearnaise, okse carpaccio, anderilette, confit de canard osv.

lon

Herefter gik vi videre og ville slutte aftenen af på en pub. Her tænkte vi ikke lige umiddelbart videre over det med de her lukketider, så vi bestilte frejdigt 4 kæmpe fadøl for derefter at finde ud af 10 min senere at de lukkede og alle skulle ud? Det kunne bartenderen da godt lige have nævnt inden hun skænkede de øl op:) Men nej, sådan er reglerne bare her og dem skal man nok lige sætte sig lidt ind i inden:) Fremover blev vi gode til som det første at spørge hvornår stederne lukkede!

Le Pain Quotidien

Jeg har før skrevet om mit yndlings morgenmadskoncept Le Pain og London har mange afdelinger af brødkæden. Vi skulle selvfølgelig starte dagen ud med en kop kaffe så stor som en morgenmadsskål samt deres lækre brød med diverse spreads. Her kan man seriøst få Bastogne kiks som et smørrepålæg og det smager virkeligt godt. Det er en belgisk specialitet som hedder speculoos:)!

IMG_20160509_074617

Nu er jeg typen, som altid tænker at det er kedeligt at bestille det jeg plejer og gerne hopper ombord i noget ukendt mad eller drikke. Det dersens Matcha latte har jeg hørt hypet på tv, set på instagram osv. og da de havde det på menuen tænkte jeg at det måtte jeg da prøve! Flot var den også den store kop da den kom og glad så jeg ud. Jeg ved ikke helt hvad jeg forestillede mig? Måske noget halvsødt mandelmælk agtigt med en svag smag af the? Haha jeg blev slemt overrasket. Allerede inden den første mundfuld da jeg løftede koppen op kom der en tang/sushi lugt og jeg tænkte der er noget her der ikke stemmer? Efter den første mundfuld stod det klart – det her bliver ikke drukket op og det skal jeg aldrig bestille igen:) Det var seriøst som at spise en fiskebutik med tang på toppen, føøøøj:)

lon1

Dejlig uvidende om hvad der ventede mig:D!! Jeg fik hurtigt bestilt en Flat White istedet og tjeneren spurgte om jeg ikke kunne lide den? Hun sagde hun heller ikke kunne lide det og at det smagte af sushi, så det er åbenbart ikke kun mig der tænker det:)!!

Pret a Manger

Pret er virkelig en London klassisker! Det er et kaffe/morgenmads/frokost/snack sted og de ligger på hvert et gadehjørne! Jeg elsker virkeligt at man kan gå ind fra gaden og købe en god kop økologisk kaffe, en kokosvand, en snack, lækre sunde salater og sandwich to go. Det er seriøst sund fastfood og er perfekt når man er ved at gå sukkerkold af for meget shopping på Oxford Street, så kan man lige gå ind og få opladet batterierne igen:) Vi spiste her både til morgenmad og frokost og igen på vej hjem i lufthavnen. I Terminal 5 i Heathrow ligger der også en Pret nedenunder;)!

20160430_133358

Lima – Floral Street

Ahh Lima! Sikke et skønt sted! Vi var blevet anbefalet Lima hjemmefra og fandt ud af at de har 2 lokationer. 1 med en Michelin stjerne og 1 uden. Vi boede næsten lige ved siden af den uden stjernen (som også er en tand billigere) og valgte Lima Floral da jeg elsker at kunne gå til og fra restauranter uden at få ondt i stilethælene;) Sikke en Peruviansk folkefest vi fik herinde! Mmmm det mad her var så lækkert og fint anrettet og vi var alle super begejstrede.

20160430_105959

Peruviansk/Sydamerikansk mad er ved at være super populært og det er helt velfortjent! Så lækre råvarer og sammensætninger som er helt nye – I Love it!

lon2 lon3 lon4 lon5 lon6

Her er en stribe billeder af alt fra Ceviche til grillede tigerrejer, lam, confit af gris, corn risotto agtige tingester og ikke mindst lækre cocktails og hvidvin gjorde denne aften helt perfekt! Alle 4 var super begejstrede! De har en Pisco bar nedenunder samt nogen siddepladser – feks hvis du er et stort selskab:

20160430_220957

Jeg <3 når restauranter har styr på indretningen og kan finde ud af at kreere den rette stemning så man som gæst ikke har lyst til at gå igen. Efter vores middag blev vi alle 4 tilbudt et glas champagne på husets regning – virkelig en smart måde at holde på folk og vi slugte det råt!:)

Jamie´s Italian

Jeg elsker alt hvad der har med Jamie Oliver at gøre! Jeg synes han har gjort et fantastisk godt job med at få sund og hjemmelavet mad på bordet verden rundt. Jeg tager hatten af for at han stadigvæk er sammen med sin kone og snart har 5!! børn – samtidigt med han laver kogebøger, åbner nye restauranter, tv udsendelser osv.

Jamie har lavet en italiensk kæderestaurant som ligger flere steder i verden – konceptet er simpelt – Lækkert velsmagende italiensk mad til rimelige penge – Whats not to like?

20160501_152639

Jeg har prøvet Italian flere steder nu, f.eks. i Singapore og i Australien og nu London – og det er stort set samme menu alle steder.

Vi gik forbi et af hans omtrent 10 steder i London for at spise en tømmermænds frokost. Det var en kæmpe stor restaurant i flere etager og det var intet problem at få et bord. Det største problem for mig var om det skulle være carbonara eller pizza? Jeg ELSKER carbonara, men synes faktisk ikke den smager særligt godt på restaurant ofte og derfor går jeg tit udenom den. Det gjorde jeg dog ikke her og heldigvis -mmmm:)

20160501_133553 20160501_130935

20160501_140204Efter en god omgang pasta gik vi hele vejen hjem til Covent garden og bl.a. forbi denne mega cute Jamie Ice truck:) Den kunne jeg nu godt leje til et festligt arrangement derhjemme;) Måske man skulle åbne sådan en biks??

Tak for denne gang London – you will be missed:)!

 

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

2 kommentarer

 • Rikke

  Som foodie må du ikke snyde din selv for Londons mange markeder. Som foodie kan du bruge en hel dag bare på at gå rundt og ose og smage på Borough Market, og der er også mange gode restauranter lige omkring markedet. Tæt ved Liverpool Street Station er der 2 foodie markeder, der også bør besøges, Leadenhall Market og Spitalfields Market. Leadenhall ligger i hjertet at City, hvor de har laaang frokostpause, og der kan godt være run på, hvis man kommer lige i frokostpausen, Men ellers er der mange delibutikker og restauranter med “ude”-servering (markedet er overdækket). Spitalfields har mange gode restauranter, men det mest interessante er deres gade med små foodtrucks, hvorfra man kan hente forskellige retter, som så spises ved lange fælles borde og bænke. Det er en virkelig god måde at smage en masse forskellige retter og typer af køkken.
  Endelig er der der Covent Garden og gaderne lige omkring, hvor man også finder mange af Londons Teatre og showsteder. Noget spisestederne har indrettet sig efter, så det er muligt at spise tidligt eller sent, før eller efter en forestilling. Der er ofte gode og billige tilbud at finde her i teaterland.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Travelush

   Ahh tak for tipsene Rikke, det lyder helt fantastisk! Vi havde slet ikke nok tid ift. Alt hvad der stod på min ønskeliste;) jeg glæder mig ved at London trods alt kun er en lille flyvetur væk og jeg skriver disse markeder bag øret 🙂 tak! Hilsen Maj

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

London Baby! Forårsweekend i storbyen, ahhhhh