Hobart og Wombats i hobetal - We love it!

En foodies guide til 48 timer i Melbourne

 

Melbourne har en seriøs bred vifte af virkeligt lækre kaffebarer, frokoststeder, madmarkeder, barer, rooftop steder, restauranter, bryggerier og du skal ikke gå langt uanset hvor du er i byen for at finde noget lækkert! Problemet er faktisk at vælge ud, hvad du gerne vil prøve når du kun har få dage at gøre godt med i byen? Jeg laver altid research hjemmefra og prøver ofte at finde steder i gåafstand fra vores hotel. Her får I mine bedste anbefalinger til mad i Melbourne:)

Brunch og kaffe

Market Lane

Lige rundt om hjørnet fra vores hotel ligger Market Lane. Både som fysisk butik, hvor der er mulighed for at du kan sidde og nyde din helt ekstremt lækre kaffe men også som outlet ovre på den anden side af gaden i Queen Victoria Market, hvor du kan købe take away kaffe.
Dette er et kaffenørde sted, hvor alt handler om kaffen og ikke om andet. De går helt vildt meget op i det og du kan få serveret få udvalgte bønner fra forskellige steder i verden, de har et meget lille kageudvalg til og så sælger de alle mulige kaffebøger, kaffebryggere, kopper fra en lille keramiker og det er vidst det:)

20161103_075714 20161103_081435

Det er et sted, hvor der er travlt konstant. Folk higer efter at få deres morgenkaffe og står gerne i kø for at det bliver fra Market Lane:) Jeg fik en Flat White og min mand fik en Latte – vi delte en mandelcroissant, som dog godt kunne have været lidt mere fluffy efter min smag. Dette er den bedste kop kaffe vi har fået på denne tur indtil videre! MUMS! Så lækkert. Det er virkelig noget Australien og New Zealand gør godt – det er bare kaffen. Jeg ved ikke hvad de gør anderledes, men Baresso go home!

20161103_080126

Stovetop

Stovetop er et rigtigt brunch sted – lunch kan du også få her:) Vi blev mødt af virkelig god service her – opmærksomme tjenere og rigtig god behandling. Det er så lidt der skal til, men her havde de virkelig fattet både at lave mersalg og god service på en gang. Vi blev spurgt om vi ville have kaffe imens vi kiggede i menukortet, det ville vi selvfølgelig gerne ( og så havde vi jo drukket første kop inden vi havde fået maden og bestilte en ny 🙂

 

Min mand bestilte spejlæg på toast og her spurgte den opmærksomme tjener om han ville have bacon til og hvilken mand siger nej til det? Selvfølgelig, ja tak. Jeg bestilte en måske lige lidt for sund og helseagtig ret, Quinoa og chia grød med masser af kerner og goji bær – det smagte godt men da jeg kunne se over på lækkert ristet brød med spejlæg og bacon fortrød jeg mit valg en smule.20161104_090002 20161104_085852 20161104_092308 Flot så det ud i hvert fald!

Lunch

South Melbourne Market

På en af vores mange cykelture cyklede vi forbi dette marked på vej ned til havnen en aften, hvor der var lukket. Men tilfældigt kom vi forbi her igen på en anden cykeltur og ville sætte vores cykler tilbage i en bås for at få noget frokost. Markedet her har en hel langside med lækre spisesteder. Om sommeren kan du sidde udenfor på fortovet og spise, men de har ligeledes rigtige restauranter indenfor til de koldere dage. Det hele var meget streetfood agtigt her om sommeren med små boder der solgte lækre udenlandske specialiteter. Der stod tyrkiske kvinder og lavede sprøde brød fyldt med spinat og ost. Der var et spansk sted som havde gang i de store pander og lavede kæmpe paellaer. Der var mexicanske boder med burritos, smørstegte majskolber og cevice. Alle stederne havde hurtige retter til det arbejdende folk som kom her i frokostpausen men ligeledes siddepladser.

Paco y Lola

Vi slog os ned på den lækre mexicanske Paco y Lola og bestilte en lækker burrito. Alt er virkelig gennemført her og du kan f.eks. kun få mexicanske øl. Vi bestilte 2 lækre specialøl fra ”Day of the dead” bryggeriet. Alle øllene er virkelig farvestrålende dekoreret med typiske ”day of the dead” udsmykninger fulde af dødningehoveder osv:) Ret sejt! Lækkert og tidskrævende simrekogt oksekød smagt til med lækker chili, guacomole, cremefraiche og salat. Nam nam!

20161104_123353 20161104_125419 20161104_130641 20161104_124143

Dinner

Mesa Verde

Vi er blevet ret vilde med mexicansk mad og havde hjemmefra booket bord på Mesa Verde til den aften vi ankom. Det er altid lidt svært hvad man lige skal stille op lige når man lander, men vi synes det er rart at have første aften ude booket så man holder sig oppe så lang tid som muligt inden vi går i seng.

Mesa Verde ligger på 6. sal i en bygning i CBD, det er ikke lige et sted du kommer tilfældigt forbi, lad mig bare slå det fast. Vi havde lidt problemer med at finde det, men det lykkedes til sidst.

20161102_204906 20161102_210201

Jeg havde hjemmefra læst om noget lækkert smeltet ost med chorizo i og med nachos til at dyppe i. Det skulle vi selvfølgelig prøve og yum det var lækkert. Vi fik nogle kyllinge tacos til og lækre majskolber med smør og chili. Mexicanske øl hoppede vi på igen, det passer bare godt til stærk mad.

Chin Chin 

Vi var ude at spise en aften med en sød fyr vi mødte for 1 år siden på Maldiverne. Jeg elsker altid at komme med lokale ud og han vidste tydeligvis hvad vi gik efter. Vi undrede os lidt over tidspunktet – kl. 17 han synes vi skulle mødes? Det viste sig at folk går VIRKELIGT tidligt ud at spise bare for at få et bord. På mange restauranter kan man ikke reservere bord hjemmefra og derfor gælder det om at komme virkeligt tidligt eller virkeligt sent. Vi kom kl. 17 og fik et af de sidste borde! Seriøst? Den restaurant var propfyldt. Det var mennesker overalt og en virkelig fed buzzing vibe:)

20161125_171139 20161125_173456

Chin Chin har været i Melbourne i mange år og serverer lækker asiatisk mad. Ikke som sådan Thai, men en stor blanding af lækre asiatiske krydderier, curries, salater, snacks osv. Vi delte 3 hovedretter asian style og fik lækre øl til sådan som det nu hører sig med asian food.

20161125_174016

Crying Tiger er virkeligt godt! Try it or you will cry about it:)!

 Now videre mod Sydney:)!!!

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hobart og Wombats i hobetal - We love it!