Miami og roadtrip til Key West

En foodies guide til Bruxelles

Jeg har været i Bruxelles to gange nu og byen ligger højt på listen over Europæiske storby favoritter. Her er lækker mad og masser af restauranter, gode belgiske øl, en flot gammel historisk bymidte og lækre grønne områder. Min første forestilling om Bruxelles var en grå kedelig EU by uden charme, men der tog jeg helt fejl!!

2014-03-15 13.20.36

Sidst vi var afsted boede vi på Marriott, som ligger helt fantastisk i centrum i gåafstand til mange seværdigheder. Alle Mariotts hoteller i hele verden er mere eller mindre det samme indeni, lækkert sengetøj og et godt rummeligt værelse – ikke så meget fantastisk udover det men beliggenheden her var virkeligt lige i øjet!

Det bedste af det hele er at 50 meter fra Marriott ligger LPQ!! Min absolut yndlings morgenmads pusher og lige præcist den ved siden af Marriott er der, hvor det hele startede. Dette er den ældste Le Pain Quotidien i verden, lidt sejt:) Man går aldrig galt i byen med mad herfra og det er virkeligt et besøg værd.

2014-03-16 10.23.38

Jeg elsker at udforske en ny by på cykel. I Bruxelles er der bycykler som man kender det fra mange andre storbyer i verden og det fungere super fint! Man læser om det her og det fungerer sådan at man køber en dagsbillet til 1,60€ og herefter er den første halve time gratis og herefter betaler man per halve time. Der er stationer overalt i byen og det passer perfekt med at man cykler hen til noget man gerne vil se, sætter cyklen tilbage i en holder i nærheden og når man er klar til at cykle derfra igen tager man en ny cykel. Præcis som vores oplevelse i Paris som du kan læse om her.

2014-03-16 14.07.17 2014-03-16 14.09.43 2014-03-16 14.09.25

Vi cyklede ud af byen til Parc Elisabeth, hvor den enormt flotte kirke “Basilica of Koekelberg” ligger. Kirken er klart flottest udenpå, men man kan komme op i tårnet og få en rigtig god udsigt over byen! Bestemt et beøsg værd. Hvis ikke man gider at cykle går der også Metro herud.

Er du til seafood er en frokost på Mer du Nord et must. Dette er et tilløbsstykke uden lige af lokale og der er intet turistet over dette sted. Det er en fiskebutik, hvor du kan købe ind til aftensmaden derhjemme, men de har også en “take away afdeling” og borde udenfor, hvor de serverer de lækreste retter. Her kan du få alt fra fiskesupper, østers og champagne, croquettes, seafood salater osv. og det er virkeligt value for money.

2014-03-16 15.11.28 zee

Er du mere til en hurtig omgang italiensk pizza ligger Mamma Roma mange steder i Belgien og Paris. Her er der skønne pizza slices på helt sprøde bunde og med det lækreste fyld. Du kan både sidde inde i restauranten eller tage det med some take away på hotellet.

2014-03-16 13.21.17

De fleste byer har et bestemt varetegn, som bare er overalt i souvenir butikker, på gadehjørner osv. I Belgien er den en 2 årig tissende dreng:D Manneken Pis, som det hedder. Meget mystisk, men den lille bronze statue fra år 1619 tiltrækker ALLE turister med deres store kamaraer. Jeg synes den var knap så spændende som denne grafitti tegning på en hel husmur istedet. You get the picture – Manneken PEACE:)!

2014-03-15 12.40.26

Det bedste ved Bruxelles er alle deres mega lækre øl og som bare ikke koster noget ift. herhjemme. Du kan få en “special øl” som vi jo kalder det herhjemme, men som er ret hverdags agtig for dem for 2-4€ på en bar og det er virkeligt fedt!! Vi er ret begejstrede for Moeder Lambic som har det vildeste fadøls udvalg og du må gerne smage inden du bestemmer dig og tjenerne guider dig gerne.

2014-03-15 13.43.06

Les Brassins er blevet besøgt begge gange vi har været afsted og bliver det helt sikkert også når vi skal til Bruxelles igen.

lesbrassins-620x350

Det er en vildt hyggelig og meget lokal restaurant, som er meget berømt for deres ret med kaninlår i kirsebærsauce. Det lyder måske lidt underligt, men smager fantastisk!! Vi bestilte 2 lår da vi prøvede det første gang, hvor stort kan et kaninlår lige være?? Det var stort skal det siges og vi kunne absolut ikke spise det hele!!

rabbit

De har også det vildeste øl kort og igen til 15-30kr per specialøl, så vi er i beer heaven her!!

De har forskellige glas til de forskellige øl og den sjoveste vi fik var nok denne som hedder kwak og det er en maltet gylden belgisk ale, som smager fantatisk:

2014-03-15 19.14.37

Helt runde glas som ikke kan stå selv, så det er en attraktion i sig selv at drikke den 🙂 Vi har haft nogle ret sjove aftener herinde og det er bestemt et besøg værd!

Der er så mange restauranter at vælge imellem i Bruxelles at det virkeligt er svært at udvælge medmindre du har rigtigt mange dage. Her er alt fra Michelin steder til små hyggelige spisesteder med 10 pladser og hele verdens køkkener har du i gå afstand uanset hvor du er!

Moules Frites er et must for enhver, der er i Bruxelles for første gang. Vi spiste det her i den hyggeligste restaurant med meget lokal steming – Au Vieux Bruxelles, hvor du kan få muslinger marineret i alt fra hvidvin, øl, karry, fløde til champagne:) Det var ret svært at vælge! Vi gik med hvidvins og øl variationen og jeg synes ikke at der var så meget forskel i smagen på muslingerne. Man får en gryde hver ind på bordet og en skål fritter og så går man ellers igang:) I området her var der helt ekstremt mange spisesteder, så jeg var glad for vi hjemmefra havde reserveret bord her ellers havde det været umuligt at vælge (og at få et bord!!).

mussels

Lige ved siden af Marriott ligger der en rigtig god Marrokansk, der hedder Kasbah og som jeg hjemmefra var blevet anbefalet af en kollega. Her var virkeligt hyggeligt! Hele rummet er dekoreret med de fineste røde lamper og lanterner og der var autentiske marokkanske vibes. Vi fik en super lækker kylling i Tajine, der var lækker mør og marineret i mandler, svesker og ananas. Hertil masser af lækre arabiske mezze retter med granatæbler, cous cous, hommus osv.

2014-03-16 19.13.14

Bruxelles er virkeligt en fed by og jeg kan kun anbefale alle madglade (og øl glade) typer at tage et smut forbi her. Det er en kort flyvetur fra KBH, maden og øllene er billige og byen er så hyggelig:)!

Kh Maj

4 kommentarer

 • Jeg havde nok også lidt samme opfattelse af Bruxelles, men det har du da fået modbevist! For ser der lækkert ud – den by er helt sikkert kommet på min liste 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Hej Malene.

   Tak god det, det skulle i helt sikkert prøve:)

   Hilsen Maj

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser alt maden bare mega lækkert ud! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Hej Mikkel,

   Det var så lækkert alt sammen, virkeligt noget jeg kan anbefale 🙂
   Tak fordi du læser med,
   Kh Maj

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Miami og roadtrip til Key West