En foodies guide til Sydney

Det er ingen hemmelighed at jeg altid laver ekstremt meget research omkring mad når vi skal afsted og hver gang er jeg SÅ glad for at jeg har gjort det da det virkeligt er sjældent at du falder over et lækkert spisested i dit nabolag OG som har plads til dig en fredag aften! Research er vejen frem hvis du spørger mig 😀
Morgenmad:
Three Blue Ducks:
Vi tog bussen en morgen til Bronte hvor der ligger et skønt lille sted, Three Blue Ducks som var det bedste morgenmad vi fik i Sydney. Vi sad udenfor i solen og fik den lækreste mango lassi bircher musli med frisk passionsfrugt, nødder, blåbær og jordbær og et lækkert ciabatta brød med pesto, avo, grillede tomater og porcherede æg. Her er alt økologisk og hjemmelavet og de har deres egen lille køkkenhave omme bagved. Ahhh jeg fik lyst til at åbne sådan et lille sted selv. Herefter gik vi ned til stranden i det lækreste boligområde med farvestrålende blomster og skrappende papegøjer flyvende omkring os, so exotic!
Bills, Darlinghurst
Hjemmefra havde jeg hørt godt om Bills som har flere forskellige lokationer i Sydney og heldigvis lå en af dem fem minutter fra vores hotel i Darlinghurst. Bills havde ikke udendørsservering men tilgængeligt helt lyse og lækre lokaler med flotte lyse træmøbler. Vi fik en lækker æg og bacon roll som smagte super godt og en god kop kaffe.
The Bunker
En gammel kollega anbefalede denne lille kaffe biks og den lå seriøst lige ved siden af vores hotel. Vi spiste her den sidste morgen inden vi skiftede hotel og der var virkeligt lækkert. Vi fik små tykke pandekager med blåbær kompot, friske blåbær og ricotta ost og en hjemmelavet granola med jordbær. Mm jeg begyndte virkeligt at glæde mig til sommer og morgenmad i solen i vores nye have 🙂
The Winery
The Winery ligger i Surry Hills som er et mega lækkert område spækket med lækre restauranter, butikker og barer. Vi mødtes her med min gamle kollega Ali og havde en skøn aften. De har den hyggeligste gårdhave og med en temperatur på 22-23 grader selvom solen er gået ned er jo bare alt for skønt. Jeg fik en lækker torskeret med New zealandske muslinger, store rejer og med en skøn sauvignon blanc i glasset fra Margaret River. The Winery har også en anden restaurant ovenpå som hedder The Champagne Room, der skulle vi så meget have haft bord, det er jo lige os. Der så vildt flot ud deroppe med lækker indretning, så det må blive næste gang 🙂
ACME
Acme er en ny italiensk restaurant som også ligger i Darlinghurst. Der var så fed en stemning herinde og virkelig god service. Alle retter er dele retter og nogen af dem er ret funky i smag og tekstur sammensætning. Vi fik en ret først med friske og meget modne figner, lardo som er en italiensk form for skinke og med leonberger i bunden og friske urter på toppen. Herefter fik vi en sort pasta farvet med blæksprutte med brødkrummer, hvidløg og chili på toppen. Til slut fik vi spagetti med mascarpone, vodka og rogn i flere variationer. Virkeligt lækkert alt sammen og helt sikkert et sted, der ville blive et stamsted hvis bi boede i Sydney. Fem stjerner herfra:)
Bennelong restaurant
Bennelong var klart den restaurant vi begge havde glædet os mest til. Operahuset er et specielt sted og at der så endeligt er muligt at spise indeni den var virkeligt lækkert. Man kan kun reservere bord tre måneder inden man vil spise der og jeg reserverede bordet præcis tre måneder før. Det viste sig at de giver de bedste borde og dem med bedst udsigt ud til dem, der har booket i bedst tid. Så vi blev placeret ved et perfekt bord helt ud til vinduet og med udsigt over vandet og havnen. Om aftenen kan du tage en to eller tre retters menu, vi tog to retter og delte en dessert og det var helt perfekt. Her var ekstremt god service og virkeligt stiligt indrettet.
Vi startede begge to ud med krabbe fra Fraser Island, majspolentacreme, creme fraiche og palmehjerte i skiver. Hertil fik vi en lækker fed Chardonnay fra Scarborough i Hunter Valley.
Jeg bestiller normalt aldrig lam og er egentligt ikke specielt vild med det, men på en mærkelig måde fik jeg lyst til det her og nam nam, hvor var det bare lækkert. Det var de møreste tre lækre stykker lam med persille, oliven, ristede mandler, squash stykker og citron. Hertil kom de ind med kartofler med ansjos smør og en frisk grøn salat til deling. Meget fedt at få lidt ekstra til de små pyntede flotte retter og det har jeg faktisk aldrig prøvet før på er finedining sted.
Udsigten alene fra Bennelong var fantastisk og det var virkeligt en oplevelse at sidde herinde i dette specielle og absurd flotte operahus.
Vi delte en dessert som var deres svar på en pavlova (marengs, frisk frugt og flødeskum normalt), her var det faktisk meget a la pindsvinet fra Formelb bygget op på lækker jordbær kompot i bunden og med skiftevis marengsskum og vanilieskum i små dutter rundt om frugten og herefter marengs sat på som operahuset;)
Det her er den bedste dining oplevelse jeg har haft i Sydney!
Barer:
Eau de Vie bar, 229 Darlinghurst Road
Eau de vie er en super lækker speakeasy bar som ligger på The Kirketon Hotel som vi boede på de første tre nætter. Her er ingen skilte, så du skal blot gå ind igennem receptionen og så kommer du ind i den fedeste bar med lækker indretning som var du i 20’ernes USA. Servicen er super god med stilede hipster tjenere med fuldskæg og flotte i tøjet, der sætter sig ned på knæ for at tage din bestilling og fylder dit vand glas op hele tiden. Du kan få de vildeste drinks her og jeg fik en crazy lyserød drink pyntet med candyfloss og et! papirfly! Torben fik en lækker yuzu mule med hjemmelavet gingerbeer, mmm!
Opera bar, ved siden af operahuset
Ja, det er et tacky sted fuld af japanske turister med deres selfiestick, men der er ligeså mange lokale som der er turister fordi der er bare en fed location!
Her sidder du med operahuset til den ene side, harbour bridge til den anden side og vandet lige foran dig. Kan du forestille dig en bedre udendørs bar? Her kan man også spise og maden bar virkeligt prismæssigt og det så virkeligt lækkert ud, så det kunne jeg sagtens finde på til en anden gang.
BLU skybar, Shangri-La hotel 36 etage
På øverste etage på vores hotel ligger der både en restaurant og en bar med ja, en pæn god udsigt! Hvis du vil have et af de få borde ud til vindueskanten skal du stå der på pletten når baren åbner op kl 16 eller 17 alt efter, hvilken ugedag du er der. Her er seriøst god udsigt over byen og du behøver ikke at bo på hotellet for at sidde og sippe cocktails og tage billeder;) for ja, der er hvad alle gør!
Det var alt for nu og hvad vi kunne nå af lækre spisesteder i Sydney. Nu er det ud at handle ind og igang med indkøbene og det hjemmelavede mad i vores nye hjem – The campervan. Slut med luksus livet fra Sydney, nu kalder naturen, bøjerne, søerne, fjordene og unikke oplevelser. Det lyder nu heller ikke slemt:-)
Kh Maj
Ingen kommentarer endnu