Saalbach - Østrigs ski paradis

En oplevelse ude midt i Amazonas, Ecuador

For et par år siden var jeg på den mest fantastiske rejse til Ecuador med en veninde. Hovedattraktionen var klart Galapagos, men når vi nu var i “nærheden” skulle vi også ud for at besøge Amazonas og se det vilde dyreliv, der eksisterer. I får her mine dagbogs notater fra den gang:)!

Jubiiii endelig er vi ankommet i Quito – hovedstaden i Ecuador. Det var en virkelig lang rejse hertil! 20 timer og 3 mellemlandinger. KLM var super gode at flyve med og vi var ret imponerede over servicen og maden! Indlfyvningen til Quito var helt vildt flot med masser af vulkaner og bjerge så langt øjet rækker. Inden vi skal afsted til Amazonas imorgen var vi hurtigt rundt for at se byens seværdigheder.

1

Den gamle bydel er helt vildt hyggelig! Masser af flotte, farvestrålende huse som ligger rigtigt tæt. Det er let at se at det er europærere som har haft indflydelse her, da vi ligeså godt kunne have været i Spanien. Området i den gamle by er helt sikkert at gå i som turist om dagen, der var politi overalt så det var rart og betryggende. Her er meget gade grafitti som i mange andre sydamerikanske storbyer som var virkeligt flot.

2 3

Det var nærmest en hel dagsrejse for at komme herud til lodgen, hvor vi er nu! Vi blev hentet på vores hotel i Quito, kørt til lufthavnen, hvor der også var andre end os, der skulle ud til La Selva Lodge4
Heldigvis var det en mega kort flyvetur, kun 25 min. Og heldigvis var det også et helt ok fly vi skulle flyve med – havde lidt forventet et gammelt propelfly eller noget i den stil!;) Efter flyveturen blev vi kørt til Napo River, her ventede en motoriseret kano som skulle tage os 2.5 time op af floden.

5

Efter en dejlig tur på floden skulle vi gå ca. 30 min igennem junglen, for derefter at tage en lille kano i 30 min hen til lodgen – og så var vi da endeligt fremme!

6
Vi fik en rigtig fin lille hytte med eget bad, egen lille terasse med hængekøjer og 2 senge – man skal ikke være bange for kryb her! Der var store sprækker i væggene så edderkopperne kunne løbe ud og ind som det passede dem, heldigvis er der ikke nogen af os, som er sarte!!:) Der er mad 3 gange om dagen og det er super godt!

Morgenmaden er ofte ret tidlig, vi får en stor frokost og 3 retter til aftensmaden, så det er helt perfekt! Vi fik alle udleveret gummistøvler til vores 3 dage i junglen, det var mega rart da jeg så ikke behøvede at gå rundt og være bange for at der skulle komme alverdens kryb ned i mine sko imens vi gik!:)

8
Den første aften vi kom hoppede vi i vores junglegear, helt klar og med pandelygter = nu skulle vi på natte vandring! Der er helt vildt meget kryb når det er mørkt, vi så feks. en kæmpe tarantel, Ecuadors farligste slange, 2 træ frøer, vandrende pinde og en hel masse andre edderkopper, så det var en mega fed oplevelse!!!

12 13 11 10 9

24 23 22

Vi stod mega tidligt op på dag. 2 for at komme op i et fugleudkigstårn. Der er ikke ret meget aktivitet når det er varmt, derfor må vi stå tidligt op som guiden siger:) På vej derhen så vi et mega sejt ugle par sidde i et træ! Har aldrig set ugler før, så det var mega fedt at se dem! Tårnet er 40 meter højt og bygget op af et kæmpe træ! Det var lidt skummelt at gå op af det, men vi overlevede. Jeg havde håbet allermest på at vi ville se tucaner og det gjorde vi heldigvis!

14 15

Faktisk 5 af slagsen. Devsærre var de bare langt væk så det var ikke specielt let at få taget gode billeder. Heldigvis havde vi kikkerten med så der kunne vi se dem rigtigt tydeligt!:)

Guiderne på lodgen er helt vildt gode til at spotte mærkelige dyr i junglen! En af vores guider fandt f.eks. en hvid/lime grøn slange som vi fik lov at holde. Ca 1.5 meter lang og mega tynd og ret livlig, så jeg synes det var lidt grænseoverskridene at stå med den!!:)

16

Søen som lodgen ligger ved er fuld af piratfisk – en dag besluttede vi os for at fange vores egen aftensmad, så vi blev udstyret med 2 træpinde med fiskesnørre på, en pose med små stykker kød og så var det ellers bare at komme igang.

18 17 7

Efter 20 min havde vi fanget 3 piranhas og til vores held var der nogle lokale som så det og som kom og hjalp os med at få krogen ud af munden på dem! Ved ikke lige hvad vi selv havde regnet med det, havde troet jeg godt selv kunne gøre det – men nok lige glemt hvilket sæt tænder de er udstyret med, ups!

Der er helt vildt mange aber rundt omkring lodgen, og den sidste dag inden vi skulle tilbage til Quito, sejlede vi ud i kanoerne og betragtede en kæmpe flok squirrel monkeys. Det var helt vildt fedt at se! De sprang bare rundt over det hele og der var nok ca. 100 i alt. De hoppede rundt fra træ til træ, slåssede med hinanden og lavede en masse mega høje lyde!!:) Vi var helt vildt tætte på dem så fik taget en masse gode billeder:)

19 20

21

Dagene i Amazonas gik mega hurtigt. Vi oplevede så mange fantastiske wildlife møder at det slet ikke er til at beskrive og det var virkeligt en fed oplevelse. Vi sejlede i kano, så små indianer landsbyer undervejs, mødte de mest crazy frøer og slanger og fik nogle helt fantastiske oplevelser et af de mest øde steder i verden. Go there!!!

25

Next stop Galapagos!!

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saalbach - Østrigs ski paradis