Hvaler, delfiner, sæler og vinsmagning - Whats not to like:-)

Fra nord til syd! Smukkeste sejltur ever…

20160321_11494220160321_11370120160321_120639

Sejlturen fra Sydøen til Nordøen var SÅ flot! Meget af sejlturen foregik inde i forskellige fjorde med grønne beklædte høje bjerge på siderne, flot mørkegrønt vand i havet og solskin oppefra krydret med adskillige delfin besøg undervejs. Jeg indrømmer det gerne, jeg er en delfinfreak! Men kun hvis de er ude i det fri! Både på vej ud fra Picton kom en kæmpe flok delfiner og sendte os godt på vej og en times tid inden Wellington kom en flok på flere hundrede delfiner og bød os velkommen. De er så legesyge og det er fantastisk at se et dyr i det fri, der ser så glad og legesyg ud uden bekymringer. Jeg begynder at fortryde vi ikke svømmede med delfiner i Kaikoura istedet for hvalturen, men man ved jo aldrig på forhånd hvad man ser på disse ture på vandet og det er jo også det, der gør det ekstra spændende normalt.

Ved ankomst til Wellington trængte camperen til noget diesel og seriøst, vi tankede til 3,75kr per liter. Det er helt vanvittigt billigt ift. vi er i et forholdsvis dyrt vestligt land. Fuld tank for 200 Kr:-) så betyder det ikke så meget at tage en detour i ny og næ og få en del kilometer på bilen.

20160321_151412

Vi kørte til Ohakune og overnattede på en hyggelig Top 10 campingplads.

20160321_191038

Vi havde heldigvis rester fra dagen før, hvilket var rart da vi ikke var fremme før kl. 19.30 lige inden det blev mørkt. Næste morgen kørte vi op til Turoa Skifield igennem grøn bjergkørsel og stenede skrænter. Det er mega mærkeligt at være på et skiområde uden sne! Ohakune er en mega hyggelig ski by med masser af små skihytter, barer, skiudlejning osv. På skitstedet var der lifter, som ikke kørte, masser af snekanoner osv.

20160322_08065520160322_095315
image

image

Vi kørte videre til Whakapapa Village, hvor vi kørte helt op til et andet skiområde, hvor man for 30$ kunne tage liften op til New Zealands højest beliggende cafe. Vi var lidt usikre på om det var en god ide eller ej da der var en del lavthængende skyer og vind. Da vi kom op på toppen var der helt vindstille og sol! Vi fik frokost oppe på frokoststedet som man normalt spiser ved på skiferie med udsigt over bjergene og de enorme mængder sten. Der er så mange kæmpesten og mange klippe kanter at vi SLET SLET ikke kan forstå man kan stå på ski her. Der må falde så enorme mængder sne før det kan lade sig gøre at stå på ski her! Ikke noget grønt alpe lignende bjerg her, næh nej det er sorte skarpe klipper med tyrkisk peber pulver på!;-)

imageimageimageimageimage
20160322_125817

20160322_124348
20160322_133754

20160322_132118

20160322_131831

Ved Lake Taupo er der super meget adrenalin sport. Alt fra bungy, skydive, Canyon swing osv. Vi havde ikke booket noget hjemmefra, men da vi kørte forbi et ret idyllisk bungy og Canyon sted var Torben ikke til at styre! Vi ringede og fik booket til morgenen efter, et tandem Canyon swing hvad det så end var! Jeg er blevet lidt nervøs mht. De her adrenalin ting på mine “gamle dage” og var ærligt talt ret nervøs inden morgenens strabadser! Vi blev fastspændt i nogle seler og klikket sammen og bragt ned til en platform hvor du kigger direkte ned i den flotteste blågrønne flod med helt rent vand. Herfra er der nok ca. 50 meter ned til vandet og vi fik 34 meters frit fald. Det føles som ret meget skal jeg sige jer og shiiiit hvor jeg skreg! Vi fik lov til selv at filme det med vores eget gopro, så vi har beviser for det absurde:-) jeg er glad for at have prøvet det men blev jeg spurgt om jeg ville det igen ville svaret være nej!;-)

image

image

Efter adrenalinen kørte vi ud til Huka Falls for at geare lidt ned. Det er SÅ flot her. Der er det reneste nærmest blå flodvand, der bruser afsted. Vi bookede os ind på Huka Falls River Cruise, en stille og rolig Cruise tur fra Aratiatia Dam op til Huka Falls. Man kan også komme på en jet tur, men ikke rigtigt få taget billeder på den. Så vi valgte pensionist versionen og det var virkeligt en anbefalelsesværdig tur til 37$! Det tog ca. 1,5 time og vi så en masse fugle undervejs, ørreder og close up på Huka Falls. Do it! Også godt hvis du har børn med, de får endda lov at styre undervejs:-)

image image

 

Nu kører vi mod Hawkes Bay for at besøge venner og vi glæder os til at sove i en rigtig seng for et par dage 🙂

 

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvaler, delfiner, sæler og vinsmagning - Whats not to like:-)