På skiferie i Whistler, Canada

Great Ocean Road, Australien

Melbourne er en super hyggelig by og er også udgangspunktet for det fedeste roadtrip på Great Ocean Road med masser af flot natur og et helt fantastisk dyreliv.

2
Vejret er altid meget skiftende i Melbourne – den ene dag er det 35 grader og dagen efter 17! Så det er lidt små svært med ens tøjvalg. Melbourne er en super fed by, masser af lækre restauranter, små hyggelige cafeer, fede butikker, masser af kulturelle indslag osv. Der er en gratis sporvogne der kører rundt i hele byen hele dagen – den sprang vi af og på en del gange, mega smart! Jeg havde lavet ret meget mad research hjemmefra, så vi fik spist nogle super gode steder både til morgen og aften- de er helt vilde med rooftop bars her, hvilket vi jo også er så det var super fedt at sidde udenfor og få et par drinks.

Vores roadtrip foregik i en bil hvor du kunne lave soveværelse omme bagi. Vi elsker denne form for transport da du har alle dine ting med dig overalt, har mulighed for at spise og sove hvor du vil og du kan køre i dit helt eget tempo.

12

Først var planen egentligt at køre ned til Wilsons Promentory National Park, men vi besluttede at der var for langt, det er super svært at landet er så stort når man har forholdsvis kort tid – så vi kørte mod Mornington Peninsula istedet. Vi kørte til Stony Point for at se færge tider til den efterfølgende dag, her ville vi nemlig til French Island. Ved et tilfælde opdagede vi at der var en camping plads helt nede ved havnen, så her besluttede vi os for at sove.

Vi tog en færge til French Island, hvor vi heldigvis dagen før, havde lavet en booking med en rundvisning på øen af en lokal lidt små sjov ældre dame. Færgen tog kun ca. Tyve minutter og vi var 5 ombord – to lokale og tre turister! Ret vildt men også mega fedt at være et sted i Australien med så få turister! Vi blev hentet af Lois ved færgen i hendes store gule skolebus- kun til os tre personer!

4 (2) (1)

Grunden til vi gerne ville derover er at en af Australiens største koala bestande findes her. Der gik heller ikke mere end to minutter før vi havde set den første koala, der krydsede vejen. De er bare så mega søde og ikke til at stå for. Vi så nok ca. 10 stykker derovre og det fedeste var da en han koala kom gående imod os på vejen, det virkede næsten som om han ikke havde set os! Han fortsatte bare imod os og op i et træ, så vi fik nogle seriøst gode billeder:)

koa 3

Efter French Island kørte vi mod Sorrento, herfra havde vi hjemmefra booket en færgebillet så vi kunne komme over på Great Ocean Road uden at skulle køre tilbage og helt uden om Melbourne. Området omkring Sorrento var helt ekstremt flot – total smukt med de flotteste strande, meget flot vand og de flotteste ferie sommerhuse.

13
Færgeturen gik let og smertefrit og efter et par timers kørsel kom vi frem til Kenneth River camping plads, som vi var blevet anbefalet at stoppe og overnatte på af nogle venner i DK. What a place! Der var koalaer og papegøjer overalt! Virkeligt et fedt sted for dyreelskere som os. Australien har rigtigt mange flotte og meget eksotiske fugle, der flyver rundt overalt. Jeg ved ikke lige hvad der skete, men jeg blev til en total bird lady på denne tur. De var SÅÅÅÅ søde alle fuglene, så jeg gik total til den og købte fuglefrø og fodrede dem alle sammen;)!

5 2013-12-24 22.52.15 6
Morgenen efter juleaften var vi på vej videre ned af Great ocean Road – jeg havde købt lidt fuglefrø til campingpladsens papegøjer – vidste ikke helt hvordan jeg skulle få dem ned til mig, men det gik overraskende let. 1, 2, 3 så havde jeg 10 sindssygt flotte papegøjer siddende på mig og nede på jorden. Det var en helt vild fed oplevelse at være så tæt på de flotte fugle.
2013-12-24 17.05.29
Great ocean Road er meget længere end jeg havde regnet med, så det var virkeligt godt vi bed den over i to! Vi stoppede ved de 12 apostle, Bay of Islands og ved London Bridge – det var en sindssyg varm dag men med overraskende få mennesker og sikke en udsigt. Australien har bare det smukkeste natur, det er slet ikke til at beskrive men skal opleves:)

7

Vi satte kursen mod Grampians Nationalpark – en lille smut tur på 5-6 timer:) Godt Torben elsker at sidde bag rettet og godt med en masse Mads & monopolet podcasts.

Vi boede på en virkelig fed campingplads, der hed Hals Gap Lakeside Tourist Park. Her vrimlede det bare med de sødeste kakaduer, kænguruer og emu’er som vel at mærke alle er vilde, ikke noget med hegn her.

8 2013-12-25 12.10.55

Shit kakaduer de larmer! Det er helt vanvittigt som de kan skrappe op, men flotte er de! Købte lidt frø til dem her også, og fodrede en helt flok foran mig:) Sent på aftenen gik vi ned bag på marken, hvor kænguruerne holdt til- de var ret modige og man kunne komme næsten 2-3 meter tæt på dem, så det var en virkelig fed oplevelse!

9 10
Efter grampians kørte vi lige 7 timer mod Yarra Valley, som er et vin mekka uden lige. Her er vineyards overalt og nærmest hver en grund har plantet vindruer:)  vi havde booket en vin tur hjemmefra igennem Yarra Valley Winery Tours og det var en helt vildt god tur! Vi blev hentet om formiddagen og kørt til 5 forskellige wineries og fik frokost på en sindssyg god restaurant ind imellem. Vi købte en del flasker og stod da også og blev fristet til at købe vin med hjem til vores bryllup, men det bliver nok lidt for dyrt med fragt! Virkelig en god oplevelse og det kan varmt anbefales.

2013-12-27 13.42.55

Næste dag nappede vi lige 7 timer mere til Canberra, Australiens hovedstad. Vi lavede lidt sightseeing og så en del omkring parlamentet og inde i byen.
Vi spiste i et trendy område, der hedder Manuka, her var et restaurant mekka uden lige så det var dejligt at kunne vælge og vrage:)

Næste stop er Sydney – stay tuned for NYE update:)!

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På skiferie i Whistler, Canada