Hawaii, Oahu - tropisk paradis eksisterer

Hawaii, Big Island – Vores favorit ø!!

 

Wow wow wow! Hawaii bliver ved med at overraske!! Denne ø er godt nok fuld af virkeligt fede oplevelser og vi har oplevet helt vildt mange fantastiske ting på vores 4 dage her.

bil1

Indenrigs flyvningerne går let og smertefrit – mega fedt med så afslappede udendørs lufthavne her og med afgange hele tiden er det virkeligt let. Vi landede på Big Island efter en halv times flyvetur fra Honolulu – fik vores bagage og afhentede bilen. Til vores skuffelse havde de kun en nederen morfar cabriolet tilbage – så vi gjorde alt for at få en Camaro istedet. De er dog ret populære så alle var udlejet. Biludlejnings selskabet National lovede at ringe tilbage hvis de fik en retur samme dag- de ringede allerede efter en halv time så Torben blev en lykkelig fører af en spritny Chevrolet Camaro, der kun havde kørt 500 km inden vi fik den:):)

Vores hotel lå lige det helt rigtige sted i Kailua, mega fedt med egen lille strand og vand udsigt:) dog brugte vi virkeligt lidt tid på hotellet – først sidste dag fik vi tjekket poolen og stranden ud;)

strand

Her er SÅ anderledes natur end på Oahu, vi landede ude midt i en lava ørken, det mindede næsten lidt om Island. Helt bart og kun en masse sorte/brune lava formationer og så lige en motorvej ind til byen. Big Island er den største af alle øerne på Hawaii og nok også den der varierer mest naturmæssigt. Du kan bade i turkist klart vand på en hvid sandstrand, bestige et af verdens højeste bjerge, se hvordan flydende lava vælter ud i havet, snorkle rundt med kæmpe Manta Rays eller gå på en af deres utallige hikes i flot flot grøn og frodig natur!

Vi har kørt hele øen rundt i forskellige omgange og det er altså bare sindssygt fedt at have en cabriolet at køre rundt i – vind i håret og afsted:)

cabrio

Et af de to highlights fra denne ø var vores Manta Ray snorkeltur – det var det jeg havde glædet mig allermest til og hele grunden til, at jeg gerne ville til Hawaii. Man ved jo aldrig om der er Manta Rays, så det var lidt nervepirrende i starten – det tog nemlig lidt tid før de viste sig.

h17

Man tager afsted ved 19 tiden lige efter det er blevet mørkt, der er et hold dykkere derude i forvejen som sidder nede på havbunden og lyser op med lygter. Mantaerne bliver tiltrukket fordi man lyser plankton op med lygterne – det kan de godt lide at spise:) som tak laver de et mega fedt show med at svømme virkeligt tæt på en, nærmest mave til mave og bliver med at spinne rundt i cirkler lige under en. Det var S Å fedt!!! Har aldrig nogensinde været så tæt på disse helt ufarlige gentle giants – nogle af dem har et vingefang på helt op til 5 meter. Var virkeligt glad for mit undervandskamera her og har fået taget den fedeste video:)!! Var slet slet ikke klar til at komme op efter næsten en time i vandet – men mantaerne var ikke sultne mere og på vej videre:)

h11

Næste absolutte højdepunkt var vores lava hike. Her er det også meget tilfældigt hvad du ser- naturen kan man ikke koste rundt med som man vil:) vi var HELT vildt heldige og så både flydende lava på toppen af det i forvejen størknede lava og så også en hel masse lava strømme ud i havet. Det var en sindssyg flot oplevelse!!!

lava lava1
Vi startede ud med at gå ca. 2 timer over størknet lava, meget af det var kun få måneder gammelt, det var en vild og lidt skræmmende fornemmelse!! Her er der hele byer, der bare er blevet skyllet væk under lava pga. en af verdens mest aktive vulkaner bare bliver ved og ved og ved med at lave aktivitet. På toppen kunne vi stå helt tæt på det ekstremt varme lava og bare se hvordan det vælter ud og gør øen større og større.

h18

Det var virkeligt fedt at se rød lava, der størkner nærmest med det samme og vildt at vi kunne komme så tæt på – havde faktisk regnet med, at der ville være hegn og en masse skilte med “dont enter!” Eller noget i den stil, vi er jo trods alt i USA! Men det var der heldigvis ikke:) Vi gik ud til vandkanten, hvor det fossede ud med rødglødende lava og så snart bølgerne skyllede op over lavaen steg der store hvide røgskyer til luften.

h19

 

lava
lava2

Vi blev der ca. En times tid og tog en halv milliard billeder, vi var slet ikke klar til at gå tilbage da guiden kom og prikkede os på skulderen. Heldigvis kunne vi blive og se solen gå helt ned og følges tilbage med en anden gruppe. Sikke en oplevelse:) Da solen forsvandt blev farverne helt vildt stærke og ja det var virkeligt en oplevelse for livet at se dette på helt tæt hold!! Bagsiden kom så da vi skulle hjem, 3 timers køretur ovenpå en 5 timers hike, der først sluttede kl 21:/ Uff!! Jeg sov hele vejen hjem, stakkels Torben der heldigvis er god til at holde sig vågen med en sovende kæreste ved siden:)

h21 h13 h14

Sidste dag kørte vi den sidste del rundt på øen, som vi manglede – højdepunktet var helt klart Black Sand Beach. Helt sort lava sand, som faktisk var overraskende flot. Denne lille palmebeklædte strand er også et hvilested for søde skildpadder – vi så 4 ialt, der lå og fladede ud på stranden. Mega fedt at se så tæt på og utroligt at de kunne sove imens der var en masse folk ude at bade og andre nysgerrige blikke 🙂

h12

Vi sluttede den sidste dag af inde i Hawaii Volcano National Park. Det var faktisk ret fedt at se selve vulkanen der er skyld i alt det røde lava vi så forrige dag, vildt at gå rundt derinde ved den sovende kæmpe 🙂

Vi kan slet ikke få armene ned af begejstring over Hawaii. Her er SÅ fedt!!!

Next stop Kauai!

Kh Maj

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hawaii, Oahu - tropisk paradis eksisterer