Hawaii, Big Island - Vores favorit ø!!

Hawaii, Kauai – SÅ grønt og frodigt et paradis!

Åhhhh Hawaii my love! Det er jo helt vildt så mange ting du har at byde på! Endnu en ø fuld af fuldstændigt fede oplevelser ventede os:)

2015-11-03 14.01.09

Lufthavnen på Kauai er igen super lille – alting går i ø tempo, så ingen stress og jag her 🙂 Vi tog med biludlejnings shuttlebussen til vores biludlejningssted. Vi havde oprindeligt lejet en cabriolet hjemmefra igen, men jeg faldt over en mega fed hvid spritny Dodge Challenger med “hårdt” tag som vi bare måtte “eje” – ihvertfald for en stund 🙂 Godt kørende tjekkede vi ind på Kauai beach Resort ca. 10 min. fra lufthaven.

bil1

Generelt kan man få, hvad man vil have at spise på Hawaii. Her er alt fra alverdens amerikansk junkfood til virkelig lækker økologisk gourmetmad lavet af lokale råvarer. Vi har fået en god blanding af det hele men har også fået virkelig god mad indimellem:) Første aften på Kauai spiste vi på “Merrimans” som har en kendt kok, der har åbnet flere restauranter og som kun bruger lokale og for såvidt muligt økologiske råvarer. Her fik vi super lækker fisk og med havudsigt i baggrunden kan man ikke klage:) Noget andet vi også har spist virkeligt meget af er lokal fanget Ahi (tun). En af de absolutte lokale specialiteter er “poke” som er rå tun skåret i tern og marineret i alt fra passionsfrugt til meget Spicy chili, serveret med ris og f.eks tang salat. Super lækker, billig, sund og let frokost:)

fly

Et af denne ø’s absolutte højdepunkter var en flyvetur rundt over øen, som jeg havde booket hjemmefra. Vi havde heldigvis valgt en virkelig god dag at gøre det på vejrmæssigt, så det var mega dejligt. Vejret på Hawaii skifter som vinden blæser og det kan gå fra regnvejr til solskin på sekunder!

h5

Vi skulle op at flyve i et lille 6 personers fly, Torben var så heldig at blive Co-pilot og jeg sad lige omme bag ved:) Sikke en udsigt!! Meget af Kauai er ufremkommeligt medmindre du flyver eller sejler, så det var mega fedt at se denne grønne, frodige ø oppefra. Vi fløj bl.a. forbi “the wettest spot on earth”, vandfaldende fra Jurassic Park, Na Pali kysten som er helt ufremkommelig i bil & Waimea Canyon som er ekstrem smuk ovenfra.

h7

Det var en super fed oplevelse med den sødeste pilot bag rattet. Nu om dage flyver man efter en IPad Mini på sådan et fly, der blot sidder fast imellem styrepindende! Crazy:) Det tog én time at flyve øen rundt og det føltes bare som 5 minutter / Æv!:)

h6

De sidste par dage har vi brugt strandene og poolen en del, det har været lidt rart at geare lidt ned og ikke køre så meget rundt hele tiden. Kauai er mindst ligeså fantastisk som de andre øer, men den er ikke så stor så det tager ikke så lang tid at køre den rundt:)

h22

Sidste dag kørte vi med bilen op i Waimea canyons, det var sindssygt fedt:) Heroppe er jorden knald rød og landskabet er bare helt grønt! Virkelig flot farve kombination. Her var rigtigt mange steder man kunne stoppe for at få den fantastiske udsigt med og der blev knipset løs med kameraet. Ved enden af vejen stod vi og spejdede ud over bjergene og ud på vandet – tre timer senere sad vi nemlig på en katamaran og kunne kigge op på det samme sted vi lige havde været med bilen.

h23

Vi sluttede den sidste dag af med manér på en solnedgangs sejltur op langs kysten. Den varede i alt ca. 4 timer hvoraf de første ca. 1,5 time var meget bumpy og uvejrsagtigt pga. Strøm, vind og vejr – her var hjemturen heldigvis helt afslappet og stille og roligt.

haw.jpghawa

 
haw

Efter ca. én times sejlads spurgte kaptajnen om vi ville se delfiner – ØHH JA TAK!! Vi havde spurgt flere gange om det var muligt at se delfiner, det var det sagde kaptajnen, men oftest om morgenen.

del

h16

Pludseligt var der en flok på 20-30 spinner dolphins lige under båden. De havde bestemt ikke travlt, tog sig god tid og fulgte bare med vores sejlads. Det var SÅ fedt! Det er nok den fedeste delfin oplevelse jeg har haft da de var så tæt på og i så lang tid. Ofte ser man dem bare på afstand og kan ikke rigtigt få nogle gode billeder – her var de virkeligt lige under os:) Det gjorde lige sejlturen 1000 gange bedre. Vi sejlede selvfølgelig også forbi Na Pali kysten som godt nok er en smuk en af slagsen – der er indspillet helt vildt mange film her, f.eks. Pirates of The Caribbean. Det kan jeg da virkeligt godt forstå så lækkert som der ser ud her. Efter sunset champagne og lækker aftensmad, gik turen dsv. tilbage på hotellet.

sol

Hawaii eventyret er slut, trist!!! Her er simpelthen for skønt og håber at alle jeg kender vil unde sig selv at tage herover. Det har været en af mine bedste ferier nogensinde – så unikke oplevelser skal man virkeligt lede længe efter:)

Aloha until we meet again Hawaiiiiii:)

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hawaii, Big Island - Vores favorit ø!!