Fra nord til syd! Smukkeste sejltur ever...

Homestay i Hawkes Bay

 20160324_161653
Vi har de sidste fire dage været i området omkring Hawkes Bay. Hawkes Bay strækker sig fra Napier til Hastings og er et skønt område. Vi var dsv. absurd uheldige med vejret, det begyndte at regne da vi kom og det stoppede stort set ikke før vi kørte igen, hvor solen så tilgængæld sendte os afsted med maner! Typiiiiisk! 
Vi faldt i snak med en sød mand fra New Zealand sidste år da vi var i Dubai på en sejltur og han sagde, at hvis vi nogensinde kom til New Zealand skulle vi bare komme ind forbi og besøge ham. Det tilbud holdte vi ham op på og hvor var vi glade for at vi gjorde det! Det var lidt grænseoverskridende at invitere sig selv hjem til en man har mødt en gang men hvor følte vi os bare så velkomne. Vi blev behandlet som deres egne børn og fik vores eget store værelse i deres skønne hus. Vi fik endda en af deres biler at suse rundt i for camperen skulle vi ihvertfald ikke bøvle med at komme rundt i!! Alle deres børn er flyttet hjemmefra nu, så jeg tror også de synes det var hyggeligt med nogle “børn” ovenpå igen;)
20160324_09420320160324_09473020160324_094141
De bor i det mest idylliske område, midt i en vinmark med et skønt Winery for enden af vejen med den lækreste gårdbutik, restaurant og stedet har endda et lille amfi teater hvor de holder koncerter i sommerperioden. Fat Freddys Drop spillede seriøst også her i Februar, omg. Havde jeg vidst det havde vi taget afsted en måned tidligere 🙂 herunder på billedet var der et påskeløb som sluttede af med et lokalt band, der spillede!
20160326_161404
Det var super spændende at komme ind bag gardinerne i New Zealand og høre om andet end det New Zealandske glansbillede som bliver fremstillet overfor turisterne. Jeg havde seriøst ingen anelse om at New Zealand ligger nummer tre i verden på fedme statistikkerne kun overgået af Mexico og USA. Her er så sindssygt mange fastfood kæder og indkøb i supermarkederne er ekstremt dyrt. Altså vi snakker 15kr for en avokado til trods for at de selv dyrker avokadoer! Vi snakker mindst 20-35% dyrere end hjemme så mange familier har ikke andre muligheder end at købe virkeligt billigt mad, ingen grøntsager, masser af toastbrød osv. Til trods for at landet har så mange lækre råvarer med de friskeste grøntsager, lækkert kød osv.
Det var skønt at komme lidt ud af camperen og få en hjemlig følelse igen med egen rigtig seng, sød hund og kat i huset, hjemmelavet lammesteg og ekstrem gæstfrihed. De har en mega cute golfbil som vi også drønede rundt i og kørte rundt i området så vi kunne se udover toppen af bjerget de bor på.
20160324_16522120160324_185418
20160324_09342620160324_09362820160324_105606
Te Mata Peak ligger lige i nærheden og vi tog bilen derop en dag. Her får man et super godt indtryk af området og der er panorama udsigt over hele Hawkes Bay. Lidt sol havde nok hjulpet, men tiltrods for regn var det virkeligt et besøg værd. Her er super mange hikes man kan tage på og her er såååå pænt!
Napier er en super flot by og man kalder det Art Deco hovedstaden i NZ, her er så mange fine bygninger bygget i klassisk art Deco stil som man ellers mest finder i USA. Napier er super hyggelig med en fin og hyggelig havnefront, god shopping gade, mange parker med skateboard baner, cykelstier osv.
Vi fik mest shoppet da vi var her da det regnede pænt meget, så jeg fik købt et par nye super flotte solbriller 😉
Hawkes Bay er fyldt med wineries og du kan vælge og vrage hvor du gerne vil ind henne! Vi besøgte tre steder, først Craggy Range som er den vildeste vingård med en fancy restaurant og virkeligt flotte lokaler og en sindssyg location. Vi smagte deres vine og købte en flaske inden turen gik videre til Te Mata Winery. Her var der godt gang i butikken da de netop den dag var igang med at høste Chardonnay druer. Marts er virkelig en ideel måned, hvis du går op i vin da druerne her skal høstes og du kan smage en masse lækre druer. Vi købte en skøn Sauvignon Blanc her vi kan tage med hjem og gemme. Den skal helst først drikkes om nogle år! Vi sluttede af på Black Barn som er det vinhus, der ligger for enden af vejen med den lille madbutik, restaurant og vinsmagning. Dette var klart vores favorit, så fedt et sted og område skal man altså lede længe efter!
20160324_16161020160324_16153220160324_161554
New Zealand er meget kendt for deres Manuka Honning, som indeholder alskens gode ting og som smager super godt. I Havelock North ligger Atutaki Honey, hvor de sælger alt fra honning i mange forskellige varianter til en masse skønhedsprodukter med honning i. Her kan man smage på alle de forskellige slags honning inden man evt. Køber noget med hjem. Og det gør man selvfølgelig, altså køber noget med hjem:D jeg er jo ikke til at styre når jeg først bliver sluppet løs sådan et sted, jeg elsker at købe lokale produkter med hjem til dk.
Hver søndag holder de Farmers Market i Hastings og det nåede vi lige at få med inden vi sagde farvel til vores to nye søde venner. Sikke et sted, wow hvor var der meget lækkert. Jeg skulle virkeligt tøjle mig selv for ikke at købe noget ved hver en stand, men nu hvor vi kun har fire dage tilbage er det virkeligt begrænset hvad vi kommer til at spise dsv! Vi fik skøn morgenmad og seriøst god kaffe. Jeg ved ikke hvad de gør med deres kaffe men New Zealandsk kaffe smager seriøst godt, altså som i det bedste jeg nogensinde har fået. Deres Flat White (Latte agtigt) er lige i skabet.
20160327_103507
20160327_10243420160327_103416
20160327_095837
Vi købte lækre blåbær, friske ferskner, lækkert chokolade, chili con carne med pulledpork til i aften og fik de lækreste smagsprøver på alt muligt lækkert økologisk fra de meget forskellige boder. Alle grøntsager er bare så flotte lige nu og det var virkeligt perfekt timing for os at få dette skønne marked med. Det bedste af det hele var at solen kom frem og den ser ud til at blive indtil vi tager hjem!!:-)
Havelock North er en relativ lille by, men har virkeligt mange gode spisesteder at byde på. Vi blev næsten stamgæster på stedet Wright & co som er det lækreste sted til morgenmad og frokost. Her har de super lækkert mad kombineret med læks kaffe. Vi spiste morgenmad hernede tre dage så, godt var det. Lækker indretning, god betjening og super lækker mad. De havde alt fra klassikere som eggs Benedict på menuen, men også mere eksotiske retter som Black Rice coconut porridge. Vi elskede det hele og hvis jeg boede her kom vi her meget ofte!
20160326_09170920160326_091841
Et andet stamsted vi fik var Alessandros! Et skønt laid back italiener sted med verdens bedste pizzaer. Seriøst jeg har aldrig fået mere sprøde, tynde og smagfulde pizzaer end her og jeg faldt pladask for en pizza med tynde skiver af frisk pære, gorgonzola (som jeg normalt overhovedet ikke kan lide!), valnødder og mozzarella og lige afsluttet med trøffelolie. Seriøst nam siger jeg bare!!:)
image
Det er nu ved at være tid til at vænne sig til camperlivet igen. Det var næsten helt trist at sige farvel til vores nye New Zealandske familie, men vi skal nok mødes igen på et andet tidspunkt så vi fik sagt farvel og blev fulgt ud af byen med vink og dyt:-)
Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra nord til syd! Smukkeste sejltur ever...