Honeymoon, Mauritius - Part 1

Honeymoon, Mauritius – Part 2

Nord på øen ligger vores hotel nummer 2 – Le Meridien. Hotellet er skønt, stort og værelserne er også pænt store. Vi kunne dog bedre lide vores gamle hotel da det var som om de havde fået det gjort mere hyggeligt. Maden og restauranterne generelt er dog bedre her og det er lidt sjovt at prøve et all inklusive koncept – det har vi nemlig her. Det er ret fedt at man bare kan bestille en 3. retters menu til frokost, snacks på stranden hvis man er sulten og alle de drinks, øl, vin osv. du kunne ønske dig. Hvad vi dog også har fundet ud af er, at det virkeligt indbyder til, at man spiser og drikker mere end man måske har lyst til bare fordi det er “gratis”, så ja vi ved ikke helt om vi er for eller imod – vi nyder det i hvert fald bare nu:)!

7

18

Vi bookede en katamaran tur til Gabriel Island – det var en virkelig god tur! Vi gav 350DKK per person og alt mad, drikke og retur transport til Grand Baie var inkluderet i prisen. Vi blev hentet på hotellet kl. 8 om morgenen og kørte mod Grande Baie. Vi var ca. 30 i alt der skulle ombord og umiddelbart virkede det ikke af mange da båden var ret stor og man kunne sidde både ude og inde.

20

Vi sejlede ud mod Gabriel Island som ca. ligger 16 km. fra Mauritius. Vi sejlede forbi et par andre flotte små øer undervejs derud og Mauritius fastland er bare virkeligt smukt set fra vandsiden! Det tog ca. 1.5 time at sejle derud og der var en del andre katamaraner derude allerede da vi kom.

19

Man kunne blive på båden og sole sig hvis man ville, men man kunne også blive sejlet over til selve paradis øen og det skulle vi selvfølgelig:)! Vi lå på stranden og nød sol og vand derovre i et par timer inden vi blev hentet tilbage til båden for at få frokost og deres sædvanlige rom punch:) Det smagte super godt. Man kunne også snorkle rundt om bådende og der var super mange fine fisk at se på. Vandet og sandet her var helt vildt flot og der blev taget virkeligt mange billeder her!! Efter et par timer i solen kunne vi mærke at den seriøst begyndte at brænde og til trods for faktor 50 var det to røde krebs der kom hjem til hotellet – UPS!

12

Vi har fået en yndlingsrestaurant på hotellet – La Faya. Den ligger ret langt fra hotellet og helt ude til vandet og jeg ved ikke om andre ikke ved at den eksisterer eller er for dovne? For vi har spist virkeligt mange måltider her og kan altid få bord:) Heldigt! Torben flottede sig en dag og tilkøbte en australsk steak – han kom i madhimmelen og den var da også helt ekstrem mør! Vi fik en lækker flaske Zinfandel til, som mindede meget om vores bryllupsvin så det var virkeligt skønt:)!

Idag har vi været til galopløb inde i Port Louis – det var SÅÅÅÅ fedt! Vi kørte hjemmefra efter morgenmaden og parkerede ved Waterfront i Port Louis som er sådan et shopping kompleks  med masser af restauranter, butikker og hæng ud steder. Port Louis er en mærkelig by! Ikke super meget at se på og en kæmpe sammensurium af afrika, gadehandlere, asien, McD, busser i farvestrålende farver, herreløse hunde og ikke mindst deres højtelskede galopbane. Galopbanen her i byen er over 200 år gammel og rent faktisk verdens 2. ældste galopbane – så det var lidt vildt. Vi havde set nogle vanvittigt dyre ture hjemmefra hvor man kunne komme i en VIP lounge med mad og drikke, men det kostede lige 1500DKK per person så vi tænkte vi ville klare det selv i stedet! Vi gik fra waterfront til race course banen og det var meget let at finde. Vi blev dog lidt forvirrede over selve konceptet da man normalt ikke kan køre ind i selve ringen i sin bil og vade rundt – men det kunne man altså her! Og egentligt meget smart at udnytte pladsen i en ret så lille hovedstad. Vi købte indgangsbillet til 35DKK for Torben – piger var gratis:) Fedt! Vi gik til en lille snack kiosk hos en lokal sød mand og købte samosas, Cola og Vand for 15 DKK – pænt billigt! Derefter gik vi over mod tribunerne og prøvede at finde ud af hvor vi kunne sidde. Inden længe kom der en lokal ansat på galopbanen som tog os med helt øverst og satte os ind i en “turist VIP lounge” – først var vi lidt skeptiske, men det viste sig at være helt uberettiget! Vi sad deroppe hele dagen og havde den fedeste dag!

hest

Vi spillede på alle de forskellige løb, vandt dog ikke det store men det gjorde det så meget sjovere at være der og gå op i løbene på den måde. Jeg læste et rejsetip engang fra en mand, som anbefalede, at hvis man ville opleve den rigtige lokal befolkning i et givent land skulle man blot tage til et hestevæddeløb. Og hold fast hvor havde han ret – det var simpelthen sådan en god dag. Alle vi mødte var søde og hjælpsomme og det var en kanon god oplevelse! 🙂

Så er det dsv. dagen hvor vi skal hjem! Ikke lige det man gider efter en fantastisk bryllupsrejse:)

22

Vi tjekkede ud fra hotellet med alt vores baggage og læssede det ind i vores lille dyt og kørte ned sydpå mod lufthavnen og mod andre kyststrækninger vi endnu ikke havde set. Vi skulle først flyve kl. 20.30 og efter udtjekning kl. 12 havde vi en del timer til rådighed. Vi kørte rundt langs kysten og ledte efter et lille frokoststed – det fandt vi i en smuk badeby “Blue Baye” hvor vi fik fried noodles og fried rice i en lille lokal biks til 15DKK per person – crazy billigt! Vi kørte videre rundt og faldt over den mest fantastiske bugt med helt krystalklart blåt vand. Jeg tror aldrig jeg nogensinde har haft så meget lyst til at hoppe i som jeg havde der – men tanken om en 24 timers hjemrejse med indtørret saltvand på kroppen fik os på andre tanker. Hvis vi nogensinde skal tilbage dertil, skal vi så meget bo lige der! Der lå nemlig et total idyllisk hotel ved siden af! Vi kørte lidt længere op langs kysten og kørte forbi en flok aber – første gang vi havde set andre dyr end fugle, katte og hunde så det var lidt sjovt!

Det gik super med at tjekke ind og inden hjemturen sad vi i en super fed lounge som Torben havde et kort til. Vi drak et par glas rødvin inden vi gik ombord på Air France og hjemturen tog ca. 12 timer. Mauritius har været en kæmpe oplevelse og det er virkeligt en fed destination som man kan komme forholdsvis hurtigt til og fra – det bedste af det hele er den ikke eksisterende tidsforskel:)!!

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honeymoon, Mauritius - Part 1