Japan rundtur - Fra Osaka til Tokyo

Japan for foodies!

Japan er et mad mekka uden lige. Her er fisk, kager, mærkelige drikkevarer, grøn the, sushi, sticks, nudler, omelletter og ikke mindst tofu i alle afskygninger! Her kan du virkeligt få afprøvet din modighed ifb. mærkelige retter men også blive vældigt positivt overrasket over små lokale delikatesser.

I Hiroshima prøvede jeg for første gang at spise Okonomiyaki. Det består af en tynd pandekage som hele tiden ligger på grillen, ovenpå puttes der hvidkål, bønnespirer, bacon, rejer, Udon nudler og et spejlæg på toppen – det lyder bizart men det smagte mega godt:) Det var rigtigt sjovt at være der, da vi sad rundt om den helt enorme pande/stegeflade som kokken lavede det på og faktisk spiste vi også af kanten på panden! Det var helt sikkert et sted jeg aldrig havde fundet selv, eller kastet mig ud i selv – Her er der intet på Engelsk dsv og det lå på 6. sal oven på et gambling center uden et eneste skilt udenfor omkring mad:)!

6 7 8

På mange små onsens eller guesthouses er aftensmaden med i værelsesprisen og på værelset hænger der et klassisk japansk sæt med en skjorte/bukser og en kimono til at trække udover. Dette sæt forventes det at du trækker i til middagen:)! Her ved Mt. Fuji i Odawara fik vi helt vildt mange retter, de blev bare ved med at komme ind. Der var f.eks. en hel lille fisk som var skåret ud som sashimi og serveret på dens ben imellem hoved og hale:) Lidt weird, men meget frisk sashimi må man sige. Vi fik også ål og Abelone, smagte vildt godt:)!

38

 

37

Da vi var på Miyajima island var der rigtigt mange små specialbutikker og små mad vogne som solgte hver deres specialitet.

19

Japanere har en virkelig sød tand, og der er hele tiden en kage eller noget andet sødt vi lige skal smage. Specialiteten på den her ø er en stjernekage med enten noget sødt bønnestads indeni eller med vanillie creme – lige for at afslutte kaloriebomben bliver de dyppet i noget dej inden servering og stegt i friture. Mums:)!

18

Hvis du er til østers var dette også en fed oplevelse. Østersene er frisk fangede ude rundt om øen og her står en mand og griller dem over ekstrem varme – spist med lidt frisk citron til. Delicious:)

20

Vi tog tilbage til Hiroshima og spiste inde på en mega god restaurant, maden er helt klart billigere end jeg havde regnet med her i Japan. Igår var jeg ikke lige så grundig med hvad jeg bestilte – tog kun ud fra billederne da de ikke havde menu kort på Engelsk og jeg så 5 sticks der så rigtigt gode ud;) Da jeg fik dem kunne jeg godt se hvad 2 af dem var, de resterende 3 så mig lidt udefinerbare ud. Fandt så ud af at det var lever, “chicken tale” (hvad det så end er? Konsistensen var ret blævret og klam) og den sidste var bare generel indvolde blandet:) Mmmmm. Jeg spiste de 2 semi normale sticks og gav resten videre til fyrene fra Belgien som spiser alt og vil prøve alt:)

21

Da vi ankom til Kyoto gik vi efter vores Geisha jagt til et lille lækkert lokalt sted, hvor vi fik hot pot. Man får en varm skål med suppe under et gas blus, en tallerken med forskellige salater og en tallerken med kød og fisk.

28

Så er det meningen at man putter grøntsager og kød ned i suppen og det koger færdigt dernede, derefter tager du det op i din lille skål og spiser det – Mmmm det smagte mega godt!!:) De tørrede fisk var det også meningen at man skulle komme i suppen – der var dog ikke så meget afsætning i dem som af det andet på fadene;)

29


27

Udover alt dette lækre mad så har hele Japan også de sjoveste automater med varme og kolde drikkevarer. De står seriøst på HVERT et gadehjørne og så er det bare om at kaste sig ud i det og vælge dem der ser lækrest ud. En ting er sikkert, du forstår intet af hvad der er i for alt står med tegn:)

ven

ven1

Japan er for fedt og jeg glæder mig til at besøge det igen – det er noget helt andet end resten af Asien jeg har været vant til:)

Jeg håber du vil hjælpe mig med at vinde Danmarks bedste rejseblog konkurrencen – du kan hjælpe mig på vej her🙂 Det tager 1 sekund:)

 

KH Maj

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Japan rundtur - Fra Osaka til Tokyo