Magiske Uluru. Et sted der bare SKAL opleves!

Kata Tjuta – Uluru’s enorme lillesøster

Kata Tjuta – The Olgas

img_20161116_075222

Kata Tjuta, som tidligere er kendt som The Olgas er 36 bjergklumper ca. 30 KM fra Uluru. De er et imponerende syn fra oven, fra siden og fra afstand. Det er faktisk ligegyldigt hvorfra du ser dem, de er bare pæne og imponerende. De har præcist som Uluru en sindssyg farvetransformation alt efter hvordan solen står på himmelen.

img_20161117_130909

Det er virkelig fascinerende hvordan 2 så enorme naturfænomener er opstået med så kort afstand og så forskellige de er. Materialerne Uluru og Kata Tjuta er lavet af er helt forskellige og teksturen og udseendet er også helt forskelligt.

Fra oven – den eneste måde at se alle 36 bjergklumper

 

På vores flyvetur over Uluru fløj vi efterfølgende hen til Kata Tjuta. Dette er ligeledes et helligt og meget spirituelt sted for aboriginerne og der er derfor kun meget begrænset åbent for offentligheden. De bruger stedet til rituelle begivenheder, kun for Anangu mændene. Den eneste måde du kan se alle 36 bjerge på er enten fra afstand eller ved at flyve over dem. Det er forbudt at bruge en drone i hele nationalparken, man må dog (endnu) godt flyve hen over stedet.

20161116_061630

Det højeste bjerg er Mt Olga og det er 548M højt, dvs. 200 meter højere end Uluru. Det er et imponerende syn og flyveturen er virkelig anbefalelsesværdig! Vi gav 230$ per person, ca. 1200kr og det var klart pengene værd. Man kan også flyve i helikopter, men det er både dyrere og du får mindre tid i luften så jeg synes flyveturen var helt perfekt:)

20161116_061446

Kata Tjuta ligger ca. 50KM fra Yulara, så hvis du vil herud for at se sol op eller nedgang, skal du en del tidligere afsted end til Uluru. Vi var herude en dag til solnedgang, men solen udeblev dsv. så har ikke nogen imponerende billeder at flashe:)!

Valley Of The Winds – hike på 7.4KM

Der er 2 mulige hikes ved Kata Tjuta og vi tog selvfølgelig den længste på 7.4KM. Man har mulighed for at gå mindre kilometer ved blot at vende om ved forskellige lookouts, men jeg vil virkelig anbefale at tage det fulde loop da ruten er meget forskellig hele vejen rundt.

Her har du mulighed for at komme helt tæt på og endda gå ovenpå nogen af bjergene og der er en helt særlig fornemmelse herinde i blandt kæmpe store brune flødebolle lignende bjergklumper.

img_20161117_184826

Gåturene herinde er meget anderledes og hårdere end ved Uluru. Uluru er helt fladt, Kata Tjuta går op og ned, der er løse sten overalt og herinde skal du virkelig have gode sko på du kan stå godt fast i. Ikke noget med flipflops eller løse sandaler!

Når der er udsigt til over 36 grader, så lukker selve hike indgangen kl. 11 – så start tidligt, det betaler sig. Solen er hård fra morgenstunden og kl. 8 er der allerede 25 grader. Medbring vand og snacks og heldigvis er der her også vandstationer et par steder på ruten.

20161117_102847

Der er så pænt at det er svært ikke at gå rundt og tage billeder konstant. Landskabet og formationerne er simpelthen så specielle og anderledes og denne gåtur sammen med Uluru er virkelig anbefalelsesværdige. Man får set områderne på en meget mere personlig måde end ved blot at stå udenfor og tage billeder. Parkpasset gælder også her ved Kata Tjuta.

20161117_104409

Der er smukke blomster og frodige træer og det overrasker mig gang på gang at der kan være Så frodigt herinde i den lettere varme og tørre Outback. Det gør ikke mindst billederne meget smukkere end hvis der var helt tørt. Vi gik de 7.4KM på 2timer og et kvarter uden andet end billede pauser og det var pænt hårdt fordi det går så meget op og ned og fordi temperaturen stod på 35 grader inden vi var færdige. Heldigvis holdte en lille sky trit med solen ca 3 kvarter, aldrig har jeg været så glad for en sky som der – haha!

20161117_081122

Lizards! Kæmpe store og tini mini

På vores Uluru tur så vi intet dyreliv – på Valley of the Winds så vi heller ikknoget gik vi lige og snakkede om?? Lige INDTIL vi kiggede frem på stien og så en GIGANT lizard! Dagen inden havde vi kigget i en brochure vi havde fået udleveret med en masse info om stederne og også en del billeder af dyr man kunne støde på. Her havde vi set at lige netop denne lizard kunne blive op til 2m lang.

20161117_090929

20161117_091139

Vi havde dsv. ikke lige fået læst grundigt nok om den var farlig eller ej, så jeg fik seriøst hjertebanken! Der findes kun en større lizard i verden end denne og det er komodo varanen fra Indonesien. En komodo varan har så mange bakterier i munden at de kan dræbe dig så let som ingenting – det var det jeg havde i mit baghoved da den spankulerede på stienJ Denne lizard hedder Perentie og er super flot. Creme farvet med gul/grønlige prikker over hele kroppen og lige her fortrød vi at vi havde ladet spejlrefleks kameraet blive i bilen. Det er en evig diskussion om vi skal tage det med eller ej – min nye Samsung telefon tager virkelig gode landsskabsbilleder, men dyrebilleder skal man bare bruge et spejlrefleks med zoom linse på. Så i må nøjes med mobilbillederne dsv.

Vi gik en stor bue uden om den og alt gik fint. Vi læste bagefter at den heldigvis lader mennesker være:)

20161117_105019

Torben spottede en mini lizard som lå på en sten og solede sig. Den var på størrelse med en 5’er og det var et held at vi ikke bare gik forbi den!

20161117_092620

Dune view area – Kata Tjuta fra afstand

Ca. 20KM inden selve Kata Tjuta er der lavet et lookout hvor man står oppe på toppen af en sandbunke og har rigtig god udsigt over stenene. Herfra kan man være heldig til solopgang at få den røde farve på Kata Tjuta og når du så vender dig om får du Ulurus siluette 🙂

img_20161117_130909

Nu er vores Outback eventyr slut og vi vender snuden tilbage mod Sydkysten:)

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Magiske Uluru. Et sted der bare SKAL opleves!