Den bedste nytårs aften ever! Fra champagne sabel til gourmetmad fra Ricky's køkken

Lady Elliot Island Eco Resort

Vi var blevet anbefalet at besøge Lady Elliot Island af nogle andre venner fra rejsebranchen. Paradis lå 100 km fra Hervey Bay skulle det vise sig. Lady Elliot Island er den første ø aller sydligst på Great Barrier Reef og det tager ca. 40 min at flyve dertil i små søde propelfly. Vi var 12 mand ombord og fløj afsted tidligt om morgenen.

1På øen er der kun dette ene resort og det er resortet, der står for at booke dine flybilletter herud.

2014-01-06 07.25.33Der er afgange 2 gange om dagen og det er en super fin flyvetur. Piloten sørger for at alle får set øen oppefra og han flyver lige en ekstra gang rundt om øen, hvis udsigten skulle være gået næsen forbi på nogen;)!

44


Øen er så fin og ligner næsten en luftballon fra oven, striben i midten er landingsbanen:) Her lander og letter flyene på græs imens der er sindssygt mange fugle der flyver rundt.

Vi var på øen i 3 dage og øv, hvor kunne vi godt have brugt nogle flere dage her. Alt fra personalet, værelset, maden, snorkelingen, marinedyrelivet, strandene osv. var fuldstændigt fantastisk. Da vi ankom til øen blev vi taget godt imod og fik en rundvisning med det samme.

2014-01-06 11.01.48

Her er pænt stort! Rent faktisk er Lady Elliot den eneste koralø på revet med egen landingsbanen – ret sejt:)

3

Øen tager ca. 45 min at gå rundt – det vælter rundt med dyr på land og under vand. I Januar da vi var der er det både ruge/udklække sæson for skildpadderne og en HEL masse fugle. Der er fugle overalt! De kan godt virke lidt skræmmende til tider, men det er jo fordi de vil beskytte deres æg eller helt små fugle unger. Har du fugle-fobi er dette ikke stedet for dig, men er du derimod ornitolog er dette lige stedet for dig:D!

2014-01-07 10.09.43 2014-01-07 09.10.03

Vores værelse lå perfekt, lidt væk fra vandet men med fantastisk udsigt over vandet. Jeg elsker bare ø livet – det går stort set kun ud på at spise, snorkle og hygge sig:) Lige da vi ankom gik Torben igang med at tage et “Discover scuba dive” kursus. Han fik en times teori, en times pool træning og skulle derefter ud på hans første dyk. Vi sejlede ud sammen og jeg dykkede med de mere trænede. Han klarede det uden problemer og det var super fedt. Jeg havde håbet på at se Manta Rays på dykket, det skete dsv. ikke for mig, men heldigvis for Torben. Seriøst fedt sted her, hvor ser man lige normalt Mantas på sit første dyk:) Vi så en Leopard shark og en hel masse skildpadder, så det var også fedt.

12

11
Vi fik snorklet en hel del på turen og begge dage så vi en Manta vi havde for os selv. Det var en sygt fed oplevelse, slet ikke til at få hænderne ned over igen! Det er godt nok også få steder i verden du kan tage din snorkel på og smutte ud for at snorkle og så lige støde ind i Mantas, hajer, skildpadder, rokker osv:) True paradise. Rent faktisk er Lady Elliot et af de steder i verden med allerflest Manta Rays og der kommer biologer fra hele verden for at studere det unikke dyreliv. Mange TV optagelser er ligeledes herfra.

2014-01-07 14.38.10

15
Som jeg nævnte før er det også turtle nesting season, dvs. skildpadderne kommer op i løbet af natten og lægger æg inden de smutter tilbage i vandet. Det er en virkelig hård process som kan tage op til 4-5 timer for hver skildpadde og de bliver seriøst udmattede bagefter!

9

Igår stod vi op kl. 4.45 for at se om der var solopgang at se, der var dsv. meget overskyet men istedet så vi 3 kæmpe skildpadder. Lige i afslutningen af deres æg process, hvor de dækker dem godt til under sandet inden de smutter ned i vandet igen. De stakkels skildpadder var dem der havde taget hele natten om det så de så simpelthen så mega trætte ud. De kunne slet ikke overskue turen på de 30 meter ned til vandet igen. Det var mega fedt at se og hvor var vi heldige at de var lidt langsomme om at blive færdige så vi så dem på stranden glide nud i vandet.

10De går vildt meget op i at man ikke må forstyrre skildpadderne imens de lægger æg, man må ikke fotografere med blitz, man må ikke gå foran dem, røre dem osv. De holdte et skildpadde oplæg hver aften for ny ankomne og det synes jeg var rigtigt fint da det ikke ligger til alle at holde en naturlig afstand.

De sætter endda skilte op de steder, hvor de ved skildpadderne har lagt æg – så ved de selvfølgelig også hvor de skal kigge efter ungerne et par måneder efter:)

8

Maden på Lady Elliot er rigtig fin, der var buffet morgen, middag og aften – men det var lige til at holde ud når man spiste med denne udsigt:)!

6

Øen har et af Australiens ældste fyrtårne. Sjovt at tænke på at der for så mange år siden er blevet bygget et fyrtårn herude midt i ingenting så skibe havde noget at pejle udenom:)!

7

Det var mega trist at skulle forlade LEI – heldigvis fløj piloten lige en ekstra omgang rundt om øen på tilbagevejen også, men dette er virkeligt et sted vi drømmer om at komme tilbage til igen. Her er virkeligt et unikt dyreliv og det er ikke noget man bare lige normalt støder på:) Go there before its too late!

 

Kh Maj

 

 

2 kommentarer

 • Rikke

  Wow hvor ser det bare unikt og lækkert ud!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Det er SÅÅÅÅ lækkert:)! Det må i besøge engang når lillepigen bliver stor:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste nytårs aften ever! Fra champagne sabel til gourmetmad fra Ricky's køkken