Island - En kæmpe oplevelse, kun 3 timer fra DK!

Madagascar, det vildeste sted på jorden! Part 1

Madagascar er et af de steder i verden som står allerklarest i min erindring. Denne tur var noget helt specielt, alle mine billeder er jeg ekseptionelt glade for og oplevelserne var så ekstreme, at jeg virkeligt snart bliver nød til at tage hertil igen.

Mange drømmer om at tage hertil efter at have set animationsfilmen Madagascar, men har ikke rigtigt noget begreb om, hvordan det egentligt er at rejse rundt her. Jeg vil aldrig anbefale at tage hertil uden at have en tur planlagt hjemmefra. Det er klart det land jeg nogensinde har været i, hvor det var allersværest at klare sig på egen hånd medmindre du snakker flydende fransk og har UANEDE mængder af tid!! Infrastrukturen er nærmest ikke eksisterende, de har 1 togbane i hele landet (som er ligeså stort som Sverige) og andet offentlig transport er der stort set ikke noget af. Vi brugte Ramartour til at skræddersy vores tur, de har bare styr på det hele og er virkeligt søde og proffesionelle og priserne er meget rimelige. Jeg har gemt dagbøger fra alle mine rejser og her får i Madagascar som jeg oplevede det i 2012:)

Turen til Antananarivo er pænt lang når man flyver med Kenya Airways via London og Nairobi, men tidsforskellen er derimod super lækker og er på kun 1 eller 2 timer alt efter om man er på sommer eller vintertid:)

Efter en sygt langsom visum proces, bagageuddeling og penge veksling kørte vi mod Tana som hovedstaden bliver kaldt da Antananarivo er lidt svært at udtale!! Vi stoppede undervejs og spiste aftensmad med super god udsigt over bjergene med en perfekt solnedgang i baggrunden – maden er indtil videre super god, lidt godt har fransk mændene efterladt!!:) Madagascar er en virkelig mærkelig sammenblanding! Et mix af Afrika og Asien – her er meget asiatisk samtidigt med at folkene ser afrikanske ud – og folk sælger ting på gaden som om vi var i Bangkok – det er ret bizart:)

9

De første par dage blev vi i Tana og var bl.a. på denne rundtur omkring i byen. Her står vi på et højt udsigtspunkt og får et godt overblik over byen. Man får hurtigt set hvad der er at se og det er bestemt ikke hovedstaden man husker Madagascar for. Lidt fancy ville de dog gerne være med deres eget byskilt ligesom i Hollywood:)!

8

Efter Tana kørte vi videre sydpå mod Antsiraraka – en lille flække for enden af Belo – Tsiribihina floden.

Vi skal afsted på en 3 dages kanotur på floden, som skulle vise sig at blive helt vildt fedt! Vi så ikke en eneste turist på de 3 dage til trods for, at dette skulle være en af Madagascars highlights:) Sådan har det generelt været på hele turen, at man højst ser et par andre turister, men det er så sjældent at det sker så du har det vitterligt helt for dig selv:) Det kan os rejsegale mennesker jo godt lide;)

20

Vi startede ude i Miandrivazo – en lille by 2 dages kørsel fra Tana. Det var et mega kaos da vi skulle afsted ned i de smalle kanoer – der var bare små børn overalt som ville have slik og der var lidt problemer med at vi kunne være der. Det gik dog og afsted sejlede vi. Vi sad 3-4 mand i bådene + en der styrede foran og bagpå.

Undervejs fløj der de smukkeste fugle rundt, lemurerne sprang i træerne og kamæleonerne sad i de buske vi sejlede forbi – total idyllisk:)!

22 21

Vi stoppede op på forskellige sandbanker for at slå lejr – teltene kom op og da solen først gik ned kiggede den ene stjerne efter den anden frem, det var bare helt vildt smukt! Kano mændene lavede mad over bål til os, det var vildt fedt at sidde udenfor og spise frisklavet bålmad:)

mad

Morgenerne var de flotteste og at stå ud af sit telt imens solen er ved at stå op var SÅ flot. Her kom arbejdene kvinder og mænd forbi og der var mange nysgerrige blikke fra de lokale. De lignede ikke nogen der var vant til at se lyshårede i deres område, men alligevel var de super søde:)

24 25 27 26

På dag 2 sejlede vi forbi et vandfald som vi holdt frokost stop ved – vi havde også dette fantastiske sted fuldstændigt for os selv så her svømmede vi rundt i et par timer:)!

vand

Vi mødte en død krokodille undervejs som var blevet fanget i en fælde (for at de kan sælge skindet, fortalte guiden) Den lignede seriøst et badedyr, der var lige på nippet til at eksplodere – den lugtede også pænt råddent!!!

krok

23

Da vi var ved vejs ende af floden stoppede vi op ved et meget lille samfund for at spise frokost – det endte med at en af damerne fik spottet mit lyse hår og synes da det hele skulle flettes – så det blev jeg, til ret stor underholdning for alle børnene! 😉 Det var så knap så sjovt de efterfølgende dage da jeg fik mega udslæt i hovedbunden efter at jeg pillede fletningerne op og ja, jeg ved ikke om deres kam havde været lettere beskidt eller hvad der gjorde udslaget:)

28 29

Efter bådturen trækker vi længere nordvest på. Vi skal op med Tsingy:)!!

Stay tuned for more,

Kh Maj

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Island - En kæmpe oplevelse, kun 3 timer fra DK!