Madagascar, endnu mere wildlife og fantastisk natur! Part II

Madagascar, lemurer overalt! Part III

Efter en lidt nederen flyvetur tilbage til Tana kom vi endeligt tilbage til dejlige Meva:) Det føles lidt som at komme hjem igen da her er rigtige senge, dyner, varmt vand og nice morgenmad:)!! Ejeren af Ramartours og hans Hollandske kone har bygget dette store “slot” i udkanten af Tana og det er et super fint sted:)!

meva

Vi skulle ud på en cykeltur i højlandet samt besøge nogle forskellige børnehjem – det var bare helt vildt fedt!!

Vi pakkede mountainbikes op på bilen og gik ellers afsted ud af byen på gå ben. Vi kom forbi et lokal marked, hvor jeg købte peber, chili osv – lidt sjovt at tage det med hjem. Her er også mange andre typiske “butikker”, så som slagtere osv. som jo ikke lige håndterer kød som vi ville have gjort det derhjemme:)

18 16

Efter markedet tog vi en lokal Taxi Brousse som er deres svar på en minibus med EKSTREMT mange folk indeni! Det er fuldstændigt sindssygt så mange folk der er i en bus og det var et ret stort projekt at få 12 mand stuvet ind i en bus, der var fyldt i forvejen:)!! Det var en ret sjov oplevelse og bekræftede mig i at det IKKE er sjovt at rejse rundt på egen hånd med lokal transport på Madagascar – her er komfort ikke eksisterende og en tidsplan kører de heller ikke efter! Vi endte ude på et børnehjem som hedder Akany Avoko – et virkeligt fedt sted, hvor de hjælper gadebørn og socialt udsatte med skolegang, mad og et bedre liv. Der var godt nok ekstremt mange søde børn og forelskede mig i en lille purk, der hedder Mora – så cute, ham ville jeg gerne have haft med hjem:) <3

børne

Efter oplevelsen på børnehjemmet cyklede vi ud i det blå – forbi markeder, lokale som synes det var ret sjovt der kom en flok hvide cyklende, flotte landskaber, køer osv. Det gik pænt meget op og ned og det endte med at turen blev noget hårdere end hvad jeg regnede med, så stængerne var ret ømme dagen derpå da vi igen skulle op på cyklerne!!

38 39

Vi overnattede i telt ude ved Jonahs nye hus, som er ved at blive bygget. Dagen efter fik vi besteget et bjerg, mødt en bedstemor i den lokale landsby, set skolen, kirken osv – virkeligt fedt at se et lille lokal samfund som fungerede så godt men som alligevel er så fattigt. Folk har vitterligt ikke noget hernede og bor i huse lavet af en blanding af ler og ko lort! Børnene er super søde og meget interesserede i at interagere. Kameraer især er super spændende og konceptet med en selfie fik jeg afprøvet til stor forundring:)
15

Her bor familierne og efterlader bare alle børnene alene hjemme når de selv er ude at arbejde, lidt vildt – life is tough!

10 11 12 13 14

 

Efter spændende besøg her ude på landet gik turen sydpå mod Andasibe Nationalpark.

Vel ankommet til Andasibe, som er en lille hyggelig by i nærheden af Andasibe National Park bor vi et vildt hyggeligt sted – Grace Lodge. Dsv. er vejret bare lidt shaky, men ok – det er jo ikke for sjov at det hedder en regnskov;)

Første aften var vi ude på night walk med lommelygter – vi spottede verdens mindste lemur – en Mouse lemur på kun 40 cm – f*** den var sød!! Den er bare total lille, vejer 40 gram og ser vildt sød ud!! Vi så også en masse andre lemurer, som er meget mere aktive om natten end om dagen. Det var dog umuligt at tage billeder om natten da vi ikke måtte bruge blitzen, så her kommer lidt lemurer i dagslys istedet:)

7

Vi fik også set en masse søde kamæleoner, især mange baby kamæleoner som var ret små men meget farvestrålende.

44 43 42 45

Leaf Geckoer så vi også. Vildt så kamuflerede de er, det ligner jo vitterligt et blad:)

Dagen efter startede ud med en ca. 4 timers gå tur i Andasibe NP – det regnede helt vildt i starten så tænkte lidt – øv det her bliver en nederen dag, men jeg tog da fuldstændigt fejl! Efter ca 20 min. spottede guiderne en flok Diamond Sifakas – som er en vildt flot lemur type – de sprang rundt lige over os så fik taget en masse gode billeder! Dette fik vi meget tid til at gå med!

Vi gik videre på jagt efter dagens højdepunkt – Indri Indrien, som er verdens største lemur og som mere minder om en lille panda:) Vi så en hel familie og vi kom virkeligt tæt på i forhold til hvad man plejer at komme.

46

Vi var så heldige at 2 af dem kravlede ned på jorden for at spise lidt jord, for så 2 min. efter at kravle op igen. Vores guide havde aldrig set dem nede på jorden til trods for han har været der mange gange. Lemurerne kravler ned på jorden et par gange om måneden for at få neutraliseret maven, hvis de skulle have spist nogle giftige blade – ret smart.

Dagen sluttede af med en tur til “lemur island” som er en meget lille ø med ca. 10 halv tamme lemurer. Vi kom derover og var forelskede ved første blik på de søde små kræ som ville gøre alt for at få en banan:) De er mega bløde og var meget tillidsfulde og de sprang rundt på vores rygge og kravlede rundt på vores hoveder osv. Jeg vil have en lemur med hjem TAK! Det er seriøst mit nye yndlingsdyr, thats for sure!!

47 48

IMG_6505

233

Turen er dsv. ved at være slut, men jeg håber meget at jeg kan komme hertil en anden gang og jeg vil virkeligt anbefale alle der elsker dyr og unikke natur oplevelser at tage hertil! Det er fantastisk!!

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madagascar, endnu mere wildlife og fantastisk natur! Part II