Water villa - Centara Ras Fushi

Marinelivet fejler ikke noget her :)

Udsigten fra vores hytte indbyder virkeligt til, at man smutter ned af trappen og udforsker, hvad der gemmer sig under havets overflade.

image

Når man sidder og betragter havet herfra ser man hele tiden masser af farvestrålende fisk, der svømmer rundt forneden af trappen og mange gange om dagen kan vi se fisk der springer op af vandet i horisonten. Det er mindre fisk, der prøver at undslippe større jagt fisk f.eks. som tun eller jackfish, der er ude for at finde føde.

image

Fejlagtigt havde jeg troet at snorklingen her ville være lidt halv kedelig og uden de større overraskelser. Her tog vi fejl skal det siges! Hold nu fast hvor har vi bare set mange fede ting her. Vi var ellers lidt mætte efter syv dage med snorkeling flere gange om dagen på båden, men appetitten på undervandslivet er i den grad tilbage 🙂
Der er fisk i stimevis her og de samler sig ofte i kæmpe flokke på revet som er virkeligt flotte at observere.

image

image

image

image

Vi har set hajer, rokker, muræner, butterflyfish, triggerfish, papegøje fisk og vildt mange andre fisk jeg ikke aner hvad hedder. Der er fisk overalt og snorklingen er vanvittigt god.

Det er meget praktisk at have egen nedgang til vandet fra sit værelse. Vi hopper blot i snorkeltøjet så snart vi har lyst og vælter os derefter rundt i et gigantisk akvarie med de mest farvestrålende og eksotiske fisk uanset, hvilken vej man kigger.

Butterflyfish:
image

image

Sø stjerner:
image
image

Jelly fish, som her er helt ufarlig og uden brændende tråde:) :
image

Lille mærkelig søhest/søslange vi ikke aner hvad hedder :
image

Man er meget koncentreret når man snorkler og ville gerne have haft øjne hele vejen rundt så man ikke går glip af noget. Af og til dukker der bare noget op i overfladen som denne giant pufferfish – normalt er pufferfish meget mindre (denne var ca. 80cm lang, normalt er de 20-30cm) og normalt er pufferfish vanvittigt nervøse og svømmer væk så snart de ser dig. Denne gigant var slet ikke bange og vi svømmede lige ved siden af den i vældigt lang tid:
image

Genert pufferfish:

image

Det der klart fascinerer os mest er når der dukker nogle større dyr op! Det er ikke altid let at kommunikere under vand men kommer der en haj eller en stor rokke svømmende skal man nok sørge for at få fat i hinanden så vi begge får det set. DER ER EN HAJ, EN HAAAAAAAAAAJ er der blevet råbt pænt mange gange på denne tur og det er lige spændende hver gang. Vi havde slet ikke forventet at se nogen hajer heromkring resortet, men der tog vi altså fejl. Igår så vi denne fine black tipped reef shark som nok ca var 1,5 meter:
image

Rokker er også noget, der får os op i det helt høje gear. To dage i træk har vi set den samme søde spotted eagle ray, som kommer ind på det lave vand for at spise af korallerne og bagefter forsvinder ud i det enorme blå ocean når den er mæt.
image
image

Her er en lille video af rokken :

Vi har to dage tilbage på øen og vi skal helt sikkert ud at snorkle noget mere i løbet af de næste par dage. Vi håber på at se endnu flere hajer og endnu flere små søde rokker 🙂

Ser det ikke fedt ud??

Hej hej fra Maldiverne og 29 grader.

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Water villa - Centara Ras Fushi