Dubai, perfekt til en miniferie eller som stopover i varmen:)

Middag på toppen af Østerbro, Restaurant Stedsans

Hvis du drømmer om en anderledes spiseoplevelse er Stedsans stedét! Her sidder du på toppen af Østerbro med udsigt til den lækreste køkkenhave og middagen bliver indtaget i et stort drivhus ved lange borde og bænke:)

Stedet har afsluttet årets sidste seating 31/10, så tænkte det snart var på tide at fortælle om vores gode oplevelse fra Maj måned. Foråret var en skøn årstid at besøge stedsans på, alt var grønt, friskt, sprødt, velsmagende og vejret var perfekt! Så hold øje med deres hjemmeside næste forår og tilmeld jer f.eks. deres nyhedsbrev her så får man besked først når de sætter nye borde i salg. De åbner typisk op for 1 måned af gangen som normalt bliver udsolgt på ingen tid.

Man starter med at gå op af en stejl vindeltrappe fra gadeplan og derefter er du oppe på taget af en stor bygning med en 600kvm køkkenhave. Det er lidt svært at forestille sig man står på taget midt inde i byen, for det ligner enhver anden (men virkelig flot) køkkenhave og tanken om at udnytte tagene til noget fornuftigt er jeg virkeligt tilhænger af. Samtidigt har du en fantastisk udsigt over alle Østerbros tage og man har vitterligt følelsen af at være langt ude på landet og ikke inde midt i byen.

1

Alt er super afslappet på Stedsans og ved ankomst stod der blot en flaske bobler og lå nogle glas og så kunne vi ellers selv skænke et glas hvis vi havde lyst:)

8

Man sidder ved lange borde i drivhuset og man sidder tæt! Så det skal man være indstillet på og alt maden bliver serveret på dele fade. Der er 2 seatings man kan vælge imellem, enten den tidlige eller sene. Vi var afsted på første seating, men skulle jeg derind en anden gang ville jeg vælge den sene. Det er bare mere afslappet uden en bagkant, når det så er sagt måtte vi gerne sætte os udenfor eller gå rundt i haven selvom de nye gæster til næste hold begyndte at ankomme:)

2

Dette var aftenens menu:

3

Vi købte en flaske vin til maden, en lækker Nebbiolo fra Piemonte. Jeg kan se på deres hjemmeside nu, at konceptet er ændret til, at man betaler for både mad og drikkevarer med det samme. Det er en god ide, da der var lidt kaos i drivhuset omkring drikkevarer, hvem der skulle have hvad osv:)

Første ret var små stykker virkeligt velsmagende agurk med en tør gedeost og urter på toppen. Retten så ikke ud af meget men var overraskende velsmagende. Agurker dyrket i DK i de rette omgivelser smager bare af så meget mere end en kedelig supermarkeds agurk…

9

Vores næste ret var tartar – surprise:) Min yndlingsret! Den kom ind i en super flot farve sammensætning med kålskud, kiks af hørfrø og en urte mayo til.

10

Herefter fik vi de lækreste nye danske kartofler, kogt til perfektion med  dansk røget skinke, purløgsblomster, urter og vendt i rigeligt kryddersmør. Virkeligt en lækker ret og den smagte så meget af sommer:)

4

Efter kartoflerne fik vi sidste varme ret, nemlig grillet oksespidsbryst på ben, savoy kål, nye hvidløgsskud og igen en hel del kryddersmør. Det er smørret, der gør’et´! 🙂

5

Efter de varme retter fik vi en lækker gruyere med ristede valnødder til. Meget enkel ret, men en meget lækker ost og et rigtigt godt mellemmåltid inden desserten:)

6

Desserten var danske jorbær, syltede rabarber, 80% mørk chokolade, ristede hasselnødder og arla unika 50% fløde pisket til creme. Det var SÅ lækkert og det er bare en dansk klassisk ret, der smager af barndom og sommer. Arla unikas 50% fløde kan virkeligt anbefales til desserter, det smager super lækkert og kan f.eks. købes i Torvehallerne🙂

11

Efter den sidste ret gik vi ud i haven igen, hvor vi fik kaffe og lidt god chokolade.

12

Vindeltrappen man kommer op af fra gaden, den fortsætter længere op end selve køkkenhaven, så der skulle vi selvfølgelig op. Dels for at se ud over hele byen men også for at se drivhus og haven oppefra, and what a view:)

13

Glade og mætte tog vi videre i byen og fik et par øl på cafe Bopa inden snuden gik hjem mod Nørrebro:)

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai, perfekt til en miniferie eller som stopover i varmen:)