Canada - Vancouver

På skiferie i Whistler, Canada

Whistler er skidestinationen alle entusiaster virkeligt gerne vil til! Så efter et par dage i smukke Vancouver, hvor vi lige havde et par dage til at tilvænne os 9 timers tidsforskel, tog vi afsted mod Whistler. Det tager ca. 2 timer at køre derop og der går busser både fra Vancouver og fra lufthavnen og en retur billet koster ca. 750kr. Turen derop igennem bjergene er super smuk og tiden flyver med at sidde og kigge ud af vinduet:)

Whistler-Blackcomb

Vi havde 6 nætter i Whistler og det var rigtigt fint. Man kan jo altid bruge flere dage end man har, men vi skulle også videre til USA bagefter her så vi måtte begrænse os:)!!
Vi var her i April måned, som er det absolut sidste man kan klemme ud af sæsonen. Der var ingen sne i byen og man frøs ihvertfald ikke på bjerget;) Sagt med andre ord, skal vi hertil igen (og det skal vi nok, for her var virkeligt fedt!!:)) så bliver det i Januar eller Februar næste gang.

Der var OL i Whistler i 2010 og det undgår man ikke at se uanset om du er på bjerget eller i byen:) Selve Whistler village er virkeligt hyggelig! Her er en rigtig god stemning, masser af gode restauranter, små hyggelige barer, Après ski steder og alt ligger i det samme område og lifterne afgår helt centralt.

whi

Whistler har rigtigt godt skiløb og især for de rutinerede af slagsen er der virkeligt mange pister at vælge imellem. Whistler består af 2 bjerge, Whistler Mountain og Blackcomb Mountain. Der går lifter op af hver bjergside, men du kan skam også komme imellem de 2 bjerge med verdens længste gondol lift på toppen (som iøvrigt blev bygget ifb. OL).

whistler

Vi havde ikke vores egne ski med. Vi kunne ikke overskue det da vi både skulle til NYC og North Carolina bagefter og derfor lejede vi ski her. Hjemmesiden er rigtig god og hvis man ved man skal til Whistler i god tid kan man spare helt op til 40% på både liftkort og skileje, hvis man booker med earlybird discount. Et 6 dages liftkort koster ca. 2200kr. BUM!

22

24

Vi var meget heldige med at have alle dage med høj sol og blå himmel. Dsv. var vi for sent på sæsonen ift. alt den puddersne folk altid snakker om, men man kan jo ikke få det hele! Vi var afsted hver morgen super tidligt for at komme op på de nypreparerede pister og havde det hele for os selv den første times tid. Der er SÅ smukt i Whistler! De har bjerge så langt øjet rækker og uanede mængder af nye pister til hver dag:) Der er rigtigt mange skov stier her som er super hyggelige at køre på, men tanken om at der 1 måned efter vi var der vælter rundt med bjørne på bjerget er lidt creepy:)!!

23

17

18

15

Jeg havde lavet mad research hjemmefra og havde hørt rigtigt godt om El Furniture Warehouse. Normalt er jeg ikke typen der finder et stamsted og spiser her hele ugen, men sådan blev det her for os:) Alle retter kostede 5 dollars og det var virkelig god kvalitet. Flere af tingene var økologiske, de havde gode øl, rigtig god betjening – whats not to like? Der var fyldt konstant, hvilket vi jo sagtens forstod og ofte var der 100 mennesker i kø udenfor. Tricket er at komme tidligt eller sent – surprise:)! Man kunne købe alt fra burger+fries, lækre salataer, pasta retter, sandwich osv. Øllene kostede også 5 dollars og inden ugen var gået havde vi været menukortet fuldstændigt igennem:)

19 12

Vores favorit bar når vi kom ned fra bjerget blev hurtigt Longhorn Saloon – Et western inspireret spise/drikkested som lå lige når du steg ud af liften på en skøn solplet i byen. Her var altid gang i den og her skulle man også være en smule tidligt for den for at få en siddeplads. Det var dog ikke noget problem for os, eftersom eftermiddagene bød på en del slush ice på pisterne så foretrak vi morgen og formiddagene på ski og eftermiddag aften på Longhorn og El Furny:)!!

long

Hvert år i April måned er der Whistler Ski & Snowborad festival og det passede lige med, at vi fik det med også:) Der skete rigtigt meget i byen, der var 2 scener, hvor der var forskellige livebands som spillede om aftenen. Der var også forskellige løb, jump konkurrencer osv. Det var en fed oplevelse at få med og en af aftenerne var det snowboardernes tur til at lave tricks og flyve over et mega højt bump. Det var SÅ vildt og folk gik vanvittigt meget op i det. Forståeligt nok eftersom 1. præmien gav 25.000 dollars. Man stod og fulgte med i at snowboarderne tog mega fart på og derefter lavede de vildeste tricks i luften og bagefter skulle lande på benene, ellers var de ude!

16 14 20

Whistler er virkeligt en destination, der kan anbefales! Jeg glæder mig allerede til vi skal afsted igen på et tidspunkt:)

Glædelig jul:)!

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Canada - Vancouver