Vi har overnattet midt i en vinmark 🍷🍷På vintur i Hunter Valley

Port Stephens – dyreparadiset vi elskede 😍

Der er vidst ingen der følger denne blog, der er i tvivl om at vi elsker dyr og vi elsker at bo steder, hvor der er masser af wildlife. Vi researcher altid efter wildlife før vi kommer til et sted og på den måde ved vi ofte hvor vi skal lede for at finde koalaer, wombats, kænguruer osv. Koalaer og wombats er ikke nogen du støder tilfældigt på medmindre du er sindssyg heldig – kænguruer er lidt mere almindelige 🙂 Det varierer meget fra sted til sted, hvor tæt du kan komme på dyrene, men lige her hvor vi boede i Port Stephens fik vi wildlife til den helt store guldmedalje 🥇

Melaleuca Surfside Backpackers

Min tidligere kollega som vi boede hos i Sydney for en uges tid siden har altid fortalt om dette sted og deres søde ejere, kun Ca. 2.5 time nord for Sydney. Jeg har ikke tidligere været forbi, så nu skulle det være!

Sikke et fedt sted! Michelle og Mick har haft stedet i 24 år og det er et hostel/campsite kombineret med et wildlife hospital. Lige noget for os 😍 Vi parkerede camperen midt i en jungle lignende skov med masser af cikade lyde, fuglefløjt og ikke mindst eksotiske dyr omkring os. Alt er lavet i naturmaterialer og er virkelig smukt. Det føles som om man er midt i junglen, men rent faktisk er du kun få min væk fra stranden og byen.

Der er 3 kænguruer på stedet og de 2 af dem hopper gladeligt rundt i blandt mennesker. Den mindste, Nelly, havde stået alene ude på en golfbane da hun var helt helt lille i et godt stykke tid og da moderen ikke kom tilbage efter den, blev der ringet hertil og spurgt om de ville tage hende i pleje. Normalt ville Nelly når hun er vokset op, blive sendt afsted til et wildlife Sanctuary et sted hvor den skulle leve mere i det fri, men fortsat i et beskyttet område og hvor det ville være muligt for den at få mad. Pga. de mange skovbrande er de fleste Sanctuary enten brændt, lukket eller har ikke mere mad. Så der er ikke udsigt til at hun kommer andre steder hen. Nelly vader ind og ud af deres hus og hopper også gerne op i sofaen – så sjovt! Hvis jeg kunne ville jeg adoptere den og tage den med i camperen – så søøøød!

Her er også et væld af andre dyr, alt fra hunde, possums, ænder, høns og ikke mindst papegøjer i alle afskygninger. Papegøjer i fangenskab kan blive helt vildt gamle – 2 af de papegøjer de har her er nogle de har overtaget fra ældre mennesker, der har haft dem hele deres liv og nu er døde. Der er SÅ meget personlighed i de søde fugle at jeg seriøst godt kan forstå at folk holder dem som kæledyr. Jeg synes selvfølgelig at det bedste ville være at de er i det fri, men jeg er også glad for at der findes steder som dette, der vil passe og pleje dem da de aldrig har behøvet at klare sig selv og ikke ville kunne klare sig i det fri igen.

Bugsy den hvide kakadue bliver decideret fornærmet hvis du snakker med nogen af de andre fugle og ikke giver ham opmærksomhed, han kan snakke – siger Hello eller Goodmorning og han bliver decideret som et lille barn, hvis han ikke får et tæppe over sit bur om natten så han kan få sin nattesøvn. Jo jo og så er han over 80 år gammel! Wow!

Sandboarding – Anna Bay

Noget af det området er mest kendt for er deres kæmpe koncentration af gigantiske klitter så langt øjet rækker. 32 km med sanddunes er her! Hvis du har din egen 4wd kan du selv køre herind og ellers er der mange tur operatører, der kører hver dag. Vi var så heldige at blive kørt derud i en fed ex military truck som ejerne har på stedet og bruger til at tage folk derud. Jeg har aldrig prøvet at sandboarde før og det var ret vildt faktisk! Og hårdt at slæbe sig op på toppen af sandbjerget efter en hurtig tur ned.

Tomaree Headland Walk

Området omkring Port Stephens er gudesmukt! Her er flotte strande, smukke bjergsider, dramatiske klipper ude i vandet og regnskovsjungle. Vi gik den korte men meget stejle tur op af Mt Tomaree. Vi brugte Ca. 20 min op og var drivvåde af sved da vi kom frem. Men holy moly en udsigt! Der er såååå smukt! Virkelig en anbefaling værdig!

Killigerry Reserve – koalaer i det fri

Vi er vilde med koalaer, så hver gang vi ser de er i området går vi i koala mode og vil finde en og se. Killigerry reserve er et sjovt sted med regnskov og eucalyptus og koalaer. De har lavet en boardwalk hvor man gratis kan gå rundt og se efter dem. Da vi kom var der en fyr der arbejdede som frivillig på stedet, der lige havde set en koala så han viste os hvor der var en han. Easy! 🐨 Hannen sad krøllet sammen i trætoppene og sov, lidt kedelig 😂 Men stadigvæk sød ❤

Hvis du gerne vil se pelikaner er der masser af dem i området ved Lemon Tree passage og det er nok de mest nærgående pelikaner vi nogensinde har set. Vi kørte hertil for at spise frokost med udsigt over vandet og vi havde gæster fra start til slut 😂

Efter 3 dage i vores nyopdagede dyreparadis går turen videre op langs kysten og vi er spændt på hvad det har at byde på 🙂

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har overnattet midt i en vinmark 🍷🍷På vintur i Hunter Valley