Honeymoon, Mauritius - Part 2

Singapore – Rooftop bars, dim sum og en lille getaway!

Singapore er et stykke for sig selv og et land, der er fedt at besøge som turist. Jeg har efterhånden været her mange gange og der er virkeligt mange fede muligheder for lækre spisesteder, fede rooftop barer, små hyggelige getaways fra storbyen og lækre hoteller i stribevis! Singapore er et af de rigeste lande i Asien og de kører virkeligt et striks regelsæt overfor deres befolkning. Singapore er et dyrt land ift. mange andre asiatiske lande og rent faktisk er Singapore det eneste land i verden, hvor du betaler mere for end bil end du gør i DK;)!

sin

Singapore tiltrækker rigtigt mange turister om året og det er en oplagt destination, som stopover på vej til Australien eller New Zealand eller f.eks. på ud eller hjemturen fra Malaysia/Bali og Borneo. 3-4 dage her er super fint og på denne tid kan du sagtens nå at få et godt indtryk af byen.

Folk går seriøst meget op i mad i Singapore og boede jeg her ville jeg gå ud at spise hele tiden! Der er helt absurd mange spisesteder at vælge imellem og har man kun et par dage er det jo lige før der opstår en research krise over at skulle udvælge få steder vi skal prøve;)

Kaya Toast er helt almindelig morgenmad i Singapore som selvfølgelig skulle prøves. Her får man kokus marmelade og smeltet smør på en varm bolle eller i en toast serveret med 2 blødkogte æg og en kaffe. Lidt weird kombi men det smagte rigtigt godt:)

2013-11-13 10.24.46 2013-11-13 10.26.51

En af mine absolut frokost favoritter er Din Tai Fung, som er en Taiwanesisk Dim Sum restaurant, som ligger 20 forskellige steder i Singapore (og andre steder i Asien/Australien!). Her er altid proppet, men alt er jo meget effektivt her så du har hurtigt et bord uanset om det er til frokost eller om aftenen. Det er især meget brugt til et frokost sted, hvor man går ud med arbejdet og spiser og derfor er der altid mega kaos omkring middagstid.

2013-11-10 01.41.11

2013-11-10 02.04.24

De er eksperter i dumplings med alverdens fyld og det smager super lækkert. Man kan også få de lækreste supper og nuddelretter og alt er helt friskt og lige tilberedt. Man kan følge med i kokkenes dumplings fremstillen, som er inde i et glasbur for sig i restauranterne.

Restauranten Tim Ho Wan er et af de mest hypede foodie steder i Singapore. Oprindeligt ligger restauranten i Hong Kong og har her, helt uventet, fået en Michelin stjerne for deres mad. Den bliver kaldt verdens billigste Michelin restaurant og det kan man jo kun give dem ret i. De har åbnet en filial i Singapore og her er der også folk i kø hele dagen! Vi stod ca. 1 time i kø og umiddelbart er det nok ikke et sted jeg vil spise igen – men det var sjovt at prøve!! Vi fik forskellige slags Dim Sum, en nuddelret og deres meget berømte små “baked buns med bbq stegt gris” – lidt for søde til vores smag, men signatur retten skulle jo prøves:)

2013-11-10 01.50.23 2013-11-13 19.36.42

Singapore er varmt året rundt, nogen årstider lidt mere fugtige end andre – men temperaturen fejler ikke noget. Jeg elsker rooftop barer, hvor du kan sidde udenfor og nyde en kold drink eller endda spise udenfor. Der er masser af disse steder i Singapore og jeg nævner her mine 3 favoritter.

Marina Bay Sands komplekset er både et hotel, shoppingcenter, kasino, restaurant og rooftop bar. Det er et super fedt sted og bestemt et besøg værd. Du kan komme helt op i toppen og det er gratis, hvis du f.eks. køber drinks på CÉ LA VI bar. Det er super fedt at tage derop lige inden solen går ned så du kan se infinity poolen oplyst men også se byen skifte farve når solen går ned.

2013-11-12 23.23.56

ma

mar

Level 33 er en kombineret bar/restaurant samtidigt med at de har deres eget ølbryggeri! De ligger ovenpå en masse kontorer i finans distriktet og har midt i bygningen lavet udendørs siddepladser med en fantastisk udsigt over Marina Bay Sands og resten af byen. Her kan du også bestille mad fra det store spisekort, få bar snacks eller blot nyde deres lækre friskbryggede øl:)!

1 2013-11-19 07.23.03

Orgo bar & Restaurant  har ligeledes både spisested og bar ovenpå “Esplanade Theatre” og ligger lige ved siden af en af Singapores mest ikoniske bygninger – The Durian som de lokale kalder den. Den har form som en meget berømt lugtende asiatisk frugt – durianen;)!

3

Her er igen udsigt over marinaen og hver aften laver de et lysshow fra Marina Bay Sands som er ok fint at se på:)!

2013-11-14 21.34.21

Orgo Bar er virkeligt hyggeligt og vi fik nogle lækre barsnacks til vores øl. Her kan man sidde i timevis i den lækre temperatur på de ca. 28 grader og slappe af efter en seriøs dag med det ene shopping center efter det andet;)!

2
2013-11-14 18.56.29

Bliver du træt af det hæsblæsende storby liv, kan det anbefales at smutte en tur til Pulau Ubin – kun en lille sejltur fra Singapore ligger denne lille fattige ø, som du kan udforske på cykel. Det føltes som om vi var kommet til et helt andet land!! Vi kunne slet ikke forstå at vi kun var en halv times transport tid fra Singapore?

2013-11-09 19.54.53 2013-11-09 19.55.00

Vi tog en lille lokal “færge” fra fastlandet til Pulau Ubin, 3SGD per person så det var lige til at klare;)! Vi lejede cykler så snart vi kom til øen og begyndte at udforske dette lille eksotiske paradis.

cykel 2013-11-09 20.20.10 2013-11-09 20.19.05

Her var nærmest ingen turister, meget få lokale, men rigtigt meget wildlife og flotte frugter og blomster, vi så endda næsehornsfugle og aber!! Slet ikke hvad vi havde forventet, men mega fedt at se noget natur og noget mere “ægte” end den fancy by Singapore er blevet til.

2013-11-09 21.18.13 2013-11-09 21.10.56

Vi brugte en hel formiddag herovre og sluttede af med lækker lokal frokost på “havnen” – virkeligt anbefalelses værdigt sted at se imens du alligevel er i storbyen. Du oplever mere af det “ægte” asien her og undrer dig over hvordan dette sted kan ligge så uberørt og det er mega svært at forestille sig hele Singapore har været sådan for år tilbage.

Until next time Singapore:)

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honeymoon, Mauritius - Part 2