Eldorado - Bornholmer legenden Kadeaus nye lillebror

Skiferie i Sölden – Østrig

sponsoreret

Før jeg mødte min mand havde jeg kun været på skiferie 2 gange i Norge da jeg var omkring 10-12 år gammel. Så da han kom ind i mit liv og pludseligt ville afsted på skiferie måtte jeg jo tage mig sammen og lære det:) Jeg er ikke helt bidt af det endnu, men jeg kan mærke at jo flere gange vi har været afsted jo mere glæder jeg mig til næste gang – det har dog krævet en del tudeture på bjergene og knap så søde sætninger i min mands retning. Det er vidst bedst at ens partner ikke skal stå for skiundervisningen har vi erfaret:)!

2

Vi kørte afsted fra KBH mod Sölden i Østrig Fredag ved middagstid. Vi var lige forbi svigermor i Sdr. Jylland inden vi mødtes med resten af flokken længere syd på og spiste aftensmad sammen. Vi kørte afsted i 2 biler og det er dejligt afslappende for pigerne på bagsædet, hvorimod mændende foran skiftes til at køre og holde sig vågen – god fordeling!!:D
Vi var fremme helt tidligt Lørdag morgen på Apart Gletscherblick, lejlighederne var ikke helt klar endnu, hvilket selvfølgelig var klart. Vi satte taskerne ind i et opbevaringsrum og fandt skitøjet frem istedet:)

Liftkortet til 7 dage varierer selvfølgelig i pris alt efter sæson, men kostede 281€ per person da vi var afsted.

1

Morgenerne i Sölden er helt vildt smukke! Vi var så heldige at få blå himmel og høj sol i 5 ud af 7 dage, så det kunne vi absolut ikke klage over! Sölden er et sjovt sted, hvor det faktisk er muligt at stå på ski året rundt da det er en gletcher. Her er altid is og sne på toppen så skulle du få en ustyrlig lyst til at stå på ski i Maj eller September kan du kombinere det med en sommerferie til Østrig;) De fleste lifter åbner kl. 9 og vi fandt hurtigt ud af at det var ret fedt at være de første ovre på gletcheren. Vi boede i Hochsölden i gåafstand til liften i den ende af byen og for at komme hele vejen over til gletcheren skal du tage adskillige lifte, køre en del på ski og derefter lander du på toppen af det smukkeste bjerg og er klar til super skiløb! En nypræpareret pist uden andre mennesker er virkeligt fedt:)!

4

En af de andre piger og jer fik skiundervisning 1 dag af en tysk sød skilærer. Han var virkeligt streng men vi lærte rigtigt meget! Selv for garvede skiløbere er det en rigtig god ide at få rettet op på nogen af sine selvlærte fejl og blive endnu bedre!

3

Selve skiløbet hernede er super godt og det er især en destination, der passer godt til både garvede skiløbere og folk med knap så meget erfaring. De fleste pister ned af gletcheren er blå men sideløbende er der også en del sorte. Jeg indrømmer blankt at jeg ikke synes det var særligt sjovt i starten af ugen, jeg tænkte konstant, hvornår ender den her “ferie”, hvor jeg hele tiden vælter, er bange og nervøs og ikke føler mig tryg på skiene? Dagene gik og heldigvis blev jeg bedre og mere modig og hvis nogen havde sagt i starten af ugen at jeg ville komme op på denne fart:

Screenshot_2015-02-06-13-44-15

OG køre på sorte pister i meget dårligt vejr havde jeg helt sikkert ikke troet dem! Jeg ved ikke hvad de skete, men det begyndte bare at køre for mig. En Jägertee eller to kan anbefales inden:)!!

bl

9

Som så mange andre steder i Østrig er der rigtigt mange alpehytter rundt omkring, hvor man kan stoppe op og få frokost eller noget at drikke. Det sker jo at man fryser undervejs og så er en Jägertee jo ikke af vejen;)! Specielt her på Bubis Schihütte var der vildt hyggeligt og virkeligt altid proppet:)

11

12

I Sölden er der hver Fredag i hæjsæsonen livemusik eller en DJ. Det er mega fedt og ofte er det ret store navne som spiller oppe på bjerget. De kalder det for Electric Mountain Festival og kører fra slut December til start April.

10

13

Generelt er afterski livet i Sölden ikke nær så vildt som andre Østrigske klassiske skisteder, så vi var lidt skuffede over udvalget af barer. Eller udvalget er egentligt godt nok, men stemningen er ikke helt så vild og intens som på andre afterski steder. Dog er vi ret gode til selv at starte en fest, så Weissbier gik vi ikke ned på;)! Det kan anbefales lige at tjekke op på både tekster til skønne tyske hits og dansene specielt, det gør festen en del sjovere.

7

Vi blev total vanedyr på denne ferie mht. maden! Vi spiste første aften helt tilfæligt på et lækkert italiensk sted i nærheden : Restaurant Corso. Det endte med at vi spiste her HVER dag, så godt og lækkert var det:) Det blev næsten pinligt til sidst da de kunne huske hvilken pizza eller pasta vi gerne ville have – men et godt stamsted skal man ikke kimse af…

Alt i alt var det en super skitur med godt skiløb, lækre øl og dejlig stemning – men næste gang vi skal afsted vælger vi nok et andet sted i Østrig og kommer først tilbage når vi er gamle og grå eller har fået børn, som skal på ski;)!

Overvejer I også at tage på en skiferie et sted i Østrig, kan I booke en billig skiferie til Østrig via rejsebureauet ClickSki.com. 

Kh Maj

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eldorado - Bornholmer legenden Kadeaus nye lillebror