Lady Elliot Island Eco Resort

Tasmanien, det glemte Australien som er et kæmpe besøg værd!

Tasmanien er kun en kort flyvetur væk fra mainland Australia, til trods for dette besøger kun ca. 5 % Australiens ca. 7 millioner turister årligt øen og det er virkeligt en skam! Tasmanien er fantastisk og befolkningen her er så søde!!

mt well

Hobart er en af de smukkeste byer i verden omkranset af vand og bjerge og her er SÅÅÅ hyggeligt. Man kan tage lidt ud af byen og op på Mount Wellington og blive belønnet med denne udsigt. Der er bare noget specielt over byer med vand og bjerge i baggrunden, i love it! Hobart er den største by på Tasmanien, men her bor ikke mere end ca. 130.000 så det er en vældig lille hyggelig by.

Tasmanien er et heaven for foodies. De har de lækreste specialiteter, har sine egne vingårde, østers i baghaven og i det hele taget fisk og skaldyr i alle afskygninger f.eks. fra Bruny Island i nærheden.

Vi spiste østers på den lækreste restaurant i Hobart, som dsv. lukkede planlagt 1 uge efter vi var der! Bruny Island ligger i nærheden af Tasmanien og de har de vildeste østers – så dem skulle vi selvfølgelig prøve:)!! Her spist med forskellige vinaigrette på toppen.

1 2

Hele Australien egner sig rigtigt godt til roadtrips, men Tasmanien gør især da her nærmest ingen offentlig transport eksisterer. Man kan leje en camper i Hobart, men man kan også sejle hertil fra Melbourne og tage sin camper med.

Vi kørte denne rute fra Hobart til Hobart – hvis man kommer ind med færgen er det oppe i toppen i Devonport man starter:

Picture1

Optimalt ville være at have 10-14 dage på øen, men 1 uge kan også gøre det da afstandene her er rigtigt små ift. resten af Ausralien.

Første stop var Strahan som  er et kæmpe wilderness område, med alt fra sanddunes og Quad bike tours, til floder med vand så rent at du kan drikke det. Meget af det grønne område er meget ufremkommeligt og det er her at der stadigvæk findes mennesker som tror på at den Tasmanske tiger stadigvæk eksisterer;)!

3 5 6

Efter 1 nat i Strahan kørte vi videre mod Cradle Mountain Nationalpark, hvor et af de mest ikoniske bjerge Cradle Mountain er et af de mest fotograferede steder på Tasmanien. Her findes utallige vandreture, her er masser af dyreliv, f.eks. Ekidnas, Wombats, Wallabies, platypus og ikke mindst den tasmanske djævel (hvis du er absurd heldig!).

14 15

8

Vejret på Tasmanien skifter som vinden blæser! Da vi startede ud på vores trek rundt i National parken var der høj sol og blå himmel og ikke et dårligt vejr i sigte. Heldigvis var vi blevet “advaret” omkring dette skiftende fænomen og havde pakket en regnjakke med i tasken. Efter en times tid op af bjerget skiftede vejret fuldstændigt og det begyndte at sne – wow! Det havde vi ikke lige set komme, men flot var det alligevel:)

13

Der er et fantastisk wildlife på øen og jeg kan slet ikke stå for deres Wombats! De er sååååå søde. Vi mødte heldigvis en del af dem undervejs i Nationalparken og på campingpladsen efterfølgende. Possums som herunder er også et pungdyr og Australierne ser dem som et skadedyr og er pænt trætte af dem da de går og roder i skrald osv. Lidt søde ser de dog ud:)

12
11 7 10 9

Australien har de sødeste dyreskilte og med rette advarer de om at man skal køre langsomt. Der bliver kørt så mange dyr ihjel i trafikken hver dag og det er virkeligt forfærdeligt at komme forbi søde (og døde!) dyr i vejkanten.

Den vildeste strand vi kørte forbi er Bay of Fires på østkysten. Den er så smuk og har været cover på LP Australia for nogle år siden! Det bedste af det hele – ingen mennesker! Her er krystalklart vand og sindssygt flotte orange klipper ind og ud imellem stranden og vandet. Den opmærksomme læser kan se at jeg har brugt dette billede til mit logo. Jeg vil hertil igen, her var så fantastisk:)

19 18 21 20

Jeg kunne have brugt mange dage i dette område, men det er jo sjældent dage vi har nok af – så vi satte kursen længere sydpå mod Bicheno og freycinet Nationalpark.

Bicheno er en lille hyggelig by hvor du også her kan se pingviner – det er på et langt mere naturligt niveau end på Philip island i Sydaustralien, så her vil jeg klart anbefale det hvis jeg skulle vælge imellem begge steder. Her står du og ser de små mini pingviner komme op af vandet og gå ind i deres strandhuler. Dsv. kan man ikke tage billeder da blitzen blænder de små, de har ingen øjenlåg og det skal selvfølgelig respekteres.

4

Freycinet National Park er et fantastisk sted! Wineglass bay er det mest berømte at besøge, som er en virkelig flot bugt, hvor du kan vælge at bestige et bjerg for at komme op og se udsigten eller vandre i nogle timer for at komme ned på selve stranden. Vi gjorde begge dele!! Det tager nogle timer at hike op på toppen og det er ret hårdt!! Tilgengæld er udsigten du bliver belønnet med fantastisk!!

25

Historien omkring navnet Wineglass Bay er dog knap så fantastisk – i gamle dage slagtede de hvaler herinde og bugten blev fuldstændig mørkerød, deraf navnet:/

Den tasmanske djævel er jo Tasmaniens nationaldyr og øens stolthed. Dsv. er op mod 85% af djævlene udryddet pga. en meget aggresiv kræftform, hvor de stakler får store tumorer i hovedet der gør at de til sidst ikke kan spise eller finde føde og efterfølgende dør af sult. De sidste 10 år har Tasmanske forskere arbejdet intensivt på at indefange de raske dyr og få dem til at yngle i dyreparker og planen er herefter at de skal sættes ud i naturen. Dk er det eneste land udover Australien, med Tasmanske djævle i Zoo’s og de er endda lykkedes med at sætte unger i verden i KBH:)

22 23 24 17

Tasmanien er kørt rundt nu og det var en kæmpe oplevelse. Alle folk er super søde og når de først hører du er dansker vil godheden ingen ende tage. De spørger alle meget interesseret, hvordan det mon går med Mary og børnene? “Jo nu skal du høre, Mary & jeg var ude at spise for et par dage siden og hun har det super godt:)” Det er lidt sovt!

Jeg elsker Australien, mest pga. deres unikke natur og dyrelivet her. Jeg kan ikke få armene ned over landet og jeg vil håbe for alle at de på et eller andet tidspunkt i deres liv giver sig selv den gave at se alt dette med egne øjne:)!

Hvis du endnu ikke har stemt på min rejseblog i konkurrencen om Danmarks bedste rejseblog ville jeg blive virkeligt glad hvis du klikkede her forbi:) = http://www.travelmarket.dk/danmarksbedsterejseblog/stempaaenrejseblog/157/

Kh Maj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lady Elliot Island Eco Resort