Har du styr på dine flyrettigheder ved aflysning og forsinkelse?

The Chedi Muscat – En oase af mystik og luksus i Oman

Destination Oman

Oman har været på min liste over lande jeg virkeligt gerne ville besøge i rigtigt lang tid, men af en eller anden grund har det bare aldrig rigtigt passet ind i mine planer lige indtil sidste weekend. Mit arbejde holder 1 gang om året en kickoff firmatur og da det blev annonceret at turen i år gik til Muscat i Oman var jeg helt oppe at køre! Endelig kunne jeg komme afsted og få en lille bid af Oman og finde ud af om det er et besøg værd i privat regi en anden gang.

omani

Oman har smukke landskaber med ørken oaser og pragtfulde sandstrande. En usammenlignelig gæstfri befolkning, lækkert og eksotisk køkken samt spændende kultur. Oman er et virkeligt kontrastfyldt land med gold ørken og sand over det meste, mens der nede sydpå virkeligt er grønt og meget frodigt.

Flyveturen

Man kan ikke flyve direkte til Oman fra Danmark (endnu) men det ligger kun en times flyvning fra Doha eller Dubai, som man typisk vil flyve via for at komme frem. Vi fløj via Doha med aften flyveren fra København – bum 9 timer senere fløj vi over det smukkeste bjerg, vand og ørkenlandsskab og landede i Muscat Internationale lufthavn.

20160605_122034

Varmen var slående det minut vi steg ud af flyet – 40 grader er alligevel en del! Dog skal man ikke undervurdere at en tør varme fra ørkenen er noget helt andet end 30 grader i regntiden i Thailand. Aircon er dog ikke noget man går ned på i ørkenstaterne, så fortvivl ikke – du skal nok blive kølet ned på alle måder så længe du ikke er direkte udenfor;) Man skal bruge visum for at komme ind i Oman, men det klares i lufthaven på ingen tid, så det er ikke noget man behøver at have styr på hjemmefra heldigvis.

Man kan booke en express service hjemmefra så man bliver modtaget i lufthavnen, ført til en lille lounge med snacks og drikkevarer – herfra klarer de immigrationen for dig og fikser dit visum. 15 min. senere kan du gå derfra med visum og udenom al køen. Virkelig en god start på turen:)

The Chedi Muscat

Vi blev hentet i lufthavnen og kørt ca. 20 minutter til The Chedi Muscat. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg havde kæmpe store forventninger til dette hotel hjemmefra – deres hotel ser simpelthen fantastisk ud på deres hjemmeside! Allerede ved første øjekast var jeg forelsket! Seriøst et fedt sted!!

20160605_091157

The Chedi Muscat er en oase af mystik og luksus. Med sin beliggenhed direkte på stranden og med bjergene i baggrunden opleves en kontrast af tidløs skønhed.

Den traditionelle omanske arkitektur kendetegnes ved en streng arkitektonisk linje, alt er holdt i lyse- sandfarvede nuancer, der falder i et med naturen. Førstehånds indtrykket er lækkert uanset hvor du befinder dig på hotellet, her er der kælet for alle detaljer.

20160603_124841 20160603_223646

Lobbyen er indrettet med de flotteste kupler, lamper og puder og her sidder du og nyder din velkomst drink imens check in personalet klarer alt papirarbejdet for dig.

Der er 158 værelser og suiter fordelt over et kæmpe område og da vi blev vist hen til vores værelse var det selvfølgelig ombord på en golfbil, som er de fleste luksus hotellers foretrukne transportform. Skal du op i lobbyen fra dit værelse, op i baren eller spise på en restaurant ringer du bare efter en vogn – så står de der 2 minutter efter – smart:)!!

20160604_190004

Chedi Club Suite

Da det var lavsæson da vi besøgte hotellet, var vi så heldige allesammen at få deres bedste værelses kategori – nemlig en Chedi Club Suite. Ohhh my! Det var 67kvm lækkerhed og luksus som jeg blev svært glad for efterhånden som vores ophold skred frem:) Her var alt hvad man kan drømme om på et hotel værelse, fyldt minibar,kold rose champagne, eget barskab, ristede mandler, pistachienødder, frisk frugt osv. Badeværelset var et rum for sig med jacuzzi i midten, kæmpe bruser i venstre side, toilet til højre samt 2 identiske kæmpe store håndvaske i hver sin side. 2 veninder på tur her ville ikke skulle slåsse om nogen spejle nogen steder.

20160603_114028 20160603_114051 20160603_121213 20160603_114853 20160603_114239

Suiterne findes både i stuen og på første sal og alt efter, om du er for oven eller for neden har du enten veranda eller balkon med udendørs siddepladser. Jeg havde den lækreste balkon med siddepladser og udsigt over palmer og vandet! I alle værelses typer fylder de ens minbar op dagligt, hvilket jo er virkeligt fedt. Så har du altid kolde drikkevarer på værelset og vi tog dem blot med ned til poolen og havde kølige drinks dernede også:) 20160603_114333

20160603_161803

Poolen og havet

The Chedi har den vildeste swimmingpool! 103 meter lang og det er den længste pool i Oman. Det tog seriøst en evighed at svømme frem og tilbage og man følte slet ikke at man kom nogen vegne:) Det er en rigtig smuk pool og den ender næsten helt nede i havet. I 40 graders varme er det virkeligt skønt at tage en tur i poolen! Her var masser af liggestole/sofaer og rigtig god plads. Man ligger på ingen måde tæt og der var ikke særligt mange mennesker, hvilket var helt perfekt for os:)

20160604_070050 20160604_163430

Chedi ligger lige ud til havet og hernede er der også dejlige briser, så man fornemmede ikke hvor varmt der rent faktisk var. Jeg havde tækt meget over varmen hjemmefra, men jeg synes virkeligt ikke at det var slemt! Jeg kunne sagtens finde på at tage afsted i samme periode igen en anden gang, for især at spare penge på luksus hotellerne.

20160604_163040

Der findes 3 pools i alt på The Chedi – 2 af dem er tilladt med børn, hvorimod den lange pool er adults only. Den
lange pool ligger lige ved siden af deres gym og deres SPA. Vi havde ikke tid til spa eller gym, men vi gik igennem for at tjekke det ud og hold nu op! Så flot og stilet lavet og især venteværelset i spa’en var vi helt vilde med – så fed en udsigt finder man ikke tit i et venteværelse inden en behandling:)

the chedi

Overalt på hotellet er der små hyggelige oaser, hvor du kan sidde og slappe af, nyde en kop kaffe, få en eftermiddags drink eller blot sidde og nyde livet på dette fantastiske hotel! Når man har en Chedi Club Suite, har du ligeledes adgang til loungen hvor der hver dag fra 18-20 var cocktails, vin, champagne og aperetifs.

20160604_163202 20160603_161428 20160603_125823

Deres restaurant, som for nemhedens skyld blot hedder “The Restaurant” er virkeligt populær. Også for folk, som ikke bor på hotellet, men blot kommer forbi for at nyde deres fredagsbrunch eller a la carte aftensmad om aftenen. Deres fredags brunch er virkeligt overdådig! Den fredag vi var forbi, var fredagen inden Ramadanen startede så der var der virkeligt kræset for detaljerne – her er ALT hvad hjertet begærer og det er simpelthen så flot anrettet.

friday brunch

Glem alt om en kedelig buffet brunch fra en tarvelig cafe i indre by, her skal du se løjer en buffet – Ohhh my! Vi snakker ca. 500kr per person inkl. champagne – så det er heller ikke i den billige ende, men hold nu fast, sådan en buffet her gider man virkeligt godt. Alle retter var anrettet i små skåle eller i små forme, så det hele tiden så lækkert ud.

Følg med mig ud i Omans ørken næste gang – hav en dejlig weekend:)

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du styr på dine flyrettigheder ved aflysning og forsinkelse?