En foodies guide til New Orleans

Til koncert med Ed Sheeran OG Keith Urban i New Orleans

40 års fødselsdagsgave – New Orleans is the place to be 

Vi er efterhånden ved at være rutinerede koncertgængere i udlandet og jeg elsker det! Det er mega fedt at rejse efter en vild koncert og have det at se frem til på hele turen. Min mand fyldte 40 for et par måneder siden og hvad er det lige man giver manden der har alt? En rejse selvfølgelig! Til USA, som er hans absolut favorit land og med koncert billetter til nogle af hans yndlingskunstnere kunne det ikke andet end blive et hit:) Jeg har før overrasket med coldplay og Keith Urban billetter i Sydney, Taylor Swift billetter i Phoenix og Dixie Chicks i London – nu var turen kommet til New orleans og 2 super stjerner med få dages mellemrum.

Vi landede i NOLA tirsdag den 30/10 – British Airways flyver direkte fra London så det var en forholdsvis let og smertefri tur på ca. 14 timer i alt. Lufthavnen ligger kun ca. 20 min fra byen og vi hoppede i en Uber så snart vi kom frem. Jeg ELSKER Uber og Lyft som vi flittigt bruger på ferier, det er bare billigere og meget overskueligt for turister. De første par nætter boede vi på Towneplace Suites/Canal st. Mest fordi det ligger tæt på koncert stedet og fordi vi fik en super pris på ca. 300kr per nat inkl. morgenmad. Det ligger ca. 1 km fra Bourbon street og der går en sporvogn lige uden for døren. Sporvognene er mega hyggelige og meget autentiske i gammel stil MEN de kører også virkelig langsomt. Du kan gå ved siden af ligeså hurtigt som de kører fordi der er så mange stops. Hver tur koster 1,25$ eller et kort til fri rejse hele dagen for 3$ – du skal have lige penge og de kan ikke give tilbage. Den sidste dag boede vi på Sheraton som var meget federe end Towneplace, men også noget dyrere. Vi havde en fed udsigt fra 26. etage med Missisipi i baggrunden;)

Halloween i New Orleans

Vi ankom dagen inden Halloweeen og så byen pyntet op med de vildeste halloween udsmykninger. Her er der ikke sparet på edderkopperne, skelletter og spindelvævet;)! På selve Halloween dagen den 31/10 gik folk klædt ud i gaderne fra morgen til aften – det var lidt scary af og til;)! Men vældig sjovt at opleve the real thing og ikke kun børn klædt ud i DK som kommer og vil have slik i deres pose;)!

Koncert med Ed Sheeran på Halloween night

Der foregår noget i New Orleans hver dag. Jazz koncerter, sports events, alm. koncerter osv. Der er noget på tapetet HELE tiden. Der findes 2 store steder der afholdes koncerterne, enten Mercedes Superdome eller Smoothie King Centre. Vi prøvede dem begge på vores 4 dages storby ferie i New Orleans. Ed Sheeran spillede i superdomen med plads til over 70.000 mennesker. Det var en vild oplevelse at komme herind – der er kæmpe stort! Først kørte vi lige Snow Patrol til opvarmning inden lille Teddy gik på scenen, ene mand og uden sit band! Først blev vi lidt målløse over der ikke var andre med, vores skepsis forsvandt hurtigt over i måben over, at han kunne underholde en udsolgt koncert ene mand uden band. Det var helt vildt! Ed Sheeran er den vildste entertainer. Jeg havde troet han ikke var så vild med at stå på scenen og snakke, men der tog jeg helt fejl. Han var så nærværende og mega sjov at hele salen ofte sad og skrald grinede af ham .

Det var Halloween den dag vi var til koncerten – jeg vil tro at halvdelen af folk var klædt ud og Ed Sheeran var også. Han så faktisk ret freaky ud med maling i hovedet. Det så herrens ud som aftenen skred frem og han svedte mere og mere;)! Men amerikanerne var vilde med at han var klædt ud så det var vi selvfølgelig også. Sindssyg fed koncert – helt klart på min top 3 over de bedste koncerter nogensinde! Så til alle jer der skal se ham i Odense næste sommer – glæd jer:)!

Keith Urban og Kelsea Ballerini

Vi snuppede lige en koncert mere nu hvor vi var i byen (det er løgn, Keith Urban var rent faktisk grunden til jeg købte turen til New Orleans, Ed Sheeran var bare toppen af kransekagen nu da vi alligevel var in town og heldigvis var Ed ikke udsolgt og det var til at få billetter:)! Keith Urban er en af USA’s største country stjerner og gift med Nicole Kidman, oprindeligt fra Australien men bor i Nashville nu. Vi har hørt ham for et par år siden i Sydney og det er den fedeste koncert min mand har været til. Da vi var i USA i foråret udgav Keith Urban sit nyeste album Graffiti-U og det blev spillet helt vildt imens vi var på roadtrip. Da jeg så han lavede en ny tour i USA i dette efterår slog jeg til og Keith dannede rammen om et af highlightsene til min mands gave:)!

Han havde Kelsea Ballerini til at varme op – her tænker du sikkert at hende ved du ikke hvem du er, men hvis du ikke gør det så tror jeg meget snart du kommer til at høre om hende. Hun er sindssyg god og har lige lavet et kæmpe hit med The Chainsmokers, der hedder This Feeling og den bliver voldspillet på alle radiostationer lige nu:) Hun var en koncert i sig selv og med stå pladser et par meter fra scenen var det bare mega fedt:)

Keith Keith Keith. Sikke en fest du leverede! Vi stod som sagt helt oppe foran og han spillede næsten så mange numre at jeg ikke kunne stå op mere. 30 numre! Seriøst det var en lang og mega fed koncert hvor jeg havde ømme fødder af alt det dansen og røde hænder af alt det klapperi! Husk at tjekke ticketmaster ud næste gang du skal til udlandet – måske foregår der noget fedt lige netop der du skal hen, eller gør som mig og planlæg en tur efter hvor dine stjerner befinder sig;)!

Creole Queen – sejltur på Missisipi floden 

Hjemmefra havde jeg været på Groupon for at se om der skulle være nogen gode deals i byen. Man kunne få 10$ i rabat per sejltur på en af byens 2 gamle hjuldampere. Det er både fra 80’erne som sejler op og ned af floden og det var en virkelig hyggelig tur på vandet. Først sejler man ud af byen og hvis man gider at høre efter er der en vildt god guide som fortæller om byens historie som er ret spændende med franskmændene der okkuperede byen og USA der måtte købe byen tilbage omkring år 1800. Man stopper ude i en Nationalpark hvor der er nogle gamle bygninger og en masse historier fra nogle af deres mange krige i området – herefter sejler man tilbage og vupti er der gået 3 timer.

Jackson Square 

Jackson Square er en central plads i byen med en kirke, en have, et torv med masser af gademusikanter og ralle sælgere. Det ser lidt Disney agtigt ud på afstand, men er faktisk ganske charmerende. Her kan man høre Jazz eller gå lidt mod vandet og sidde og nye udsigten over Missisipi. Her var vi mange gange på vores 4 dage i byen og set på afstand fra sejlturen var nok det flotteste vi oplevede:)! Køb en drink og tag den med herned og se alle bådene der sejler forbi.

Hestevognene i New Orleans

Jeg er ikke synderligt vild med hestevogne i storbyer, da jeg ofte synes at hestene ser ud til ikke at have det godt. Vi prøvede ikke en tur med hestevognene da vi ikke gad at støtte det, men jeg må alligevel sige at det var lidt anderledes her. De bruger ikke heste her, men muldyr. Altså et kryds imellem et æsel og en hest. jeg tror faktisk aldrig jeg har set et rigtigt muldyr før, men her i NOLA er der ca. 75 i alt. De har fundet ud af at et muldyr er meget stærkere og mere udholden end en hest eller et æsel og på den måde egner de sig godt til dette job de har i byen. Hvad der så var ret festligt var at de f.eks. havde malet hovene med rødt glimmer maling osv. Vi er jo i festlighedernes by:)!

Flotte gamle skilte

Hele New Orleans er spækket med flotte gadeskilte. Både på fortorvet, på gademurer, på gadehjørner osv. Det er sjovt at se forskellig indflydelse fra Spanien, Frankrig og USA og jeg synes de har velbevaret meget af den fine historie fra byen. Husk at se op, ned og omkring for at få det hele med når du går rundt i byen:) Manden med sin Tuba for neden var mega sjov. Han spillede hver dag på torvet med sit band og var altså på vej hjem fra arbejde her:)

Jazzzzzzzz

Jazzzz, Jazzzz og Jazzzz. Der er Jazz overalt i New Orleans og du behøver ikke gå særligt langt før du hører tonerne af jazz somewhere. Det siges at hvis du skal have en autentisk jazz koncert oplevelse skal du tage til Frenchman street – vi nåede det ikke da vi jo var til andre koncerter de fleste aftener.

Vi hørte jazz på torvet og i en park. Hver torsdag i sommermånederne har de jazz i Louis Armstrong parken og der hørte vi en times tid. Det var mega hyggeligt med alle mulige lokale i alle aldre der dansede og sang med;)!

New Orleans er en skøn by og jeg er så glad for at jeg endelig har set det! jeg gad helt vildt godt opleve Mardi Gras – det må være vildt! Der vokser byen lige fra de knap 300.000 indbyggere til over 1 million i byen;)! Jeg er vild med at man kan gå rundt til det hele – det hele ligger indenfor overskuelig gåafstand.  De forstår at feste og nyde livet og det er en helt vildt positiv by at bevæge sig rundt i:)!

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En foodies guide til New Orleans