Nullabor crossing – den ikoniske tur tværs over Australien

Vi har gjort noget vildt! Detour til Outbacken – Australiens hjerte

Autocamperen på afveje fra planen

 

Efter den lange køretur igennem Nullarbor kunne vi simpelthen ikke få nok af at køre og endte med at køre ind mod Australiens Outback. Det var en svær beslutning da der er virkelig langt. Altså som i at køre til Sydeuropa og retur på et par dage! Jeg var allerede begyndt at drømme om dette scenarie hjemmefra, jeg havde puttet Uluru med på ruten på google maps, men besluttede mig for at der simpelthen var for langt derind. Det er lige 4000KM oveni den oprindelige plan og uanset hvordan man vender og drejer det så tager det bare lang tid at køre 4000KM : ) Det eneste der har været planlagt hjemmefra her i Australien er vores færgebillet til Tasmanien og det er det som var ved at sætte begrænsningen for os. Vi prøvede at lave færgen om, men det er tilsyneladende meget populært at sejle til Tassie, så det var helt umuligt at ændre uden at skulle betale det samme i ændringsgebyr som selve billetten havde kostet, så det droppede vi.

20161113_194824

To do or not to do?? Ville det blive for presset? Kan vi nå færgen hvis vi kører derind? Det var spørgsmål vi stillede os selv mange gange over Nullarbor (men ok, der var heller ikke så meget andet at lave:D!)

Nu har jeg heldigvis en mand som er ABSURD glad for at køre i bil og thank god for that – ellers kunne det her crazy projekt ikke have lykkedes for os. Men det gjorde det og vi endte simpelthen med at køre til venstre op midt i Australien og satte kursen mod Yulara – den eneste ”by” du kan bo i ved Uluru (Ayers Rock).

Lake Hart Lookout

 

Port Augusta er den sidste ”store” by (ca. 10.000 indbyggere) inden outbacken når man kommer sydfra, så her handlede vi stort ind, fyldte godt op med vand og mad og satte kursen lige ud af Stuart Highway. Igen satte mørkets frembrud en naturlig stopper for kørslen og vi kiggede på campermate for at finde en rasteplads at sove på og denne gang valgte vi et virkelig godt spot, lige ved en kæmpe salt sø i idylliske omgivelser. Det var perfekt! Vi havde fantaseret om boller i karry og frikadeller hele dagen, så det var da det der skulle til:) Bilen har en grill man trækker ud af siden på bilen, så storkøkkenet gik i gang med Torben der lavede frikadeller udenfor og jeg stod og lavede boller i karry indenfor. En anden ting vi er blevet fan af er at lave dobbelt portioner og have mad klar til lange køredage – det sidste man gider er at stå og kokkerere efter 10 timer i bilen så det er helt perfekt at vi også har en fryser med i vores rullende hjem:)! Haha! Herinde kan du også være heldig at opleve nogle seriøst flotte solnedgange. Vi fik en seriøs god solnedgang da vi var på vej tilbage til kysten og stoppede her igen for at sove.

20161118_200416 20161118_194514 20161118_194217

20161113_195633 20161113_194827

Coober Pedy – den mærkeligste by jeg nogensinde har været i!

 

Ca. halvvejs imellem sydkysten og Uluru ligger Coober Pedy, som er en by jeg ofte har hørt omtalt. Det er en by som er kendt for deres opaler og der er miner overalt, hvor de graver efter disse sten. Byen har lagt scener til rigtig mange ørken film, f.eks. Mad Max III og det forstår jeg sagtens – virkelig fascinerende ørkenlandsskab!

20161114_113626

Vi vidste ikke rigtig hvad vi skulle forvente os, men besluttede os for at tage på sightseeing og prøve nogle af deres seværdigheder. Hele byen er bygget op omkring mine industrien og fordi det er en by midt i ørkenen er der ekstreme temperaturer det meste af året. En eller anden klog Australier har fundet på at bygge underjordiske huse – altså simpelthen gravet huse ind i klipperne og bygget til under jorden. Det er altid dejligt kølende og du har ikke brug for aircon – smart! Haha nok ikke lige noget for arkitekter som gerne vil have dagslys ind:D! Jeg har aldrig været et sted der var så mærkeligt! Jeg kan nærmest ikke beskrive hvad det var, men der var en total mærkelig ligegyldig stemning over stedet. Der stod bilvrag, bildæk, gamle maskiner, skrald og skrammel overalt. Det var som om folk var total ligeglade med hvordan stedet tog sig ud!

20161114_125958 20161114_125904

Samtidigt med en ekstrem varme og fluer, der sværmer i flokke om en var det ikke just vores yndlings sted:) Vi tænkte dog at vi ville prøve at være lidt kulturelle så vi tog ud i en Serbisk Ortodoks underjordisk kirke som Lonely Planet havde hypet til at være noget helt specielt. 5$ per person. Det tog ca. 2 min inden vi var ude igen, total kedeligt og der var et rum man kunne kigge på. Der er et hus som man normalt kan komme ind i – Fayes underground house, men da vi kørte derom var der dsv. lukket. Ja, hvad skal jeg sige? Coober Pedy var ikke lige vores kop the og vi var hurtigt ude igen.

20161114_122855 20161114_123201

Wildlife – vi er så heldige på denne tur!

 

Vi har mødt rigtig mange lokale, der kører Australien rundt i deres camper eller med campingvogn, det er det nye sort især for pensionister. Det er blevet moderne at se deres eget land og det forstår jeg da ærligt talt godt! Magen til flot land med så mange facetter findes ikke andre steder. Hvad de dog ikke ser er dyreliv og vi forstår det ikke. Vi har set SÅ mange dyr på den her tur og været så heldige. Det er selvfølgelig helt tilfældigt, men vi kører også med øjnene på hver side af vejen for at se godt efter og vi er ikke blege for at bakke tilbage eller vende bilen rundt for at se efter en ekstra gang og det betaler sigJ

 

Emuer

Der er skilte overalt, der siger man skal sætte farten ned og forberede sig på vilde dyr på kørebanen. Det er ikke for sjov! På vej herind så vi store Emu flokke og på et tidspunkt så vi 4 emuer, med en sur emu i flokken der jagtede de 3 andre LIGE ved siden af vejen. De var total ligeglade med trafikken og hvis man ikke er opmærksom kan du hurtigt komme til at køre en emu ned. Skøre dyr! Emuer findes vildt over det meste af Australien, men mange har dem også på farme og opdrætter dem.

20 21

Brown Eagle

De brune ørne er overalt. Især tidligt om morgenen eller sent om aftenen. De har et enormt vingefang og de er kæmpestore. De sidder ude midt på vejen og mæsker sig i kænguruer eller ude i vejkanten hvis der ligger noget andet dødt – lækkert. Jeg har egentligt aldrig tænkt over at ørne lever af døde dyr, men det gør de i hvert fald i dette område af Australien. Ingen grund til at jage med det døde udvalg vi har her;) Klamt eller ej så er de helt vildt flotte og enorme og meget fascinerende dyr. De var på Nullarbor, men også hele vejen ind til Outbacken.

img_2107 img_2113

Lizards

Der er helt vildt mange reptiler på vej ind og ud af ørkenlandskabet og hvis du kigger godt efter i vejkanten sidder der ofte en og stikker hovedet op og venter på at der er fri bane over vejen. Mange venter dsv. ikke så der er mange, der bliver kørt over – men vi har også set en del levende. De er ret sjove og kravler ofte helt op i en plante når man kommer tæt på, jeg tror det er lidt ligesom strudsen – de tror at vi ikke kan se dem når de sidder derinde. De er nu ret tydelige men lad os bare lade som om vi ikke kan se dem;)

img_1994 img_1996

Dingo

Dingoen er en Australsk slank gullig hund som lever vildt. De har ry for at være semi farlige og jeg husker svagt en historie om en dingo, der engang dræbte et barn i et telt? Måske det er en vandrehistorie. Men de er i hvert fald i hele Australien og især inde omkring Uluru er der begyndt at være ekstremt mange. Man må selvfølgelig ikke fodre dem eller have mad liggende udenfor! Helt tilfældigt løb der en dingo over vejen på vejen derind og vi fik dette billede af den;)

img_1987

Jeg kigger på fugle

Kakaduer!

Jeg elsker kakaduer! De skræppende og virkelig larmende fugle er SÅ flotte og findes i så mange forskellige farver. Vi var inde på et af de såkaldte roadhouses, som næsten er det tætteste du kommer på en by langs highwayen – da vi havde tanket og vi på vej videre hørte vi 2 fugle der skræppede helt vildt op LIGE udenfor vores vindue. Det lød seriøst som om de begge to sad og råbte ” GÅ VÆÆÆÆÆÆK” med den vildeste papegøje accent du kan forestille dig. GÅÅÅÅ VÆÆÆÆKKKKK!:D Haha! Det har vi sidenhen haft virkelig meget sjov ud af, vi sidder og aber papegøjerne efter i bilen:D! De her fugle ligner næsten nogen der er på vej i byen, godt med blå øjenskygge og eyeliner med et lyserødt twist:) De er så søde, kan vi få en med hjem til Amager?

img_2000 img_2003 img_2006

Undulater

De fleste dyr her er kun aktive i de tidlige morgentimer eller sene aftentimer – i løbet af dagen gemmer de sig for varmen. Det samme gjaldt de her kæmpe flokke af grønne undulater. De flyver i kæmpe flokke og det ser så vildt ud. De har en pænt hurtig reaktionsevne og når en skifter retning gør de det alle sammen og det ligner nærmest at de danser i flok. Det ser helt vildt flot ud. Vi så dem mange gange, men kun morgen og aften.

img_2094 img_2101

Fooleru – Mt. Connor

 

Efter en nats søvn lige præcis på grænsen imellem Syd Australien og Northen Territory havde vi ca. 300km igen. I Lonely Planet havde jeg læst om Mt. Connor som mange forveksler med Uluru. Ikke at de kan sammenlignes overhovedet, men når man har kørt ekstremt langt for at få et glimt af den ikoniske sten, reagerer man på alt der ser stort og ret rundt ud. Det gør Mt. Connor. Derfor har de lokale givet den navnet Fooleru i stedet for Uluru. De fortalte at mange kører hele vejen fra Alice Springs (500KM væk), tager et billede af Mt. Connor og kører tilbage igen og tror nu at de har set Uluru:) Lidt sjovt! Jeg vidste dog godt at den ikke så sådan ud, så vi fortsatte selvfølgelig:)

20161115_101125

Finally here! We have arrived

Efter at have kørt 700KM om dagen de sidste 5 dage er vi endelig ankommet! Ahhhh det bliver skønt med 3 overnatninger her på denne campingplads som både har pool, bad og strøm! Strøm er godt i 38 graders varme, det er nemlig det der er herinde og så kan vi tænde for camperen aircon:) Vi vil ud og opleve stedet nu, stay tuned for more:)

20161115_173150

 

 

 

Kh Maj

Følg mig på Instagram og Facebook

2 kommentarer

 • Åh, hvor savner jeg vores australske eventyr, når jeg ser dine billeder! Vi var afsted for lige knapt et år siden, og der går nærmest ikke en dag, uden jeg drømmer om at tage tilbage. Kan godt forstå I gerne lige ville ind og se Uluru. Det ser fandme også flot ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Travelush

   Åhhh Laura det forstår jeg virkelig godt! Det er nok mig der sidder og sukker næste år når en anden er så heldig at være afsted 🙂 jeg ELSKER Australien, der er for mig ikke noget der slår det her. Hilsen Maj

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nullabor crossing – den ikoniske tur tværs over Australien