Villa Vest - når det er bedst!

Villa Vest – når det er bedst!

En veninde og jeg havde for lang tid siden besluttet at vi skulle forkæles til langt op over begge ører! Vi havde mange forskellige gourmet destinationer oppe at vende, men til sidst besluttede vi os for at besøge Lønstrup i Nordjylland, hvor de både har badehotel og gourmetophold.

Lønstrup er en skøn gammel sommerhus by med idylliske byhuse helt ned til vandet, gamle sommerhuse, klitter, strand og fiskerbåde på stranden. Turen fra København var godt nok lang men det skulle vise sig at være køreturen værd:)!

Flotte gamle fiskerbåde ved stranden
2015-09-15 06.56.44

Lønstrup badehotel er over 100 år gammelt og ligger midt på hovedgaden i Lønstrup – herfra er der ca. 5 min. gåtur ned til stranden og til deres gourmet restaurant Villa Vest. Vi checkede ind på et dejligt lyst værelse og fik en rundvisning på hotellet.

Efter en dejlig gåtur på stranden og rundt i sommerhusområderne var vi klar til weekendens højdepunkt – middag på Villa Vest.

2015-09-15 06.55.15

Restauranten ligger på 1. parket ved stranden og har en sublim havudsigt. Uanset hvor du sidder i restauranten kan du se vandet og der er bare noget specielt over at spise med havet i baggrunden! Vi havde booket et luksus Lønstrup ophold, som betød vi var klar til den helt store forkælelse.

Vi blev placeret helt ude ved vinduet ved et super fedt bord i den ene ende af restauranten. Betjeningen var hele aftenen igennem super behagelig og med meget kompetente tjenere.

2015-09-15 07.02.18

Vi startede ud med snacks og champagne som kom ind i en væld strøm, først fik vi 5 forskellige hjemmelavede skinker, hvor de endda selv har avlet grisene. Altid dejligt at vide, hvor produkterne kommer fra. Herefter fik vi små hjemmelavede lammekødboller, en super lækker og meget frisk agurke suppe og de fineste små sommeruller med urter og blomster fra deres have.

2015-09-15 07.00.23

2015-09-15 06.59.31

Efter lækre snacks kørte vi videre på nogle rigtigt lækre sommerretter, hvor der virkeligt var kælet for smagen og detaljerne. Først fik vi havtaske med sommerærter, ærtepure, ærtestøv, bacon skum og de flotteste tallerkensmækker inkl. blomst – en meget velsmagende og virkelig dekorativ ret.

2015-09-15 07.00.42

Vi elskede sommerlooket på alle retterne og vores næste ret med grillede jomfruhummer på kantarel creme, kantarelchips, hybenrose vinaigrette, små syltede løg, skovsyre med en lækker flødeagtig kantarel sauce var lige i skabet!

2015-09-15 07.01.10

Vi smuttede væk fra havet og videre til en super lækker gris – marineret i vilde urter i 12 timer før vi fik det på vores tallerken. Hertil var der poppede svær, vilde urter og små fine blomster, citron creme, dampet spidskål, kryddersmør og nye lækre kartofler.

2015-09-15 07.01.53

Herefter fik vi en mellemret som ikke så ud af super meget, men som tilgengæld overraskede meget på smagen. Vi fik glaskåls “pasta” drysset med rigeligt råmælksost, trøfler og pyntet med fine ispergonier. Det smagte SÅ lækkert og slet ikke som jeg havde forestillet mig.

2015-09-15 07.03.41

Vi kom i dessert himmelen bagefter, med hele 3 jordbær desserter! Først startede vi ud med en jordbær/hyldeblomst suppe med lækker hyldeblomst is til. Herefter kom vi over til små lækre marengsstykker, friske jordbær, jordbær saft og masser af Arla Unika fløde 50%. Til kaffen kom de fineste petit fours ind med hjemmelavede jordbær marshmallows, citron karameller og nougat. Mums!

2015-09-15 07.05.42

Vi var helt høje af den gode vin, den gode champagne, den alt for gode mad og ikke mindst den gode udsigt! Solen forkælede os med en virkelig flot solnedgang der skiftede til alverdens farver og varede ved i virkeligt lang tid.

2015-09-15 07.04.33

Aftenen på Villa Vest var super god. Det var virkeligt Nordjysk livsnyderi ved Vesterhavet, som de selv beskriver oplevelsen og ret, det havde de! Efter alle disse retter gik vi glade og mætte tilbage på hotellet og fik kaffe i en lille hyggelig og meget intim kaffestue de har indrettet, hvor der var kaffe og the men også en lille bar man selv kunne betjene sig ved. Her skulle man bare huske at sige næste morgen, hvad man havde drukket aftenen før, virkelig god stil:)

Efter en god nats søvn stod vi op til det lækreste morgenbord. Der er bare et eller andet dejligt over god hjemmelavet morgenmad! Alt på bordet var kvalitet ud over alle grænser, surdejs brødet med knasende skorpe, blødkogte økologiske æg, hjemmelavede pølser og skinker med diverse forskellige relish, chutneys og surt til, hjemmelavede marmelader med ingredienser fra området, friskpresset æblejuice og jeg kunne blive ved:)

2015-09-15 07.06.40

Konklusionen er helt enkel – Villa Vest er bedst! 🙂 Det var køreturen og pengene værd og vi fortrød ikke et sekund, at dette var stedet vi valgte.

Tag afsted så snart du kan:)!

Kh Maj

4 kommentarer

 • Carina

  Jeg får lyst til at tage af sted med det samme!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente Colberg

  wow Maj !! Så flot – glæder mig til at følge dig og find nu den blomst frem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma K

  Fantastisk Maj! Jeg er virkeligt sulten nu (og jeg har endda lige spist aftensmad).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med din nye blog!

  Det ser virkelig lækkert ud. Jeg glæder mig til at se meget mere ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Villa Vest - når det er bedst!