Western Australia - last part

Weekend getaway til Piemonte

Vi havde inviteret min mor på en lille getaway til Italien – nærmere bestemt Piemonte området. Flyveturen til Milano er overstået på 2 timer og der er et væld af flyselskaber, der flyver direkte herned. Ligefra Easyjet til Ryanair eller SAS og Alitalia og Milano har hele 3 lufthavne at vælge imellem. Vi fløj Ryanair og det kommer aldrig til at ske igen, jeg fortrød det allerede da jeg købte billetterne for mere lousy service skal man virkeligt lede længe efter. Ja billetterne er billigere, men når du så skal tilføje bagagge osv. ender du alligevel op på samme niveau som SAS og dem vil jeg noget hellere flyve med! Vi havde hjemmefra lejet en lille cute Fiat 500 – Nu hvor vi er i Italien mente min mand bestemt, at der skulle en Fiat 500 til (nu hvor Lamborghini og Ferrari var udelukket:).

2015-09-24 09.22.22

Vi betalte ca. 800kr for 3 dages billeje inkl forsikringer, hvilket jo ikke er mange penge! Jeg havde lejet et sted igennem airbnb i en lille bitte by lidt uden for Acqui Terme, her fik vi vores helt egen afdeling af huset med 2 soveværelser, badeværelse, stor stue, åbent køkken og egen terrasse. Virkeligt et fint sted som jeg tilhver en tid gerne ville besøge igen. Den første aften vi kom købte vi ind i et lækkert supermarked og nød alverdens lækre italienske pølser og oste og ikke mindst fabelagtig rødvin fra området:)

2015-09-24 09.12.40

Temperaturen var omkring de 20 grader og alle tulipan træerne var begyndt at blomstre, vinen på markerne var på nippet til springe ud med små spæde blade og generelt var der super flot og grønt hvorend vi så. Jeg havde planlagt 2 besøg på forskellige vin steder hjemmefra, man kan komme uden en reservation, men så risikere at de ikke har tid/plads til en rundvisning. Vi var afsted midt i påsken, men der var åbent alle steder trods dette. Vi kørte en times tid mod første stop – Marchesi Di Barolo igennem de hyggeligste små autentiske bjergbyer.

2015-09-24 09.13.10

Vi havde booket rundtur i deres vin produktion og efterfølgende smagning af 3 forskellige Baroloer for 12€ per person. Stedet her ligger i den lille by Barolo og er mere end 200 år gammelt. Vi startede ud nede i deres kælder, hvor de har de enormt store egetræstønder fulde af Barolo vin. De gennemgik produktionen fra start til slut og forklarede meget minitiøst hvordan man laver Baroloer, hvor mange måneder/år de skal ligge i de forskellige tanke/tønder inden de må komme i salg osv.

2015-09-24 09.13.38 2015-09-24 09.19.24

Det var vildt spændende og meget fascinerende at gå rundt hernede og, at stedet her er så gammelt er i sig selv en oplevelse værd. De har en enormt stor vinkælder hvor de siden 1859 har gemt vine fra hver årgang – Imponerende! Efter turen i vinkælderen kom vi igen ovenpå til deres butik, hvor de samtidigt også kører vinsmagning. Vi fik 3 forskellige Baroloer i 3 forskellige prisklasser – vinene var rigtigt gode og de var meget grundige i at fortælle hvorfor smagene var anderledes i de forskellige vine alt efter hvor druerne kom i området. Selvom det er samme drue i alle 3 kommer smagen helt an på hvor den er groet og hvilken bund druerne er vokset op på.

2015-09-24 09.24.03

Vi kørte videre mod næste vingård Ceretto som lå i de flotteste omgivelser. Man kan virkeligt se at mange af de her vingårde tilhører familier med rigtigt mange penge. Her havde jeg ligeledes booket en rundtur med 3 x vin smagninger for 10€ per person. De havde stillet dette arrangement frem da vi kom og hold nu fast – sikke en udsigt:) Vi smagte 3 forskellige vine her, både rød, hvid og mousserende. Vi har altid svært ved ikke at købe hele butikken når vi er steder som her, så næste gang vi skal på vinsmagning må vi simpelthen have vores egen bil med (og overnatte i nærheden!) og have mulighed for at fylde baggagerummet op istedet for at have en lille kuffert med på flyet, hvor der kun kan være et par flasker.

Efter en dejlig dag på vinsmagning var vi trætte og mætte og droppede aftensmaden i byen – istedet hyggede vi derhjemme med hjemmelavet pasta som vi købte hos en lille sød Italiener inde i byen og skøn rødvin fra vores vinsmagninger.

Næste dag stod på roadtrip til Portofino – en lille hyggelig by for the rich and famous. Her bliver der virkeligt gået op i dyre mærker, dyre biler og virkeligt dyrt mad:) Turisterne flokkes hertil for de flotte og meget fotogene huse langs vandet og de rige italienere tager hertil for at flotte sig:) Vejret var dsv. ikke helt på vores side, men smukt var det nu alligevel.

2015-09-24 09.27.39

Vi kørte forbi de små hyggeligste bjergbyer med huse i alverdens pastelfarver. Der er mange flotte udkigsposter undervejs og her kan man virkeligt få taget nogle skønne billeder. Efter en dejlig dag sydpå vendte vi snuden hjemad for at gøre os klar til Icaffi – Italiensk Michelin restaurant i vores lille by Acqui.

Der kører ikke taxaer i denne lille flække, men airbnb værterne var så søde at agere taxi for os, vi havde privat chauffør både ud og hjem og vi sendte blot en sms når vi ville hentes – Mega smart og for 10€ for kørsel begge veje kunne vi ihvertfald ikke klage! Jeg havde reserveret bord hjemmefra, hvilket var helt nødvendigt. Restauranten var proppet da vi ankom. Jeg vidste ikke helt hvad vi skulle forvente udover at de lige havde fået 1* i Michelin guiden. Det Michelin mad vi er vant til hjemmefra med ekstremt dekorative retter, små fine blomster og gastronomi på højt plan var ikke heeeeeelt hvad der ventede os her. Smagen fejlede ikke noget, men ud fra vores synspunkt var anretningen lidt kedelig i det på langt de fleste retter.

Vi startede ud med den, af aftenens retter, mest dekorative ret – “scrambled eggs” med urter serveret i egen skal. Det smagte bedre end det lyder og var en sjov lille gimmick.

2015-09-24 09.31.42
Menuen på Icaffi er ikke fastlagt, man vælger selv 5 retter man gerne vil have og de behøver ikke at være de samme hele bordet rundt.

2015-09-24 09.33.46

Her er Icaffis bud på en tartar, små hvide asparges, parmasan, citron saft og forskellige salte. Det smagte vildt godt. Meget friskt og rent i smagen og vi fik en dejlig hvidvin fra Langhe til.

2015-09-24 09.47.53

Min favorit ret var disse røde vilde rejer fra Argentina, serveret råt med mascarpone, urter og balsamico glace. Det var lidt bizart med konsistensen da vi normalt er vant til at hvis rejer er røde er de tilberedte, men det var disse altså ikke:)

2015-09-24 09.37.13

Næste ret var en skøn pastaret med kaninragout. Jeg har efterhånden fået kanin på en del italienske restauranter og jeg må sige at jeg synes det smager virkeligt godt. Så en rigtig lækker ret her, men igen ikke super Michelin agtigt efter min smag nok nærmere noget man også kunne have købt nede på hjørnet hos den lokale pasta mama.

Herefter fik vi en fiskeret med Kartoffelmos, spinat og Oliven og sluttede hovedretterne af med oksemørbrad og diverse grøntsager – billederne er simpelthen for kedelige til at komme på her:)

2015-09-24 09.46.53

Aftenens dessert smagte fuldstændigt som Københavner stang:) De havde skåret helt tynde skiver af en meget smagfuld ananas og derefter fyldt dem op med vaniljeis og frosset dem ned. Det smagte vildt godt og var noget jeg sagtens kunne finde på at lave herhjemme. Alt i alt var det en super god oplevelse at spise her og ift. at maden ikke kostede mere end 50€ per person må man sige at vi fik god value for money.

Næste morgen vinkede vi farvel til vores feriehjem, airbnb værterne og det smukke landssted inden vi kørte de sidste 2 timer tilbage mod lufthavnen og afleverede vores lille søde Fiat.

2015-09-24 09.12.07

 

Italien skuffer aldrig –

Kh Maj

2 kommentarer

 • Francesco Tutti

  Her er jeg vokset op! Flot beskrevet – delizioso!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Hvor skønt og mange tak:)! Italien er fantastisk og jeg glæder mig allerede til næste tur!!
   Hilsen Maj

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Western Australia - last part